1. TO Log: Een dagje Antwerpen

TO Log: Een dagje Antwerpen

Vorige week besloten we naar Antwerpen te gaan op 25 mei (zondag). Noodgedwongen was ik dus mijn folders op zaterdag te doen. 20 pakketten moest ik bezorgen. Normaal doe ik dat lekker rustig in 2 dagen. Nu moest ik dus de hele middag in de hitte bezorgen. Gelukkig kreeg ik het af en we konden naar Antwerpen!

De volgende dag bleek het een beetje te regenen…En mijn moeder vind het nu eenmaal niet zo leuk om te winkelen als het miezert…Gelukkig hield het na een tijdje op en rond 1 uur vertrokken we. We waren van plan naar de Vogeltjesmarkt te gaan. Zij waren er al eens geweest maar ik nog niet. Maar op de heenweg begon het ineens te stortregenen…

De moed zonk gelijk in men schoenen, om nu met dit weer te gaan winkelen op een markt… Maar toen we aankwamen was het weer beetje droog. (ik haat die wisselvallige buien…) Eenmaal geparkeert ging we op weg. Toen we aankwamen was iedereen al aan het afbreken! We waren te laat.

Al die moeite voor niks dacht ik. We liepen toen maar verder, verderop was schijnbaar een stripboekenwinkel. Maar die was ook al dicht! Niet lang daarna gingen we maar in een binnen-markt. Voor 1 euro toegang moch je langs allerlei kraampjes lopen. Een soort vlooienmarkt maar dan binnen. Nog geen 3 minuten was ik binnen of ik zag al wat dingen die me aanspraken! Allemaal geweren die van die plastic balletjes vuren. Ik zag de MP5, de Mtar en wat uzi’s. Helaas is mijn ervaring met dit soort dingen dat ze na 5 keer proberen kapot gaan…Verder had de man ook nog Samurai zwaarden op de achtergrond. Maar mijn oog viel op wat kleinere messen. Met van die sierlijke omhulsels. Uiteindelijk kocht ik er eentje voor €20. (het is geen echt mes, gewoon een brievenopener) En verder vond ik nog Killzone voor maar €15!

Nog een beetje rond gelopen en zag ineens een stalletjes waar allemaal leger spullen lagen. Jacks, broeken, petten en zelfs een Nazi helm. Maar mijn oog viel op de kop van een granaat. Ik pakte het op en was verbaast hoe zwaar dat ding was. Hij was hooguit de grote van een kookwekker maar hij woog zeker 3 kilo!. Er zat aan de zijkant zelfs getalen en je kon het middenstuk ronddraaien. Je zou bijna zegen dat het een echte kookwekker was maar de man vertelde me dat dat was om de tijd in te stellen voor ontploffing. Erg vet voor in mijn verzameling van gekke dingen. Maar uiteindelijk niet gekocht.

We neusde nog een beetje rond en vertrokken toen weer en gingen lekker zitten op een terrasje en dronken en aten wat bitterballen. Het was gewoon een typisch dagje wat je eens in de zoveel tijd moet hebben om alle stress los te laten.

En nu ga ik weer even Killzone spelen!

Dit artikel delen

Over de auteur

MonkeySleeve | As a finale touch, God created the Dutch |