1. de kenmerken van een onbetrouwbare member

de kenmerken van een onbetrouwbare member

Je kent het wel: games verkopen, games kopen en games ruilen. Krijgen mensen daar niet spijt van? jazeker, maar het is hun eigen schuld. Soms gebeurt het ook dat jij het geld hebt overgemaakt, maar dat de persoon waarmee je een deal had niets opstuurd. Als je handelt moet je slim zijn. Je moet weten welke mensen betrouwbaar zijn en onbetrouwbaar zijn.

Je ziet direct wanneer iemand onbetrouwbaar is. Hij heeft een domme, saaie 'geen avatar' avatar. Wat doen ze anders op IG. Ze denken: effe snel een acountje aanmaken en dan lekker geld verdienen mwuahahaha. Alle members willen toch zo'n coole avatar en als iemand die ziet denkt hij: Oh daar heb je hem weer. Als je die avatar ziet kun je ook denken: Oh hij heeft vele goede deals gehad. Daarom moet je juist een avatar pakken, maar leden zonder denken: Oh nou wordt ik niet bekend en kan ik weer iemand zijn geld verdienen.

Je ziet het ook duidelijk aan de naam. Echte leden die geven wat om hun naam. Ze geven om hun naam en ze kiezen daarom ook een naam die makkelijk herkent wordt. Maar als je zo'n naam hebt als deze: sjkhkdhnmj, dan weet je al dat hij snel een naam wilde maken en daarna iedereens geld gaat 'afpakken'. Maar als je zo'n naam hebt: ikhoudvanaapjes weet je twee dingen. 1. Hij is een bedrieger! hij geeft niet veel om zijn naam, dus hij maakt er maar een, terwijl de echte betrouwbare member veel tijd neemt en daarna een beeldschone naam uitkiest, zoals: The Hunter. 2. Hij hoeft niet veel op IG te doen. Hij kijkt gewoon naar het nieuws en reageerd daar gewoon op, maar hij gaat niet naar het forum.

Je ziet het ook aan hoe hij reageerd. Als hij reageerd met: leuk. Kan dat twee dingen betekenen. 1. Het boeit hem eigenlijk niets. Hij zegt niets over zijn mening alleen maar: leuk, saai, dom etc. Dat doet hij alleen om op te vallen. Maar de echte hardcore member toont zijn mening aan de rest ookal is hij zo lang. Als andere leden gapend zijn doodsaaie mening hebben gelezen weten we zeker dat hij echt een lid is en hij verdiend het! 2. Hij vindt het spel wel leuk alleen heeft geen zin om zijn doodsaaie mening te vertellen. Een mening hoeft niet altijd saai te zijn, maar je moet het goed laten overkomen. Maar als iemand zo reageerd moet je altijd letten op de andere kenmerken.

Je kan het ook zien aan zijn vrienden. Als hij geen vrienden heeft is hij vriendloos en mensen mogen hem niet. Soms proberen onbetrouwbare leden vrienden te krijgen door zo'n PM te sturen. Die andere klikken maar op ja, omdat ze dan populairder zijn. Maar de echte hardcore member weet wanneer er zo'n onbetrouwbaar member voor de deur staat en vraagt: hey vrienden? Ja, de meeste members denken: Wat boeit het als ik hem accepteer? Nou heel veel! Omdat hij veel vrienden heeft denken andere members dat hij betrouwbaar is dus uitkijken.

Je kan het ook zien aan zijn IGS. Als die laag is weet je dat hij niet vaak actief is of dat hij een gup is. Hoe meer IGS hoe meer mensen er naar je opkijken. Als je als gup binnenkomt en kijkt hoeveel IGS zo'n gast heeft wordt hij plotseling je voorbeeld. Je kijkt naar hem op en je krijgt een brandend gevoel in je hart als hij positief reageerd op je weblog. Dat is nou ware liefde. Leden met weinig IGS kunnen ook betrouwbaar zijn. Die vinden het juist pronkerig dat ze zo weinig hebben. Dit kenmerk is dus wat minder.

De beste tip is om te kijken naar zijn foto. Soms wil hij poulair zijn en dan voldoet hij aan alle kenmerken. Maar hier gaat hij de fout in, want de hardcore members kunnen aan de foto zien of hij betrouwbaar is. Vaak kun je het zien aan zijn stomme grijns die zegt: Ik ga jullie geld stelen mwuhhahahah. Of je ziet het aan de ogen die zeggen: Grauww! Ik ben gevaarlijk! Of aan de neus die zegt: Ik ruik een bedrieger oh dat ben ik hahaha (flauwe grap van een neus). Sommige slimmeriken zetten er een foto op van een ander mens. Maar de proffesionals onder ons weten dat dan. Ze weten het door het gedrag op IG. Soms past zijn gedrag totaal niet bij zijn foto en dan type je even op zijn profiel: Ik weet het. Hij zal waarschijnlijk antwoorden met: Wat weet je? of: Ik heb het niet gedaan met je zus. Jij typet dan: Je foto is nep! en hij zal nooit meer iets tegen je zeggen, omdat hij zo voor schut staat. Maar het kan ook zijn dat zijn foto echt is en dat hij aan alle kenmerken voldoet en dat betekent dat hij gewoon een betrouwbare member is.

Je hebt een goede indruk van die member en je wil een deal met hem maken. Net voordat je het geld wil opsturen naar hem zegt je vriend opeens: Kijk eens bij de Trusted-List. Vergeten! De Trusted-List. Om jezelf niet voor schut te zetten zeg je: Hij zal toch niet bij de onbetrouwbare members staan. Maar je bent te laat. Je vriend kijkt al en met grote verbazing zie je dat hij bij de onbetrouwbare members staat. Je vriend zal waarschijnlijk antwoorden met: Ik haat je! k heb naar je tips geluisterd en er klopt niets van! Maar jij trekt je er niets van aan. Waar jij je aandacht aan besteed is dat je tips niet kloppen. Met tranen in je ogen loop je weg. Huilend ren je naar huis en je begint te gillen: Ik heb de foute tips gegeven! Je moeder probeert je te troosten en zegt dat het niet erg was. Maar je bent boos en je loopt naar de stad. Even later staat de politie onder je. Je bent op het punt om van een flat af te springen. Mams staat huilend te schreeuwen dat je een eikel bent die van haar dood mag. Je leven is helemaal verpest omdat je de verkeerde tips hebt gegeven en je springt. IK ben degene die dit risico heeft genomen. IK ben zeker van mezelf dat ik de goede tips heb gegeven en IK ben een machtig man!!!

Dit artikel delen

Over de auteur