1. Fable: uit het leven van een Held

Fable: uit het leven van een Held

In de recensie van Fable staat al vermeld dat er een heleboel dingen uit het spel zijn gehaald, die van tevoren wel beloofd zijn. Toch zijn er nog genoeg dingen te doen. Jurian heeft zijn belevingen van één dag uit het leven van een held in Albion opgeschreven.

Zo, daar sta ik dan. Ik, kind van een kundig krijgster en broer van een aardig zusje, op mijn weg op wraak te nemen op de bandieten die, toen ik klein was, mijn pa aan gort hebben gemept en mijn dorpje afgebrand hebben. Heel aardig van Maze om me bij de Heroes Guild te nemen, maar laat ik hier niet te lang blijven hangen: tijd om wat belangrijkere zaken doen. Ik heb inmiddels een aantal nietszeggende quests afgerond en weet veel van wat zich afspeelt in Albion. Voordat ik echter richting de zware gevechten ga wil ik eerst nog wat dóen met mijn leven!

Bowerstone South ligt om de hoek, dus even kijken wat de winkels mij daar te bieden hebben. De winkels hebben niet echt veel voor me in petto, dus ik stap maar even in de Cullis Gate en transporteer mezelf naar Oakvale. Na een paar potjes ‘munjesgolf’ (een muntje via de nodige bekers en glazen in een cirkeltje aan de andere kant van de tafel krijgen), en weer een paar duizend goudstukken rijker, bezoek ik maar eens een paar winkels. Het blijkt dat een van de winkels een ruim overschot aan diamanten heeft en ze dus voor een prikkie verkoopt. Ik koop er veel in (zoveel als winstgevend is) en zet dan koers terug naar Bowerstone. Lopend nu, in de hoop nog wat handelaren tegen te komen. Dat opzetje lukt, en wat blijkt? Een van de handelaren biedt bijna het driedubbele voor de Diamanten van wat ik ervoor heb betaald: tel uit je winst!

Na een lange en toch wel moeizame tocht door het donkere woud Darkwood, en het door bandieten geplaagde Greatwood bereik ik eindelijk Bowerstone. Over mijn Guild Seal (communicatiemiddel met de Guildmaster) hoor ik dat Knothole Glade wordt geplaagd door Balverines. Deze bloeddorstige wolfachtige wezens ben ik al vaker tegengekomen, dus ik wordt er niet warm of koud van. Sterker nog: ik besluit, voordat ik aan de quest begin, een boast (opscheppen, red.) te doen: ik zal de Balverines in mijn ondergoed te lijf gaan!

Voordat ik per Cullis Gate naar Knothole ga, transporteer ik mezelf eerst nog even terug naar Oakvale. Ik ben namelijk nog niet zo lang geleden getrouwd, en de vrouw des huizes moet natuurlijk tevreden gehouden worden. Gewapend met een doos chocola en een diamant ga ik richting huis. Na een plezierig samenzijn met mijn vrouw, die naderhand aangeeft dat ik op meer gebieden een held ben, ga ik op weg naar mijn doel.

Eenmaal aangekomen bij Knothole Glade zie ik hulpeloze buitengesloten burgers van het stadje op de stadspoort bonken. Deze gaat niet open voordat de Balverines gedood zijn. Geheel pantserloos ga ik deze veredelde ratten te lijf en het duurt niet lang voor ze er allemaal aan zijn. Binnen de stadsmuren wacht er een nieuwe verrassing: een zeldzame witte Balverine, die het stadje al geruime tijd in zijn greep houdt, valt weer aan. Ik krijg van een aardig vrouwtje Silver Augmentation, waardoor mijn zwaard nu sterke zilveraanvallen uitvoert, ware Balverines gevoelig voor zijn. Na een paar flinke tikken is het gebeurd met de witte Balverine, en is ook deze quest afgerond.

Inmiddels valt de avond over Albion, en ik besluit in Knothole Glade te blijven, ook omdat de bossen ’s nachts bezaaid zijn met bandieten, Balverines en ander gespuis. Helaas: dit is nu net een van de weinige dorpjes waar de plaatselijke kroeg geen bedden heeft. Dat wordt dus weer een nachtje doorhalen. Ik drink een paar biertjes aan de bar en ga, een beetje wankelend op mijn benen, het stadje eens verkennen. Een groep mannen lijkt een vechtclubje te zijn begonnen. Ik heb een dergelijk vechtclubje al een paar keer eerder helemaal lens geslagen, dus deze prutsers kunnen er ook wel bij. Alles gaat goed, tot de leider van de stad tegenover me gaat. In een moment van zwakte en dronkenschap geeft hij me twee rake klappen, wat meteen einde gevecht betekent. Ik besluit dan toch maar een bed op te zoeken, ook al is dat dan in iemands huis. De volgende dag wordt ik wakker, benieuwd wat ik vandaag zal beleven...

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • cool verhaal was wel vet om te lezen van mij mag je wel meer dagen doen ook ;)

  • Ging er om dat uit het verhaal de vele opties van Fable een beetje duidelijk worden, dus dit moet voldoende zijn :)

  • Er zit helaas wel een spoiler in deze tekst :( over de diamanten :(

  • Das niet echt een spoiler, temeer omdat het waarschijnlijk niet eens in Oakvale was. Ik gaf maar een voorbeeld :)

  • Erg leuk stuk. Zo beleef ik ongeveer ook dit spel. Je krijgt er gewoon een feelgood-gevoel bij als je het speelt

  • Ja, vond ik ook, het is echt een apart gevoel om dit te spelen. Leuk stukkie btw.

  • leuk stuk ik wil het ook spelen kijken of het is wat ik er van verwacht heb/had maar heb weer is geen xbox

  • ik vond het ook zeer leuke game, alleen jammer dat ik hem zo snel had uitgespeelt :( 10 uur en 4 minuten overigens :P

  • Hoe meer ik erover lees, hoe meer ik het gevoel krijg dat ik wat cools mis… Toch maar eens achteraan gaan. Leuk stuk!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren