1. EA verwachtingen voor de nieuwe consoles

EA verwachtingen voor de nieuwe consoles

Tijdens een persconferentie van Electronic Arts werd bekend gemaakt wanneer het bedrijf de nieuwe consoles verwacht. Warren Jenson liet ons weten dat Electronic Arts denkt dat de Xbox 2 en PlayStation 3 binnen een half jaar na elkaar zullen verschijnen. De Xbox 2 aan het einde van 2005 en de PlayStation 3 ergens in het midden van 2006. Over de GameCube 2 deed Jenson echter geen uitspraken.

Jenson vermeldde er wel bij dat ook EA niet over de volledige details beschikt en het is allemaal nog niet helemaal zeker. Vooral de datum van de PlayStation 3 is nog verre van bekend. Velen schatten namelijk dat de PlayStation 3 pas aan het einde van 2006 zal verschijnen, maar Jenson denkt dat het misschien zelfs nog wel eind 2005 kan worden om de Xbox 2 geen al te grote voorsprong te geven.

Verder liet Jenson weten dat er nu drie Electronic Arts series zijn die meer dan een miljard dollar hebben opgeleverd. Deze series zijn Madden NFL, FIFA Soccer en The Sims. Verder heeft EA het gepresteerd om 27 spellen meer dan een miljoen keer over de toonbank te laten gaan.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • ik wil de nieuwe nintendo console en later denk ik de ps3 erbij :)

 • Cool…Xbox 2 al eind 2005! En FIFA heeft al meer dan een miljard $ opgeleverd. Kan een nieuwtje nog beter?

 • Cool…Xbox 2 al eind 2005!Dat is waarschijnlijk de Amerikaanse datum. In Europa denk ik dan dat hij in de eerste kwartaal van 2006 komt.

 • doen ze leuk..

 • Ik kan niet w8en. ik ben de consoles van nu wel een beetje zat, vooral de ps2(de graphics houden het egt niet bij) en de gamecube(komen er nog games uit?) ben ik nu wel een beetje zat. De x-box is de console die ik nu het meeste gebruik, omdat er zo veel toffe spellen uitkomen. Hopelijk word Killzone egt goed dan gebruik ik mijn ps2 tenminste niet alleen om dvd'tjes op te kijken. En de gamecube……Metriod2 word zekers tof en hopelijk komen er nog wat games bij voor de cube, want die kan aardig concureren als ze alleen maar wat goede games uitbrengen.

 • Edit: leeg

 • Consoles komen in Amerika en Europa meestal wel gelijktijdig uit. De ps3 is mijn ding, revolution maakt alle beloftes niet waar.

 • EA = Zuur kom op zeg..! desims2 - saai..defjam-10 min en je hebt het al gezien..Fifa-moet voetbal voorstellen..Goldeneye-nix bijzonders..!

 • Nou er komen wel meer games uit dan metroid of pikmin ofzo hoor voor de cube dit jaar>_< T is dat mensen vanzelf meer letten op andere consoles en dan de rest een beetje vergeten, vanaf mijn punt komt er weer niks boeiends uit op de xbox maar ik volg t ook niet:p paper mario 2 wordt wel vet en tales of symphonia, maar ik zal toch mn meeste tijd in gta steken:p

  En ik vraag me af wie t boeit wat de mening van EA is…ja die standaard spelletjes worden wel als zoete broodjes verkocht(NIET DOOR MIJ, heb geen een EA spel lol..)

 • @W2gamer  whahahaa, en dat zeg je nu al? :D

  fanboy?  @(66.119.33.135)

  helemaal een fanboy……..
 • Altijd leuk om te zien hoeveel mensen verstand hebben van dingen die alleen nog op de tekentafel staan.

  We zien het wel in 2005/2006

 • Je kan ook vanwege pricipes nu al een keuze maken, je hoeft niet perse foto's e.d. te hebben.

 • 8.30 uur Nickelodeon

  Bassie en Adriaan doen het commentaar :P

 • @blupp

  dan sluit ik me bij je aan heb ook nog geen games van EA :)

 • ea maakt zeker wel goede games en mede door hun is de game industrie is zoals hij nu is dus zeik niet op ea elk bedrijf maakt goede en minder goede games en ea gaat meer voor de casual gamer nou en kvind sommige games heel vet van hun > nfsu(2) (ok na een tijdje werd ie saai maar hij was wel leuk!), the sims2 is ook wel een goed spel enzo ik vind de sport games van ea wat minder maar dat komt doordat ik niet zoveel heb met bv worstelen enzo:D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren