1. Sony bevestigt de PSP voor 2004

Sony bevestigt de PSP voor 2004

In een interview van Famitsu met Sony Computer Entertainment liet Masa Chatani weten dat Sony de PSP dit jaar nog in Japan zal uitbrengen. De rest van de wereld zal de PlayStation Portable ontvangen in het eerste kwartaal van 2005. Analisten denken echter dat Sony dit niet waar zal kunnen maken, maar ook van de originele PlayStation werd de officiële lanceerdatum pas een maand van tevoren bekend gemaakt. Sony blijft dus volhouden dat ze deze datum zullen halen.

Verder liet Chatani ons ook nog wat technische details van de PSP weten. Zo zal je, na het opstarten van de PSP, getrakteerd worden op een menu waarvandaan je alle mogelijkheden van de PSP kunt opstarten. Zo kun je dus de tijd en je opgeslagen bestanden beheren, de media player opstarten om muziek te luisteren of films te bekijken of om natuurlijk een spelletje op te starten. De tijd die een spel nodig heeft om op te starten is vergelijkbaar met die van de PlayStation 2. Verder zal het verwijderen van een spel te vergelijken zijn met het verwijderen van een MiniDisc uit een MiniDisc-speler.

Helaas ging Chatani niet in op het dubieuze punt van de PSP, de levensduur van de batterij. Wanneer je een film kijkt op je PSP zullen de batterijen namelijk maar 2 uur meegaan. Wat Sony hieraan zal gaan doen is dus nog niet bekend gemaakt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • volgens mij staat er ps2 hoor

  Maar ik ga denk ik als ik een handheld koop voor de DS, maar me besluit staat nog niet helemaal vast

 • Nup, niemand weet het, want de PS3 is er nog niet eens… Trouwens, wedden dat SONY gaat zeggen van: "Oplossing voor lage batterijduur is… de stekker! Die krijgen jullie allemaal gratis van ons. Have fun!". Ik ben trouwens ook allang verkocht aan de DS, het heeft genoeg grafishe hoogstandjes, en de gameplay is zeer vernieuwend. PSP is en wordt en blijft een flop.  Edit: PS3 is alweer aangepast naar PS2….

 • Hmmmm…… als ze even duur zouden zijn zou ik een beetje twijfele…….. maar ik hou t bij de DS :P

 • nou niet echt een verrassing…sony is wel zo slim om de feestdagen mee te pakken. maar de ehte vraag heeft ie niet beantwoord….namelijk battery life…een handheld met een klote battery life stelt niks voor, hoeveel kracht er ook inzit…

 • De prijs en speel duur van de Batterij zal 24 oktober (2004) worden bekend gemaakt.  wat ik nog wel gelezen heb is dat iemand heeft opgemerkt dat op de TGS met een psp werdt gespeeld, en na 1 uur was de batterij balk nog steeds helemaal vol.. afgezien van dat de games van de memorystick gedraaid werden is dit niet direct slecht.. en het gaat hier om een psp die niet vast zat aan de lading maar een die door een boothbabe werdt rond gedragen :) (dit meld ik ff omdat Nintendo nu beweerd dat de PSP na 2 uur game helemaal leeg is)

 • ik ga ze zoiezo allebij kopen maar ik ben tog het meeste geintresseerd in de psp, wil egt weten wat het nou allemaal egt kan

 • Hoe weet jij nou of er betere spellen op de psp uitkomen dan op de ds. Heb je ze allemaal al gespeeld ofzo?

 • Ik vind het knap dat zoveel mensen nu al weten dat de PSP gaat floppen en dat de batterij niets is. Ik heb bewondering voor jullie allemaal, vooral voor RicoBoy die zelfs weet te vertellen dat de PSP nu al geflopt is. Had ik maar diezelfde gave om in de toekomst te kijken.  PS

  RicoBoy omdat jij blijkbaar verschrikkelijk dom bent: met dit bovenstaande bedoel ik dus het tegenovergestelde.

 • tja, supershamaz, GT4 en MGS, en ja, hij zal wel naar zijn mening bedoelen. zoals ik.  Maar wat ik wil zeggen is, die psp heeft ongekende graphics voor een handheld en dat slikt nu idd veel van de batterij.

  En die filmpjes worden constant gestreamd, dus slikt zeer veel batterij.

  Ik begrijp dit wel.

  En ik denk ook dat de batterij lang genoeg gaat meegaan voor de games.

  Want men zegt wel van ds, dat die batterij zo lang gaat meegaan.

  Maar het is toch logisch dat die langer gaat meegaan.

  Ik verwacht daar geen games met tussenfilmpjes, of het moet ingame-filmpjes zijn.

  Als er op de psp games zullen komen zonder fmv tussenfilmpjes, dan zal die batterij ook wel lang meegaan.  En wat betreft een FF-game of een film kijken,.. tja, ik vraag me ook af hoe sony dit gaat oplossen, als het echt waar is dat die batterij maar 2 uur film kan afspelen

 • Avalon10: Nintendo zijn doelgroep voor de DS is rond de 18-20..

  het zou nog eens ongekeerd kunnen worden ;D

 • sonyjh  Ik weet dat GT en MGS zeer gerespecteerde franchise zijn op de de ps2(ps1) en als er een nieuwe deel van uitkomt op de ps2 zal ik nooit zeggen dat het een slegt spel word, maar nu komen ze uit op een andere platform en moeten ze zich eerst daarop bewijzen. Als over een paar Halo3 word aangekondigd dan zeg ik dat word een super-game maar nu kan je het in mijn ogen niet vergelijken. Een game op een onbekend platform moet zich eerst bewijzen.

 • je mag er wel naar uitkijken natuurllijk.

 • @Maxcre8

  Nee Reggie zei dat de psp elke twee uur opnieuw geladen moesten worden, niet dat de batterijen na 2uur op zouden zijn!

 • @maxcre8

  Ik weet niet waar jij het vandaan haalt dat nintendo dat zegt van die batterij maar meer zeggen het hoor niet alleen nintendo. Overigens heb ik zelf nog niet gezien dat nintendo het gezegd heeft.  @avalan10

  Wat een flauwekul zeg de DS is helemaal niet alleen voor kids.  Vind het echt zielig gedoe om steeds als de naam nintendo naar voren komt te roepen dat het voor kids is kiddy dit kiddy dat kom op zeg.
 • ze moeten tog echt wat verzinnen met die batterijen hoor……

 • Nintendo heeft inderdaad wel een kiddy imago en ik zie ze er niet zo makkelijk van af komen. Als alleen nintendo games uitbrengt op de cube(meestal kwa uitstraling kiddy maar dat zijn ze niet) dan word de cube een kinderconsole. Het is egt tijd dat Metroid uitkomt om nintendo de goede richting op te duwen.

 • OMG… Die laadtijden zijn dus echt een no-go voor mij… Het opstarten duurt net zo lang als bij een PS2? Ik vind het bij m'n Cube al te lang duren, m'n Xbox duurt nog wat langer en m'n PS2 is helemaal een drama. Helemaal met mobiel gamen wil ik ff snel een spelletje opstarten en dan zijn lange laadtijden dus dikke bagger… En nog steeds heeft Sony de lippen stijf op elkaar met betrekking tot de levensduur van de batterij? Dat roept ook wat vraagtekens bij mij op…

 • @iranees  Alle goeie PS2 spellen komen op de PSP

  PSP heeft nog mer porst dan de GBA…:/

 • Dat zeg jij maar ze worden niet allemaal geport. om maar een voorbeeld te noemen MGS:Tactics is zeker geen poort. En GT4 tja welke simulatie racer is nou geen poort. Op de GBA is er aan mario niks veranderd. Ik vind sommige poorts niet zo erg, mario bv vind ik leuk om op mijn GBA te spelen maar het mogen er niet te veel worden. De franchises mogen natuurlijk wel gebruikt worden maar het moet wel wat vernieuwende aspecten hebben.

 • Ik denk trouwens niet dat er veel poorts op de DS zullen komen, omdat dat touch-screen heel veel vernieuwende gameervaringen zal gaan opleveren.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren