1. De ex

De ex

Sorry. Ik hou niet meer van je. Er zijn tijden geweest dat ik ondanks alles nog prima met je kon omgaan, maar het is nu toch echt voorbij. Ik heb er heel lang goed mee kunnen omgaan, maar we zijn veranderd. Ofja, ik moet jou hier niet de schuld van gaan geven. Dat is niet mijn bedoeling en dat is onnodig en gemeen. Ik ben veranderd, ik leg de schuld bij mezelf. Door mij zijn we uit elkaar gegroeid.

Sorry. Ik hou niet meer van je. We hebben elkaar nu ook niet meer echt nodig. School is weer bijna afgelopen, dus voor mij hoeft het niet meer. Misschien dat we het over een paar maanden weer eens kunnen proberen, maar voorlopig lijkt het me beter als we elkaar een beetje uit de weg gaan. Elkaar ruimte geven. Even bijkomen, snap je?

Sorry. Ik hou niet meer van je. We hadden altijd eigenlijk al een beetje een verschillende kijk op dingen. Jij pakte dingen heel anders aan dan ik het zou willen zien. Ik was de wals op jouw vierkwartsmaat. Onze ideeën over tijd, regelmaat en onze agenda’s liepen niet synchroon.

Sorry. Ik hou niet meer van je. In principe doe je helemaal niks fout. Je doet dingen zoals jij ze wil doen, of hoe je ze eigenlijk moet doen. Je bent jezelf. Ik kan hier alleen niet meer mee omgaan. Mijn geduld is op, ik word er moe van.

Sorry. Ik hou niet meer van je. Ik vind je nep en ik vind je gemaakt. ‘Hoezo?’ vraag je jezelf af? Ik heb het idee dat jij eigenlijk helemaal niet doet wat je zelf wilt doen. Je doet gewoon wat andere mensen van jou verlangen. Je kunt er maar nauwelijks vrede mee hebben dat ik jou anders zie en dat breekt me op. De komende maanden wil ik me niet meer laten leiden door dit soort dingen. Ik wil jou even vergeten en daarom is het beter als je mij ook maar vergeet.

Sorry. Ik hou niet meer van je. Het betekent niet dat ik je niet heel af en toe nog eens zal missen. Je gaf me toch altijd tijd en ruimte. Hiermee steunde je me , als ik bijvoorbeeld een verslag weer eens niet af had gekregen. Dan was je er altijd voor me. Vergeet niet dat ik dat, ondanks alles, toch aan je kan waarderen.

Sorry. Ik hou niet meer van je. Of we nou willen of niet, we blijven elkaar toch tegenkomen. Dit kunnen we nou eenmaal niet veranderen. Ik kan naar de andere kant van de wereld reizen, maar vroeg of laat komen we elkaar toch weer tegen. We moeten gewoon proberen om elkaar, om te beginnen de komende vakantie, te vermijden. En als alles gaat zoals het nu in mijn hoofd is gepland, zal dit voor mij weinig moeite kosten. Ik hoop voor jou ook niet.

Sorry. Ik hou niet meer van je. Je vraagt je vast af of ik misschien een ander heb gevonden.. Iets beters? Ik zal dit niet ontkennen. Ja, ik ben iets beters tegengekomen op mijn pad. Iemand die best veel op je lijkt als je het mij vraagt. Maar toch ligt die ander me beter. Hoe het komt? Noem me luie klootzak.

Sorry. Ik hou niet meer van je. De afgelopen negen maanden heb ik je weer veel te vaak gezien. Je weet hoe graag ik uitslaap. Door school moest ik wel ’s ochtends opstaan en heb ik veel tijd in de ochtenden doorgebracht, maar de komende vakantie zul je mij niet meer vaak voor 12.00 wakker zien. Ik ben namelijk iets anders tegengekomen. Dit ‘iets’ noemen we middag. Opstaan in de middag vind ik een stuk beter. Tuurlijk verlies ik er wat tijd mee, maar dan ga ik ’s nachts wel wat langer door. Ochtenden zijn kut en dienen de komende drie maanden weer vermeden te worden, zo goed of slecht als het gaat. Daarna proberen we het wel weer een keer...

Ik wens iedereen alvast een fijne vakantie!

Dit artikel delen

Over de auteur