1. Feel the Magic: XY/XX

Feel the Magic: XY/XX

Feel the Magic: XY/XX is het debuut van Sega’s Sonic Team op de Nintendo Dual Screen. In Japan is dit spel beter bekend onder de naam Kimi no Tame Nara Shineru, wat direct vertaald ‘Ik zou voor je sterven’ betekent. In het spel speel je een jongen die het doel heeft een onbereikbaar, lekker meisje te versieren. Je sluit je aan bij de groep Rub Rabbits, een groep performers die door het leven gaan met een paar konijnenoren als hoofddeksel. Het verhaal is niet echt diep, maar dat is ook niet waar de titel punten mee wilt scoren. De verschillende mini-games waarmee je het meisje voor je moet winnen, dat is waar het in Feel the Magic om draait.

Deze spelletjes gaan gepaard met een aparte visuele stijl die nog het meest doet denken aan de reclames van de iPod. Feel the Magic zal net als veel andere Nintendo DS lanceertitels gebruik gaan maken van de touch-screen mogelijkheden. De eerste paar mini-games werden al onthuld aan de pers:

In het eerste scenario moet je een goudvis die iemand per ongeluk heeft ingeslikt terug zien te krijgen. Dit zal je moeten doen door op het touch-screen de goudvis de goede weg door het lichaam te wijzen. Manoeuvreer je de vis de verkeerde kant op, dan verlies je. Weet je echter de goudvis zover te krijgen dat de beste man hem uitspuugt, dan win je het spelletje.

Een kaars die snel opraakt en vervolgens de mensen eronder zal verbranden moet je proberen uit te blazen. Blazen inderdaad: dit zul je moeten doen door in de microfooningang van de Nintendo DS te blazen en de vlam proberen uit de wrijven. Doe je dit té snel, dan zul je tijdelijk duizelig worden en machteloos toekijken hoe de vlam zorgt voor terreur.

Een dame in nood! Tientallen stieren zitten je liefde achterna en natuurlijk kijk je niet hopeloos toe. Druk op de stieren om ze knock-out te slaan en als je genoeg stieren K.O. hebt geslagen, zul je met een gigantische stier te maken krijgen, die je uitschakelt door opnieuw als een gek te drukken op het scherm.

Het gevaar is geweken, of toch niet? Nee, want je dame blijkt gevaar aan te trekken. Ditmaal zit ze vol met honderden schorpioenen en aan jou de taak om ze er allemaal vanaf te slaan. Natuurlijk weer door op het scherm te drukken.

Eindelijk wat rust, je liefde is echter wel aardig vies geworden en wie kan haar beter wassen dan jij? Kijk wel uit dat je niet te enthousiast het lijf van je geliefde betast, want daar is ze (nog) niet van gediend.

Dit is dus wat je kunt verwachten in Feel the Magic: XY/XX. Een hele stapel mini-games die je zult moeten spelen om dat lekkertje voor je winnen. Sonic Team zal hiermee flink wat mannelijke pubers aanspreken, maar of het vrouwelijke geslacht dit spelletje ook zo leuk zal vinden? Misschien een vrouwvriendelijke versie volgende keer, zodat de dames op mannenjacht kunnen.

Dit artikel delen

Over de auteur

David Kers Vindt games als Quest for Glory, Super Monkey Ball, Dark Souls bijzonder leuk.

Reacties

 • Ik vind het persoonlijk nog steeds een erg vreemd genre… we speelt nou zoiets? je kan toch net zo goed in de kroeg een meisje versieren… en dan heb je er achteraf ook nog iets aan :P

 • Tsja, het is natuurlijk niet een echte dating game zoals die in japan er wel zijn. Je moet gewoon die minigames spelen. Maar waarom zou je geen virtuele versiertopper kunnen spelen in een spel, maar wel een topvoetballer of racecoureur…. Deze titel spreekt me erg aan vanwege de stijl en de maffe minigames. Ik hoop dat ie wel lang leuk blijft, daar heb ik eerlijk gezegd een beetje mn twijfels over…

 • Iedereen kent toch al warioware ondertussen? Dit is gewoon net zo met een ander thema dus het zal zeker wel entertaining zijn hoor. Tenminste als er genoeg minigames inzitten. Weet iemand het aantal?

 • Ik denk dat ik me DS mol met dat stierengevecht…

 • die grafischestijl is wel heel stoer vind ik, als ze daar nou een een vette shooter mee maken (beetje Killer7 stizzle:P)

 • Ik vind het maar dom.

  Het lijkt me niet zo leuk als dat ene spel op de Ps2 ( of was het nou de X-box?) dat je met een student vrouwen moet versieren.

 • Vaag, maar wreed. Lijkt me een leuk spelletje worden

 • @ Neo…  Welke van de ontelbare dating-sims op PC/PS2/Cube/GBA bedoel je…? ^^  Lijkt me overigens wel een leuk spelletje


 • lijkt me wel een leuke game, maar hopen dat het niet in 1 dag is uitgespeelt

 • Hoe meer psycho de games hoe liever ik ze zie komen!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren