1. Mario Kart is net als seks...

Mario Kart is net als seks...

...maar dan totaal het tegenovergestelde. Wat een gezeik met die game. Ik kan mijzelf de 'vroegere' tijden nog herinneren dat Mario Kart nog helemaal de bom was op de SNES. Lekker met mijn broer Mario Karten tot we er bij neer vielen en dan vooral in de Battle-modus, omdat dat lekker vernederend was. Nu vind ik Mario Kart kut. De magie is er vanaf, tenzij je een tig paar biertjes achter je mik hebt. Het is alsof je iets op routine aan het spelen bent. Je speelt het, maar tegelijkertijd baal je ervan dat je het aan het spelen bent, voornamelijk omdat het een gelukspelletje blijft.

Nu wisten we dat allemaal al en natuurlijk wil iedereen de kans hebben om te winnen, maar als het geluk eenmaal aan iemands kant ligt bij Mario Kart dan gaat dat nooit meer weg. Ik zweer bij Yoshi. Die gozer heeft het woord geluk in het woordenboek laten zetten. Iedereen kan op de een of andere manier met Yoshi winnen in Mario Kart, je broertje, je zusje, je moeder. Als ik dus vanavond weer naar een aantal vrienden ga wordt het weer een gevecht wie Yoshi krijgt. Yoshi, ik verdoem jou, met je tong.

Daarnaast is de Wii versie van Mario Kart echt belabberd, niet qua gameplay maar qua content. Maar 16 nieuwe banen, welke nog geeneens allemaal zo origineel zijn qua opzet. Daarnaast krijg je 16 retro baantjes, welke we allemaal al kennen omdat we elk deel tot in de vernedering gespeeld hebben. Daarnaast schijnt Nintendo ook een fetisj hebben opgebouwd voor baby's. Baby Mario, Baby Bowser, Baby Luigi en nu dus ook Baby Peach, BAH! Al is het wel de ultieme vernedering om van een vrouwelijke baby te verliezen. Maar rot op met die baby's! Verplaats die Smash rechten in Mario Kart en laat mij met Kirby/Snake/Link iedereen vernederen, of met Samus. Waarom niet mario karten met Samus? Voelt zij zich daar te goed voor? Is het een vrouwending? Of krijgt ze geen toestemming van Nintendo?

Die motors zijn wel leuk though, vooral met Bowser erop. Bowser is sowieso de man. De graphics zuigen dan weer net als de het blauwe schild. Blauwe schilden, oi oi oi. Sta je drie meter voor de finish krijg je zo'n eentje op je kop, terwijl je met een rood schild nog bouncend over de finish was gegaan. Mario Kart heeft niks met vaardigheid en techniek te maken, maar met geluk en bananen, en daardoor is het, voor mij althans, niet te vergelijken met seks.

Dit artikel delen

Over de auteur