1. Autch!

Autch!

Een uurtje geleden: Jeroen Witjes staat zwetend met een Fender Stratocaster gitaar in zijn handen naar een televisiescherm te kijken. Op de televisie zie je een enorm toffe gitarist genaamd Jeronimo met veel moeite een eindeloos lange solo uit zijn gitaar geperst krijgen. Dit terwijl de zanger luidkeels staat mee te blèren over een plek waar alleen mensen die erin geloven kunnen komen. Plotseling valt de muziek stil en klinkt er een luid gevloek uit de kant van Jeroen met de Fender gitaar. Op het beeld staat: Green Grass and High Tides, Failed en 85% (een percentage wat hij de laatste dagen veel voorbij zag komen).

Half uur geleden: Dezelfde solo klinkt weer door de speakers en wederom staat de gitarist zich uit te sloven voor het Russische publiek wat naar Moskou is gekomen om de grote Jeronimo te zien. Vingervlug rijgt hij solo’s aan elkaar en daar komt de 85% in beeld, een plek waar al eerder het concert moest worden afgelast omdat Jeronimo de draai verloor. Voor de televisie gaat JW vliegensvlug naar de onderkant van de hals en druk willekeurig op een stel knopjes (hoewel, niet compleet willekeurig maar dat doet er niet toe). Wonderenwaardig haalt onze gitarist het stuk zonder falen en snel vertoeft hij door in het nummer. Nog geen twee minuten later is de Big Rock Ending verleden en staat er op het scherm dat JW Rock Band op expert heeft uitgespeeld. Uit vreugde springt Jeroen omhoog, gevolgd door een schreeuw van pijn. Wat wwas het geval: Jeroen stond niet echt op een podium en het plafond was lager dan gedacht.

Nu: Daar zit hij dan, onze rocker, voor de PC. Een beetje pijnlijk kijkt hij naar beneden naar zijn wijsvinger. Een purperen vlek heeft zich ondertussen onder zijn nagel gevormd en er is een constante pijn aanwezig in mijn vinger. Er schieten hem enkele vragen door zijn hoofd. Waarom was ik zo opgetogen? En waarom moest ik zo nodig omhoog springen? Ik had me net zo goed blij op het bed kunnen storten. Toch is deze rocker nu niet geheel ontmoedigd. Nee, hij heeft bewezen dat hij het kon, dat hij het moeilijkste nummer in Rock Band kon halen op de hoogste moeilijkheidsgraad. Maar daar begint zijn vinger weer te bonken en snel rent hij naar beneden om zijn vinger in een beker water te stoppen. Dat lucht op!

Gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

PS: Voor de mensen die graag willen zien waarover ik zo vreugdevol was, hier een video van desbetreffend nummer gespeeld door iemand beter dan ik.

Dit artikel delen

Over de auteur

Limoenlichtje. Bladibladibla