1. Goodbye

Goodbye

Net als Joey en Korneel deed ik ook examen. Vol goede moed stond ging ik op weg naar mijn eerste examen. Gelukkig zonder stress en was ik er nogal relaxt onder. Misschien te relaxt. Zelf heb ik eigenlijk totaal niks gedaan aan me examens. Ik heb aan een vak echt iets gedaan en dat was biologie.

Het was de 19 mei 1 uur en ik ging op weg naar mijn eerst examen. Het was Nederlands. Ik zelf had in de ochtend nog even snel een examen gemaakt, maar voor de rest vond ik het allemaal wel prima. Ik weet bijna zeker dat ik hier een onvoldoende voor ging halen. Waarom? Omdat ik voor alle tentamens alleen maar onvoldoendes heb gehaald en alleen voor me mondeling een 8 heb gehaald. Ik heb alleen voor mijn mondeling voldoendes gehaald voor de rest alles onvoldoende. Gelukkig zorgde mijn mondeling er voor dat ik nu een 6.2 sta voor Nederlands.

Het was half 2 en we begonnen met het examen. Je begon met lezen. Maar naar vijf minuten was ik half in slaap gevallen. En wist ik dus eigenlijk niet wat ik las. Kortom moest opnieuw beginnen. Ditmaal wel met mijn hoofd erbij… Om kwart over 4 was ik klaar. Jammer genoeg mocht niemand toen meer weg en zat ik dus tot het einde.

En toen was het 20 mei, ik kwam mijn bed uit en zag dat er in de krant stond dat de schrijver van een tekst in het Nederlands examen het zelf ontzettend moeilijk vond. Mooi. Dan gaat de normering om hoog. Misschien kan ik dan een voldoende halen :P

Het was weer tijd voor een examen. Ditmaal stond Wiskunde B1 op het programma. Ik ben hier redelijk goed in. Alleen had ik op mijn laatste tentamen mijn gemiddelde cijfer 7.7 te laten kelderen door een dikke onvoldoende te halen. Ik stond gelukkig gemiddeld nog wel een voldoende maar toch wel een dom foutje. Gelukkig had ik aan dit examen helemaal niks gedaan en ging ik zitten zonder iets gedaan te hebben. En ik vond het mee vallen. Hij was te doen makkelijk en een 4.4 zit er wel in.

Volgende dag was het tijd voor Engels. Over het algemeen ben ik hier goed in. En het zou gewoon slecht zijn als ik op Engels zak, aangezien dat mijn andere nationaliteit is… Goed ik ging zitten en vond het niet bepaald makkelijk. Het viel nog al tegen. Andere examens schenen makkelijker te zijn. Goed maar zit volgens mij wel snor. Dag er na was ik vrij en lekker uitslapen. Toen maar weer eens niks gedaan en lekker ge-internet. Aangezien ik voor het volgende examen een 1.5 moest halen. Nu denk je van WTF. Sta jij dan een 9.5 voor Natuurkunde ? Nee, dat sta ik niet. Ik sta een 5.5 ! En als ik dan een 1.5 haal dan heb ik een 3.5 en dat is afgerond dus een 4. Toevallig mag je één 4 hebben in je profiel, dus heb gekozen voor natuurkunde. Het bespreken van het examen kan ik maar beter niet doen. Het ging nergens over snapte er helemaal niks van. Ach, ik denk dat jullie dit zelf wel kunnen in vullen van hoe mijn examen ging.

Maandag 26 mei. Het was de dag dat ik voor Biologie een voldoende moest halen ! Ik moest het gewoon halen. Alleen al uit principes moest ik een voldoende halen. Even een korte toelichting. Mijn leraar biologie leraar is net zo een eikel als van Berkel. Als ik de klas in kom vraagt hij aan mij van Vincent wat kom je doen ? Je kunt het toch niet ! Hij denkt dat ik er met een 5.5 nog niet ben. Terwijl ik vind dat ik er wel ben. Ik hoef dan namelijk alleen nog een 5.5 te halen. Is te doen toch ? Hij zei verder dat ik het niet ging halen. Hij kan het ook niet hebben dat ik mezelf een talent noem. Ik ben gewoon een talent in biologie dat weet iedereen… Aangezien dit het vak was waar ik sowieso een voldoende voor moest halen heb ik een stoomcursus gedaan voor dit vak. Ik wist anders sowieso dat ik na een half uur meteen weg kon.. Na die stoomcursus had ik nog een les van hem. Toen zag ik nog meer dat die vent gewoon niet kan uitleggen en helemaal nergens goed in is. Ach, en dan word je er ook nog eens uit gestuurd, omdat je eindelijk eens een keer een goed antwoord gaf. Wat een held is het toch ook.

Terug naar maandag 26 mei. Het ging super ! Ik had gewoon tijd over. Terwijl ik normaal tot het eind zit. Ik had nog even snel de multiple choice antwoorden opgeschreven om ze dan thuis op de pc even na te kijken. Dit was overigens het enige examen dat ik nakeek. Van de 22 multiple choice vragen had ik er 17 goed. Ik was zo blij. Ik pakte de open vragen erbij en ging de rest ook maar nakijken. Aangezien ik een fotografies geheugen heb wist ik alle antwoorden nog. Het kwam er uiteindelijk op neer dat mijn cijfer tussen de 5.6 en de 7.6 lag. Ik ging helemaal uit me dak.

Dinsdag was het dan tijd voor scheikunde ik maakt me er niet druk om sta hier namelijk het beste voor. Eenmaal begonnen aan het examen werd het een ramp. Het was gewoon ontzettend moeilijk. 80 % berekenen (wat ik dus ontzettend moeilijk vind) en 20 % open vragen. Goed dus als je berekenen niet snapte was je eigenlijk al dood. Maar ik was niet de enige. Ik bedoel als iedereen er nog zit tot het eind. Zegt dat neem ik aan ook genoeg.

Volgende dag was ik vrij. Om die dag maar weer eens niks te doen.

Donderdag was het zover. Mijn laatste examen. M&O.; Ik moest een 5 halen. Gelukkig heb een prachtige rekenmachine waar meer als de helft van alle belangrijke dingen in stond. En bij het resetten werd deze info niet verwijderd. Aangezien ze vergrendeld waren. Heerlijk. Naar mijn mening ging het wel aardig en zit een vijf er wel in. Sommige opgave waren wel lastig. Maar goed het was wel te doen.

En toen was het opeens afgelopen. Twee weken van stress (welke ?) afgelopen. Het was tijd om even coma te gaan drinken. Dat had ik wel verdiend. Om dan de volgende dag weer om half 9 op mijn werk te staan…

Ik neem niet alleen afscheid (hopelijk) van mijn middelbare schooltijdperk, nee ik heb sinds gisteren ook afscheid genomen van mijn oude nickname. Een naam die ik twee jaar bij me droeg en waar ik een status mee moest opbouwen. Die ik eigenlijk nog steeds niet heb. Killer1990 is niet meer, het is voortaan Vinc. 1990 moest gewoon uit mijn naam. Het zag er niet uit. Nu begin ik weer met een schone lei en weet eigenlijk wel zeker dat ik hier weer geen status mee bereik. Goodbye.

Dit artikel delen

Over de auteur