1. THUG2: Spelopties

THUG2: Spelopties

Tony Hawk’s Underground 2 is inmiddels alweer het zesde deel uit de toch befaamde serie. In het vorige deel gooide ontwikkelaar Neversoft het roer om door te kiezen voor meer vrijheid voor de speler en het toevoegen van een verhaallijn. De speler kon bijvoorbeeld van zijn skateboard afstappen en gebruik maken van voertuigen.

THUG 2 borduurt hierop verder, maar schroomt niet enkele nieuwe opties toe te voegen. Zo zijn er nieuwe personages, is de verhaalmodus uitgebreid en keert het spel deels terug naar zijn roots. Welke opties zijn er te verwachten in THUG 2 en wat is er nog meer allemaal mogelijk?

World Destruction Tour

Bam Margera heeft promotie gekregen en bekleedt in THUG 2 samen met Tony Hawk (en jou) de hoofdrol. Hij organiseert een World Destruction Tour waarin twee teams (eentje van hem, eentje van Tony Hawk) het tegen elkaar opnemen. Het doel? Zoveel mogelijk hilarische dingen uithalen en lekker rotzooi trappen. Jij wordt als jonge skater ontvoerd door het beroemde duo en uitgedaagd om mee te doen. Het team dat verliest moet alle kosten betalen. De verhaalmodus richt zich minder op jou (in vergelijking met THUG 1), maar des meer op de wedstrijd tussen twee doldwaze teams. Via SMS’jes word je op de hoogte gehouden van bepaalde ontwikkelingen in de wedstrijden. Deze SMS’jes zijn vaak hilarisch, maar ook wel eens nuttig om zelf de gekste dingen uit te kunnen voeren.

Je zult als speler in een achttal steden terechtkomen. Het spel begint in Boston en leidt ons onder andere naar het zonnige Barcelona of het grauwe Berlijn. In elke stad zijn twee speciale gasten te verwachten, waaronder Steve-O (rijdend op een nepstier) of een Ben Franklin look-a-like. Naast je eigen opdrachten kun je ook de opdrachten van deze speciale gasten uitvoeren voor extra punten. Daarnaast is het mogelijk te switchen met een bepaalde professionele skater (zoals Bob Burnquist) en ook zijn opdrachten uit te voeren. Dit om elke keer weer genoeg punten te kunnen verzamelen en door te mogen naar de volgende stad.

MTV-humor

Mocht je een fervent MTV-kijker zijn en de programma’s Jack Ass en Viva La Bam volgen, dan is de verhaalmodus echt iets voor jou. Het verhaal loopt namelijk over van dit soort humor, een soort onderbroekenlol die we vaker tegenkomen in de scene. Verwacht tijdens het spelen van Tony Hawk’s Underground 2 enkele grappige momenten, tussenfilmpjes of opdrachten. Een voorbeeld? In Barcelona is het de bedoeling een vogel in de fik te zetten door er tegenaan te springen terwijl je skateboard in de brand staat.

Qua cast zit het met de titel ook wel goed. Niet alleen Bam Margera en Tony Hawk doen mee in de verhaaloptie. Sterker nog, je komt bijna elke professionele skater of bekende uit de MTV-series tegen. Zo doet de vader van Bam Margera mee in enkele tussenfilmpjes, komen we de lilliputter Wee-Man tegen en kunnen we het proberen met oude bekende Eric Sparrow uit de originele THUG. In totaal zijn er meer dan twintig verschillende personages speelbaar, exclusief de verrassingslijst aan extra personages.

Classic Mode

Het grote verschil met Tony Hawk’s Underground is echter dat het tweede deel uit twee secties bestaat. De grootste kritiek op de eerste Underground was namelijk dat het spel te eenzijdig was door een ietwat simpele Story Mode. Daar hebben de makers nu rekening mee gehouden door de zogenaamde Classic Mode toe te voegen. Hierin keren we terug naar de oorsprong van de Tony Hawk-titels. De écht fanatieke Tony Hawk-spelers zullen de Story Mode liever overslaan en gelijk beginnen aan de klassieke optie. We krijgen namelijk te maken met alles wat goed was uit de vorige delen, en dat allemaal nog in een mooier jasje ook.

In de Classic Mode spelen we door zeven werelden afkomstig uit de oude spellen en natuurlijk door de nieuwe werelden uit dit deel. Die oude werelden zijn erg mooi geworden en dus op fantastische wijze omgezet. Elke wereld heeft een lijst met tien verschillende doelen en elke beurt krijg je twee minuten de tijd om één of meerdere van die doelen te voltooien. Uiteraard gaan we wederom op zoek naar de letters S-K-A-T-E of de verborgen tapes.

Nieuwe mogelijkheden

Een nieuw Tony Hawk spel brengt natuurlijk ook nieuwe bewegingsmogelijkheden met zich mee. Zo is het in Tony Hawk’s Underground 2 mogelijk met allerlei projectielen te gooien. In sommige werelden is het zelfs de bedoeling voetgangers met bijvoorbeeld tomaten te raken. Daarnaast is het mogelijk stickers te plakken, via een bepaalde sprong tegen de muur, en heeft de hoofdpersoon een graffitibus mee om de muren te bekladden en zijn tags achter te laten.

Veel uitgebreider is de zogenaamde Focus Mode waarmee je de tijd kunt vertragen en daardoor allerlei vettere trucs uit kunt halen. Hiervoor moet je wel een volle special meter hebben, maar dat zal voor de meeste mensen onder ons geen probleem vormen. Ook leuk is de mogelijkheid om even flink te flippen via de Freak Out. Wanneer een bepaalde truc fout gaat, zul je als skater behoorlijk pissig worden. In THUG 2 kun je, door heel snel op een bepaalde knop te blijven drukken, een metertje opbouwen die ervoor zorgt dat jouw personage zijn skateboard weggooit. Hiermee haal je nog een klein gedeelte van de comboscore terug.

Tony Hawk’s Underground 2 heeft genoeg interessante spelopties om een tijdje zoet mee te zijn. Naast de bovengenoemde zaken, is het immers ook mogelijk online te spelen (op de PlayStation 2) en tegen vrienden via splitscreen. Deze opties komen nog terug in de recensie, waarin morgen ons uiteindelijke oordeel te lezen is.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • oud nieuws:P

 • ik weet alles al :P

  ik heb em al een tijdje en hijs wel cool!

  vooral Story Mode!

 • ziet er slecht uit zeg. ik ga hem trouwens niet halen ik heb 2 en drie en underground vind ik nix.

 • ik vind em juist cool!!!

  oke, elke deel kopen heeft geen nut want het is iedere keer ongeveer het zelfde..aleen er zijn verschillen soals de story mode die je nog niet had in THPS1,2,3,4 (en Undergroud?) Story mode maakt de game wat lewuker dan eerst..

 • Ik heb ze allemaal. THPS 1, 2 en 3 op de ps1. thps 4, thug 1 en 2 op de ps2. Online rulez.

 • THUG zuigt…. ik heb tony hawk 2, is geloof ik ook de beste uit de serie

  -_-

  ik vind dat underground echt tegenvallen

 • hahaha…. het lijkt me wel een leuk spel

 • THPS 2 is by far the beste. Maar ik verwachtte eigenlijk niet heel veel van THUG 2 maar nu ik hem al dagen heb zitten spelen kan ik toch wel met recht zeggen dat hij vooral gaaf is, niet de beste TH game maar gewoon gaaf vanwege heel die Jackass/Viva La Bam humor.

 • THPS3 was op de PS1 en PS2 toch?

 • 2 woorden: IP ban

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren