1. TO Log: een punt(voorwerp) bestaat niet!

TO Log: een punt(voorwerp) bestaat niet!

Het is iets wat ook al een tijdje door mijn hoofd tolt, ik ben van mening dat een punt niet bestaat.

Ok je hebt natuurlijk de punt op het einde van een zin maar dit is niet een echt punt. Zoom je er ver genoeg op in dan zul je zien dat het gewoon een miniscule rondje is. Maar kijk je bijvoorbeeld naar de punt van een hoek, bijvoorbeeld van een stuk papier dan zou je zeggen dat het echt een punt is. Ik ben van mening dat als je maar ver genoeg inzoomt, je zult zien dat het niet een echte punt is, maar dat het gewoon een afgebogen lijn is.

Maar je hebt ook andere punten. Leg bijvoorbeeld 1 papiertje horizontaal en de ander verticaal en je hebt ook een punt maar dan niet iets wat je kunt voelen. (volg je het nog?) Nu moet het wel een echte punt zijn omdat bijna zijlijnen gewoon recht zijn. En omdat ze op elkaar liggen moet er geen verbindings punt zijn zoals een afgebogen lijn. Ik denk dan ook dat dit wel een echte punt is. Je kunt het alleen niet voelen zoals bij een hele scherpe punt van een naald

Wat me brengt op het volgende: naalden zijn scherp, dat weet iedereen. Je wilt er dan ook niet met je blote voet vol op de punt gaan staan… Maar als het een echte punt was, dan zou het toch zo scherp moeten zijn dat het overal door zou moeten passen? Denk aan een stuk beton. In het geheel een sterk blok waar je liever niet tegen aan schopt, maar als je er ver op inzoomt zul je zien dat er hele kleine gaatjes in zit. Dus dan zou je kunnen zeggen dat een naald daar doorheen zou moeten pas toch? Ligt er natuurlijk aan wat voor naald, eentje met een doorsnee van 2 milimeter komt daar natuurlijk niet doorheen maar als je nu de dunste zou nemen. Maar geen naald, bijvoorbeeld een haar!

Haren zijn hartstikke dun dus die zouden makkelijk door die kleine gaatjes moeten kunnen. Meestal kan dit ook wel maar neem nu een een stuk plastic. Haast ondoordringbaar, maar ik denk dat als je maar ver genoeg inzoomt, dat je uiteindelijk microscopische gaatjes zult zien. Wij mensen hebben tot slot ook miniscule gaatjes op onze huid. Maar nu is de vraag of die haar door dat plastic kan? Het is hartstikke dun en moet een kleine punt hebben toch?

Nee, want als het een kleine punt zou hebben dan zou die wel gewoon door je kleine gaatjes kunnen op je huid…

Het is verwarrend, dat snap ik. Ik heb er dan ook heeeel lang over nagedacht. Fysieke bewijzen heb ik niet, dit is gewoon wat ik denk. Wie weet komt op een dan dag dat men de kleinste punt ter wereld laat zien die misschien zelfs in staat is door een edelsteen te gaan door die miniscule gaatjes…

Tot die tijd: een echte punt bestaat niet! Punt uit!

Voor meer informatie kun je hier terecht.

Dit artikel delen

Over de auteur

MonkeySleeve | As a finale touch, God created the Dutch |