1. Log van 3 juni 2008

Log van 3 juni 2008

Om maar meteen met de deur in huis te vallen; Nintendo graaft haar eigen graf. Waarom? Simpel; de casual games.

Dat de Nintendo64 een flop qua verkopen was, mag duidelijk zijn. ‘Slechts’ 32.1 miljoen tegenover 102.49 miljoen PS1 (1). De N64 was zeker één van de tofste consoles qua game-aanbod. Denk aan toppers als: TLoZ: Ocarina of Time, Super Mario 64, Banjo Kazooie, Banjo Tooie en Perfect Dark. Een aanbod waar we nu van mogen dromen.

Ook de graphics waren voor die tijd revolutionair, en zouden zelfs nu nog goed mee kunnen gaan. ‘De’ kriebels in de maag als je denkt aan ‘The Ocarina of Time’ zullen altijd blijven. Met een gedachte van; ik moét nu de 64 controllers weer pakken, en deze geweldige game spelen.. maar ja, ik dwaal nu te ver af.

http://video.google.com/videoplay?docid=-1704744068299423347≺=goog-sl

Promotie filmpje N64

We zijn inmiddels een aantal jaar verder(in mijn verhaal ;)!) en D-day voor de Nin-fans breekt aan; De Gamecube kwam eraan. Dat de vierkante doos niet kon tippen aan de PS2, mag ook duidelijk zijn; 22-130 (in miljoenen!).(2)

Dat Nintendo inmiddels de game-markt weer in handen heeft, zal je vast niet zijn ontgaan. De Wii staat met stipt bovenaan (26.84 miljoen), gevolgd door de XBox 360 (18.92 miljoen) en als laatste de PS3 (13.07 miljoen)(3)

De casual-games nemen de markt over, mag ik wel stellen. Maar Nintendo, denk eens bij jezelf; de hardcore-gamers, die jullie door goede en slechte tijden hebben gesteund, die laat je toch niet in een hoekje zitten met Galaxy en Twilight Princess? Dezelfde hardcore-gamers die wel een 64 hadden gekocht, de hardcore-gamers die jullie overeind hielden.

Casual gamers zullen ooit ook (ja, zelfs zij) genoeg krijgen van de eindeloze non-games die verschijnen. De hardcore-aanhang loopt langzaam over naar MS en SONY. De oplossing is naar mijn idee héél simpel; gooi die %^#@! non-games eruit, en maak het de hardcore-aanhang weer aantrekkelijk om een console te kopen. Het is te erg voor woorden dat de Virtual Console games even goede graphics hebben(N64), en de games vele malen leuker zijn. We willen ‘het gevoel’ weer terug. Het magische tintje wat Nintendo wel wist mee te geven aan alle N64 games. Is Miyamoto’s inspiratie op? ‘Joost’ zal het weten.. dat het fout gaat, weet ik zeker.

Bronnenlijst

(1) http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_video_game_consoles_%28fifth_generation%29

(2) http://en.wikipedia.org/wiki/History_of_video_game_consoles_%28sixth_generation%29

(3) http://www.vgchartz.com/

Dit artikel delen

Over de auteur