1. Transformers Armada: Prelude to Energon

Transformers Armada: Prelude to Energon

Retro is hot. Oude Nintendo Entertainment Systems zijn niet aan te slepen. Spellen als Zelda (de NES versie dus) gaan voor woekerprijzen weg. En spelontwikkelaars geven klassieke spellen opnieuw uit.

Bij tekenfilmseries zien we hetzelfde. Zo is in Japan sinds kort een nieuwe televisiereeks van Astro Boy begonnen en zijn de Transformers, in een nieuw jasje, ook weer terug op de tv. Tijd dus voor een spel, waar de robots in disguise de hoofdrol spelen.

Het verhaal speelt zich af in het jaar 2010. Nog steeds vechten de goede Autobots tegen de slechte Decepticons op de planeet Cybertron. Tijdens het allesbeslissende gevecht tussen Optimus Prime en Megatron, bereikt een signaal van de Mini-cons beide robots. Mini-cons zijn kleine Tranformertjes, die de verschillende Transformers unieke krachten geven. Wie uiteindelijk over de meeste Mini-cons beschikt, zal de oorlog in zijn voordeel kunnen beslissen.

De speler neemt de leiding over de Autobots en zal er alles aan moeten doen om de oorlog te winnen. Voordat het zover is, zullen er een flink aantal missies geklaard en zoveel mogelijk Micro-cons verzameld moeten worden. Het team van de Autobots bestaat uit drie speelbare leden. Ten eerste is daar Optimus Prime, die sterk, maar log is. Spelers die meer van snelheid houden, zullen voor Hot Shot kunnen kiezen. En voor de twijfelaars is er ook nog Red Alert, die je kunt beschouwen als all-rounder.

De eerste missie speelt zich af in de regenwouden van het Amazonegebied. Deze missie is vooral bedoeld om de speler kennis te leren maken met de wereld van de Transformers. Gelukkig duurt deze kennismaking niet lang. Binnen de kortste keren scheur je door de wereld heen, transformeer je naar je robot kant en schiet je verschillende decepticlones neer. Het speelt werkelijk heerlijk en dat had ik van tevoren niet verwacht.

De wereld waarin de eerste missie zich afspeelt is groot, erg groot. En het mooie is dat je overal heen kunt gaan. Er zijn dus geen onzichtbare muren of iets dergelijks in het spel gezet. De enige plaatsen die je niet kunt bezoeken, zijn de plaatsen die gewoon te hoog liggen. Je kunt een level dus vele uren spelen en dan nog steeds nieuwe plekjes ontdekken.

Na het verslaan van de eindbaas word je beloond met een heuse Transformer side kick. Dit geinige Transformertje zal je overal volgen en doet zijn uiterste best om zelf ook vijanden neer te halen. Het is zelfs mogelijk om beide Transformers te laten samensmelten. Hiermee krijg je een soort van bullet time effect, waardoor je de Decepticlones nog makkelijker af kunt maken. Helaas zal bij deze samensmelting je tijd langzaam opraken. Tactisch nadenken is dus een vereiste.

Een ander punt waar een topspel van tegenwoordig aan moet voldoen, is dat het er goed uit moet zien. Gelukkig zit dat met Transformers Armada: Prelude to Energon ook goed. De tussenfilmpjes worden verzorgd door dezelfde Japanse studio die eerder de CGI beelden voor Soul Calibur II verzorgde. De beelden in het spel zelf zijn helaas niet echt denderend. De eerste missie in de Amazone is een lust voor het oog, maar de missies die daarna volgen ogen kaal en inspiratieloos. Let wel: wij hebben een vroege versie gespeeld, en dus kan er voor de uiteindelijke versie nog genoeg veranderen.

Transformer fans van het eerste uur zullen ook veel plezier aan Transformers Armada: Prelude to Energon kunnen beleven. Niet alleen omdat het spel gewoon lekker is, maar omdat er tal van bonussen in het spel zitten. Zo is ons beloofd dat je door het verzamelen van speciale disc’s (zogenaamde datacons) filmpjes uit oude Transformer series, art-sketches en andere interessante dingen kunt vrijspelen.

Na het spelen van Transformers Armada: Prelude to Energon kan ik niet meer wachten totdat ik de volledige versie in mijn handen heb. Met veertig verschillende Mini-cons en vijfentachtig datacons, een aantal reusachtige levels en een uitstekende gameplay kan het met dit spel bijna niet meer mis gaan.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Deze impressie is mede mogelijk gemaakt door mijn lieftallige assistente Susan, die braaf aantekeningen maakte :)

 • slijmbal ;)

 • :) spel ziet er heel cool uit.

 • Kwam er ook niet een Transformer game met de oldschool Transformers?

 • Ik hoop het… Alleen al omdat deze met de nieuwe transformers is ga ik hem boycotten, hoe goed ie ook is…

 • Ja ik weet het haast zeker, kan me nog een trailer herinneren met de oldschool Prime en Megatron, plus Rodimus en Galvatron.  Wie weet wanneer deze komt?

 • grafisch ziet dit er zeer netjes uit vind ik, vooral de leveldesigns.

 • lol ik vindt wel dat optimus prime en megatron erin moeten ofzo die 2 zijn gewoon de basics zo'n beetje uit het verhaal :D

 • @marcel:

  klopt die 1st gen. transformers komt voor PS2 , heet Transformers gevolgd door een of ander japans woord…

 • @ Senpai…  Lees je ooit wel eens???

  Tijdens het allesbeslissende gevecht tussen Optimus Prime en Megatron

  Goh, zouden die 2 er in zitten???


 • Wanneer komt die Transformers uit dan, want dan wacht ik wel op die.

  Net als Klaasje boycot ik deze uit nostalgische redenen.

 • Marcel. Die G1 game is erg slecht. Kan ik je verzekeren.

  En ondanks dat deze game niet die retro feel heeft is het een zeer goede (zoniet de beste) Transformers game.

 • heb je hem al gespeeld dan? (zo ja ..ik haat jou)

 • marcel, hij komt als het goed is in mei uit (lees product details!)

 • Ben ik te lui voor… :P (bedoelde btw niet Armada)

 • spel ziet er wel goed uit ga hem wel halen denk ik

 • Ah, echt een geweldige game lijkt me dit worden! Ik was vroeger een groot fan van transformers, ik speelde er best vaak mee. Jammer genoeg konden wij niet de zender aan die de uitzendingen had….

  Maar deze game lijkt me gewoon vet, mijn lievelingsrobot optimus prime zit er in, enorme levels, non lineair, erg veel replay zo lijkt me, strakke grapics…. Zeker ik ga deze halen

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren