1. Harlequinade

Harlequinade

Wat is dat toch met mij? Waarom kan een personage dat niet bestaat zoveel bij me losmaken. Het is een vreemd iets en toch hebben er veel meer mensen last van. Als je een stripboekenwinkel binnen loopt zie je er tientallen staan, verslaafden met hun comic boekjes in de hand. Soms verlangend naar een leven als superheld en natuurlijk weten dat dit nooit zal gebeuren. En dat je uiteindelijk terugkeert naar je normale leven waar je niets meer bent dan een schakel in de maatschappij. En toch verlangen naar het onbereikbare in het leven en 's avonds ontsnappen door middel van je strips of spelletje.

Zelf doe ik dit ook regelmatig. Niet dat mijn leven nou zo ontzettend saai is. Maar het leven in een spelletje is natuurlijk avontuurlijker. Ik ontsnap naar Vana’diel (Final Fantasy XI) om daar grote monsters en het onbekende te ontdekken of ik vlieg door de straten van Paragon City (City of Heroes) en versla het kwaad. Het komt uiteindelijk allemaal op hetzelfde neer. En na een tijd begint het meer als werk aan te voelen dan dat je er echt plezier aan heb, maar na een korte stop begint het toch weer te jeuken en zit je voor het weet toch weer in de games.

Maar er is dus een personage in het DC comic-universum die een bepaalde aantrekkingskracht heeft. Naar mijn mening één van de meest originele personages ooit gecreëerd voor een strip. Toen ik haar uiteindelijk zag in de nieuwe Lego Batman trailer kon mijn geluk niet meer stuk. Harley Quinn, Docter Harleen Quinzel. De sidekick van de Joker, waar ze een heel vreemde knipperlichtrelatie mee heeft; een stoplicht is er niks bij. Zij die vroeger 'the animated series' van Batman hebben gevolgd kennen haar misschien wel. Toch heb ik even voor jullie een korte compilatie gemaakt van wat scènes uit 'the animated series'.

Zij zal voor mij ook één van de redenen zijn dat ik op de dag van de release 's ochtends vroeg in de winkel sta om Lego Batman aan te schaffen, voor meerdere platformen. Ik weet dus niet wat het is wat mij zo aantrekt. Nou ja, ik moet het misschien niet overdrijven. Het is niet dat ik beeldjes van haar heb staan, en tientallen comics van haar heb. Uiteindelijk weet ik nog steeds niet wat het is met mensen en hun idolen, maar ik weet zeker dat ik niet de enige ben hier.

Dit artikel delen

Over de auteur