1. Battlefield Vietnam

Battlefield Vietnam

Binnenkort komt de opvolger van een van de meest populaire spellen van het afgelopen jaar, Battlefield 1942: Battlefield Vietnam. Hoog tijd om eens door te nemen wat we zoal kunnen verwachten van deze mogelijke nieuwe topper.

Battlefield 1942 maakte vooral naam doordat je alle voertuigen zelf kon besturen, van simpele jeeps tot hele vliegdekschepen. Uiteraard is dit in Battlefield Vietnam precies hetzelfde. Moge natuurlijk duidelijk zijn dat de voertuigen zelf flink veranderd zijn: je hebt nu alle wapens uit de Vietnam oorlog tot je beschikking. Wat houdt dat in de praktijk in? Dat je de Vietnam oorlog realistisch kunt naspelen. Napalm, artillerie, helikopters: het zit er allemaal in.

Aan Amerikaanse kant is het logisch dat laatstgenoemde, de helikopters dus, een belangrijke rol spelen. In de Vietnam oorlog werden soldaten met de helikopters naar het slagveld gebracht, en ze gingen met diezelfde helikopters ook weer weg. Een leuke optie is dat je met de helikopters dingen de lucht in kunt tillen. Je kunt bijvoorbeeld een jeep meenemen, die je dan aan de andere kant van een rivier neerzet om de vijand te ontlopen. Vechten mag natuurlijk ook: een beetje napalm doet wonderen tegen de ‘onzichtbare vijand’. In tegenstelling tot de Amerikanen moet de NVA het niet hebben van brute vuurkracht, maar meer van een sneaky, achterbakse manier van oorlog voeren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een mijn die, als je hem af laat gaan, een stukje omhoogvliegt en daarna pas ontploft? Dekking zoeken is er dan echt niet meer bij.

Logischerwijs is ook de omgeving veranderd. Je zult vechten in kleine, open dorpjes, maar ook rondom de fameuze Ho Chi Minh Trail in het oerwoud. Of je nou voor de Amerikanen of voor het Noord Vietnamese leger (de NVA) kiest: de vijand schiet met scherp, en de dood ligt overal op de loer. En dus zul je in Battlefield Vietnam dichtbegroeide gebieden moeten doorkruizen. Toch?

Nou, laten we daar maar niet vanuit gaan. Alle beelden van het spel die tot nu toe zijn vrijgegeven pronken dan wel met het grafisch vertoon, maar om nou te zeggen dat je duidelijk kunt zien dat je in de jungle zit? Nee, dat niet. Dat is toch een beetje jammer, aangezien het “verstoppertje” aspect in de Vietnam oorlog juist zo belangrijk was. Laten we echter niet op de zaken vooruitlopen, en de uiteindelijke versie afwachten alvorens we het spel op dit punt afbranden.

De afgelopen week is de soundtrack van Battlefield Vietnam officieel bekend gemaakt. Het spel kent vooral veel oude hits, die in de tijd van de Vietnam oorlog populair waren. Denk bijvoorbeeld aan ‘Wild Thing’, van The Throggs, maar ook een nummer als ‘Ride of the Valkyries’, van Wagner, is prima op zijn plaats. Ik kan alle nummers wel gaan opnoemen, maar je snapt: een goede soundtrack dus.

Het spreekt denk ik voor zich dat Battlefield Vietnam online en over een netwerk gespeeld kan gaan worden. Je kunt met maximaal 64 spelers tegelijk spelen. Over eventueel nieuwe multiplayer spelmodi is echter nog niet bekend.

Al met al een veelbelovend spel dus. Beloven is echter wat anders dan waarmaken, dus moeten we nog even afwachten of Battlefield Vietnam echt de topper wordt die het zou kunnen zijn. Het spel moet 16 maart in de winkel liggen. Rond die tijd zul je hier zeker een recensie vinden!

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Dit spel ga ik zeker kopen. Het is zo jammer dat bf1942 niet nu normaal in de winkel ligt. Nu moet je zo'n deluxe pack kopen maar ik wil alleen online voor desert combat of BF gewoon.  Ik ga je kont schoppen

 • Hmm, dit leek me echt een super spel, maar wat zijn die levels wederom kaal zeg. Zo herinner ik mij Vietnam niet uit al die Rambo films.

 • lol :D maarja lijkt me wel vet als je kan vliegen/rijden enzo :D

 • "lol :D maarja lijkt me wel vet als je kan vliegen/rijden enzo :D" Echt! Wow dat lijkt me vet… Haha nee hoor, Battlefield Vietnam zal wel vet worden zeker als de mod-community ermee aan de gang gaat.

 • Ik ga emh ook zeker proberen. BF1942 draaide niet goed op mijn oude PC en heb BF1942 dus nooit echt kunnen spelen. Nu heb ik een nieuwe PC, maar heb net als Robkazoe geen zin om veel te betalen voor een luxe editie als Vietnam alweer bijna uitkomt.

 • bf 1942 vond ik leuk maar kon me niet genoeg boeien en road to rome was voor mij ook een miskoop. Nu weet ik waarom jurian altijd op msn heeft ik wil bf vietnam hebben :P

 • issie nie dood?

 • Het is in dat opzicht jammer dat er geen combi is idd, vooral als je nagaat dat er voor bf1942 ook al Vietnam mods uit zijn, compleet met maps en al… zou me niet eens verbazen als de mod community de maps van bf vietnam namaakt en in een mod voor bf1942 gooit…

 • Battlefield Vietnam schijnt ook op een mod te lijken..

 • hell yea! the start of BF

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren