1. Log van week 24

Log van week 24

Ik ben lui. Mijn laatste weblog is alweer vijf maanden oud, mijn laatste memberrecensie is nog van het vorige jaar en bovendien vertik ik het om tweehonderd vliegende ratten neer te schieten in een niet nader te noemen game (waarvan ironisch genoeg niet eentje blijkt te vliegen - tenminste diegene die ik gevonden heb). Ik bedoel maar, ik ben vreselijk lui. En ik kan het nog tien keer zeggen, maar daar ben ik te lui voor.

Toch waren het niet bovenstaande feiten die mij lieten inzien dat ik een doodnormale puber ben. Twee maanden terug heb ik namelijk bij een supermarkt een sollicitatieformulier opgehaald, samen met een vriend van me. Een week later werd hij gebeld om op gesprek te komen, terwijl ik mijn papiertje verkreukeld onderin mijn tas terugvond. Moederlief nam vervolgens het ene na het andere formulier mee, want ze werd zo langzamerhand het continu uitlenen van briefgeld wel een beetje zat. Nou vooruit, ik die formulieren invullen. Een slordig maandje verder, vorige week maandag om precies te zijn, kwam ik op het geniale idee eentje op te sturen.

Ik werd direct gebeld, ben vrijdag op sollicitatiegesprek geweest en zal maandag mijn eerste uren maken. Echter werd ik zojuist weer gebeld en vroeg mijn werkgever of ik volgende week donderdag en vrijdag ook kan werken. Ach, waarom ook niet, ik heb geld nodig. Na het gesprek besefte ik me ineens weer dat de toetsweek volgende week begint. Tevens lag er een brief op de tafel waarin staat dat ik dinsdag ook nog eens bij een feestelijke opening moet zijn van het filiaal waar ik over een maand wordt overgeplaatst.

Waarom ik overkom als een zeikende, verwende puber waarvan de meeste van jullie zullen zeggen: “stel je niet aan” of “dat is nog niks”? Omdat ik die vrijdag van vijf tot negen uur moet werken en daardoor dus de eerste helft van Nederland – Frankrijk moet missen!

Morgen gaat het weer beginnen :)

Dit artikel delen

Over de auteur