1. Jackie Chan Adventures

Jackie Chan Adventures

Jackie Chan, de oosterse actiefilmheld, heeft sinds een tijdje zijn eigen tekenfilmserie. “Boeiend”, zul je zeggen, of misschien kijk je stiekem ook wel eens. Ik heb wel eens een aflevering gezien, en ik moet eerlijk zeggen dat het nog best goed te pruimen is. Er is humor, er is Jackie en een bijzonder slap ‘Hong Kong’-pulpfilm verhaal. Uitgever SCEE besloot de rechten van deze serie te gaan gebruiken voor een videogame, en bracht het onder bij een ontwikkelaar.

Wat direct opvalt aan Jackie Chan Adventures is dat het spel bedoelt is voor de jongere gamers, en liefhebbers van de tekenfilm serie. Het spel is kort, en behoorlijk simpel. Een beetje rennen, een beetje springen, een beetje vechten en een beetje ontdekken. Van alles een beetje, en dat kan nog best leuk zijn. In Jackie Chan Adventures krijg je aan het begin van het spel de opdracht van je oom om naar Mexico toe te gaan. In een enorme tempel zul je daar namelijk kostbaarheden vandaan moeten halen, die in de antiekwinkel van je oom een hoop geld opbrengen. De kostbaarheden blijken uiteindelijk over bijzondere krachten te beschikken die hun eigenaar nieuwe vermogens geven. Ieder artefact stelt een dier uit de Chinese dierenriem voor, die je bijvoorbeeld over extra krachten laten beschikken of je hoger laten springen. Clichématig moeten er dan natuurlijk wel tegenstanders aanwezig zijn, om je het leven zuur te maken. Jackie zal daarom de halve aardbol moeten afzoeken om alle 12 artefacten in bezit te krijgen. Dat Chinese artefacten in een oude Aztekentempel moeten worden gevonden doet dan even niet ter zake.

Wat betreft beeld en geluid is het bedroevend slecht gesteld met het spel. Om de tekenfilmserie trouw te blijven wordt er gebruik gemaakt van de cell-shading techniek, waarmee ontwikkelaar Atomic Planet Entertainment echter hopeloos in de mist gaat. Jackie oogt niet als Jackie uit de serie en dat is bijzonder jammer, omdat de gebruikte visuele techniek daar toch wel uitstekend geschikt voor is. Het geluid van Jackie Chan Adventures is voldoende, en de stem van Jackie uit de serie wordt ook gebruikt voor het spel. Daar is dus verder niets mis mee, al wordt er jammergenoeg niet gebruik gemaakt van Jackie’s eigen stem.

Jackie Chan Adventures is een vermakelijk spelletje, hoewel de opdrachten vooral simpel van aard zijn, maar dus wel uitermate geschikt zijn voor de wat jongere spelertjes. Jammer is dan wel dat er niet is gekozen voor een vermakelijk vechtsysteem. Trappen en stoten komen niet altijd aan, en het aantal aanvalcombinaties is ook nogal summier. Jackie Chan speelt verder wel redelijk weg, al lijken de makers niet al te veel aandacht besteed te hebben aan het op weg helpen van de speler. Hoewel het spel best makkelijk is, zou een tip van een karakter in het spel de jongere speler goed op weg helpen. Hulp lijkt af en toe verder te zoeken, en de hulp die wordt geboden is vaak niet helemaal duidelijk.

Conclusie en beoordeling

Jackie Chan Adventures is dus zelfs voor de (jonge) doelgroep niet helemaal goed uit de verf gekomen. Simpel en snel door het spel heen wandelen kan af en toe voor de gamer best eens lastig zijn, en dat is natuurlijk niet de bedoeling. De aanwezige Eye Toy mini-games kunnen niet verhullen dat er toch wel meer in had gezeten. Jackie Chan zou de makers van het spel er eens goed van langs moeten geven, om hen duidelijk te maken dat zelfs zijn kinderen hier waarschijnlijk niet veel plezier aan zullen beleven.
4
Score
40
Score: 40
 • Pluspunten
 • minigames
 • vrij simpel
 • Minpunten
 • visueel ver onder de maat
 • frustrerend weinig speluitleg

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • ?

 • Leuk geprobeerd, maar die graphics zien er echt niet goed uit.

 • Waarom zou je veel uitleg willen als het spel toch makkelijk is?

 • mag ik vragen waarom vrij simpel een + punt is?

 • eh deze hadden ze toch al be ordeelt ? :S

 • nee dat was een impressie

 • Jackie Chan Adventures is inderdaad bedoelt voor de wat jongere gamer. Ondanks dat het spel niet erg veel van je vraagt, is het af en toe wel handig om te weten waar je naar toe moet, of wat je moet doen om verder te komen. Zo behoud je plezier in het spel en dat lijkt me ook de bedoeling.

 • WAT IS DIT MISSELIJK LELIJK!!! (:said by Anakin)

 • tis leuk dat ze de cartoon sfeer wilde overbrengen maar denk dat turtles het er beter vanaf bracht

 • Het spel ziet er iets beter uit dan de screenshots. Niet veel, though.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren