1. The Urbz: Sims in the City

The Urbz: Sims in the City

Na tig uitbreidingen en een heuse opvolger reizen de Sims ditmaal af naar de stad. Ze heten vanaf nu Urbz en hun leven draait vanaf nu alleen nog maar om het opbouwen van een reputatie.

We waren in voorgaande delen gewend een leuk leventje op te bouwen en dat te behouden. Inmiddels kennen we dat wel en is het de bedoeling niet alleen een leuk leven te leiden maar ook om een gigantische reputatie op te bouwen; je moet de grootste ‘player’ van de stad worden. The Urbz voegt overigens ook geheel nieuwe opties toe zoals tal van mini-games. En wat te denken van de mogelijkheid tot het maken van een eigen behangetje, zoals dat in Animal Crossing (GameCube) ook al kon.

Leuk is ook dat je nu vierentwintig uur per dag de besturing van je Urbz in handen hebt. Als ze dus naar het werk gaan kun je niet achterover leunen, want je behoudt gewoon de controle. Om je reputatie hoog te houden moet je een hippe baan hebben (bijvoorbeeld bij de vuurwerkwinkel) en allemaal stoere dingen doen.

Zorg er dus altijd voor dat je hippe (merk)kleding draagt, met hippe vrienden omgaat en hippe feesten bezoekt. Zelf feesten organiseren is natuurlijk helemaal te gek en zal je reputatie dan ook flink doen stijgen. Door je Urbz met verschillende (jongeren)culturen te laten kennismaken open je bovendien de toegang tot nieuwe delen van de stad. Uiteindelijk zijn alle delen toegankelijk en ben jij de bekendste persoon van de stad.

In principe is The Urbz: Sims in the City niet meer dan een Game Boy Advance port. Toch zal er, zij het gelimiteerd, gebruik gemaakt kunnen worden van de Touch Screen. Zo is er een minispel waarbij je een mug uit een stuk Amber (zoals in Jurasic Park) moet verwijderen en waarmee je je eigen virtuele huisdier kan maken. Dit gebeurt met de stylus van de Dual Screen. En ook de eerder genoemde mogelijkheid van het creëren van een eigen behang gebeurt met de stylus.

Naast allerlei interessante uitbreidingen lijkt het erop dat de Nintendo Dual Screen versie ook een verhaaltje mee krijgt. Daar is nog niet zoveel over bekend maar het gaat er in het kort om dat een slecht persoon de stad wil overnemen. Jij gaat dat voorkomen door een gigantische reputatie op te bouwen, met als einddoel natuurlijk dat mooie penthouse in de hoogste en meest luxe torenflat van de stad!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Kikvorsman, het is inderdaad niet veel meer dan een GBA port met een paar Dual Screen functies. De ontwikkelaar heeft me dit zelf verteld. Er zijn wel een aantal dingen waar de DS functies worden gebruikt, zoals bij de genoemde minispellen en het creëren van je behang, maar that's it.    Wou ook dat het er meer over verteld zou kunnen worden, maar dat is er niet. Helaas dus.

  • *bla* de sims en *bla* the urbz

  • @ altasia: The Sims 2 recensie komt er zo spoedig mogelijk aan.

  • Know your info kikvorsman!

  • KUT spel zieter nbet zo uti als de GBA versie….

  • je moet naar de universiteit daar ligt een jongen te slapen in een stoel die moet je wakker maken en dan komt er een heel verhaal als je dat hebt gehaald krijg je de beverrat als je dat hebt gedaan ga je naar de stad waar de king tower in staat daar is vlak bij de king tower een trap naar beneden en daar staat je boot dan

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren