1. Lucasarts.....

Lucasarts.....

en lang heeft iedereen zich wel vermaakt met een Star Wars game..

Bij mij begon het eigenlijk al vroeg met Tie Fighter waarbij LA(lucasarts) zich van zijn beste kant liet en toen der tijd 1 van de allereerste space flight sims te maken.

Jaren lang heeft LA ervoor gezorgt dat ik naar elke game uitkeek tot 2002.... Toen veranderde de instelling bij ze ze gaven weinig meer om hun echte roots wat er toe leidde dat men nauwelijks nog PC exclusives gingen maken.

Nu is de stap die ze genomen ook duidelijk, men gaat stoppen met hun interne studio waardoor Force Unleashed alleen voor alles uitkomt behalve de PC...

Jaren lang een fanbase creëren en daarna het de rug toe te werpen is nogal zielig te noemen, na de Jedi Knight reeks is er zo goed als niks bijzonders meer uitgekomen, men negeerde complete fanbases o.a. The Monkey Island fans..

Als je het mij vraagt dan heeft LA het compleet aan zichzelf te danken dat men niet verder kan gaan als zelfstandig ontwikkelaar.

Ik hoop dat LA nog eens terug denkt aan de goede oude tijd en beseft wat men weggooid door dit te doen.

Vaarwel SW games, vaarwel Full Throttle, vaarwel Monkey Island, vaarwel Grim Fandango. Gelukkig heb ik alle games die ik jaren lang geweldig vond nog dus de magie zal nooit echt weg zijn.

Dit artikel delen

Over de auteur