1. Blinx 2: Masters of Time and Space

Blinx 2: Masters of Time and Space

Bijna twee jaar na het verschijnen van het origineel, komt Microsoft met Blinx 2: Masters of Time and Space. Het origineel, genaamd Blinx: The Time Sweeper, was een leuke poging om de Xbox een leuk en origineel platform/puzzel spel te geven, maar slaagde er helaas niet in om als topper bestempeld te worden. Te veel minpunten stonden een hoog cijfer in de weg, maar een beter doordacht en uitgewerkt vervolg zal waarschijnlijk anders uitpakken.

In Blinx 2: Masters of Time and Space zul je als Blinx zijnde weer veel tijdgerelateerde puzzels moeten oplossen. Je hebt opnieuw dezelfde tijd manipulerende krachten in je bezit als in het origineel. Het is mogelijk om tijd voor en achteruit te spoelen, op pauze te zetten, op te nemen (om later weer af te spelen) en langzaam te laten gaan. Je kunt je krachten ook combineren, mits een situatie dat zal vereisen. Blinx 2: Masters of Time and Space zal de speler ook als TomTom Gang varken (vijand uit het origineel) laten spelen, wat gevarieerde gameplay zal moeten gaan opleveren. Als varken zul je geen tijd kunnen manipuleren, maar in plaats daarvan kun je door gebruik te maken van verschillende gadgets het gegeven tijd/ruimte naar je hand zetten. Eén van de vele gadgets is een granaat die, mits afgegaan, een zwart gat maakt. Daar zul je vervolgens in kunnen lopen om zodoende op een andere plek in het level terecht te komen. Als varken heb je ook veel wapentuig tot je beschikking wat kan variëren van een verdovingspistool tot een enorme honkbalknuppel. Je zult twee wapens tegelijkertijd kunnen dragen en het schieten kan vanuit eerste of derde persoon perspectief. Dus waar Blinx leunt op zijn trouwe Time Sweeper en tijd manipulerende krachten, daar moet de speler als varken zijnde goed moeten kunnen sluipen en schieten en zal doordacht gebruik moeten maken van de tijd/ruimte manipulerende gadgets een vereiste zijn.

Waar de levels in het origineel heel lineair waren, daar zijn de levels in Blinx 2: Masters of Time and Space veel meer open, wat zal uitnodigen tot exploratie. Op je gemak rondstruinen, zal nu in ieder geval fijner zijn aangezien de tijdslimiet uit het eerste deel verwijderd is. De nadruk op verzamelen uit het origineel is redelijk afgenomen en in plaats daarvan zal er meer aandacht besteed moeten worden aan de puzzels, het schieten, sluipen en exploreren. Een ander nieuw aspect wat Artoon in Blinx 2: Masters of Time and Space gaat toepassen, is de mogelijkheid om je eigen kat of varken te ontwerpen. Van de lengte en dikte van je armen en benen tot de grote van je ogen en oren, alles is naar gelieve te veranderen. Deze character customization modus belooft in ieder geval redelijk diep te worden. Ook zal er een winkel aanwezig zijn waar spullen gekocht kunnen worden. Hier betaal je met munten die in het spel verzameld kunnen worden. Je eigen gemaakte karakter zul je in elke modus van Blinx 2: Masters of Time and Space kunnen gaan gebruiken.

Naast de singleplayer modus brengt Artoon een heuse multiplayer modus aan in Blinx 2: Masters of Time and Space. Spelers kunnen tegen het elkaar gaan opnemen in Battle Mode, of elkaar bijstaan in de Co-op modus, waarbij spelers samen de singleplayer modus kunnen spelen. De levels zullen in Co-op modus enigszins herontworpen zijn, zodat bijvoorbeeld puzzels die normaal in je eentje opgelost moeten worden, nu de behendigheid van twee spelers zullen vereisen. Ook kan er in de Co-op modus gekozen worden tussen twee aparte modi. Een normal en special modus. Als men de special modus kiest, dan zullen de eigenschappen van de twee karakters onder elkaar verdeeld worden. Zo zullen jullie elkaar nog meer moeten aanvullen tijdens het spelen.

Al met al klinken de toevoegingen voor dit vervolg positief in de oren. De kans om als TomTom varken te spelen zal waarschijnlijk een leuke ervaring opleveren, alsmede gevarieerde gameplay. Hetzelfde valt te zeggen over de multiplayer modus. Artoon heeft een maand of vier uitgetrokken om het spel te polijsten, dus het lijkt erop dat Artoon met Blinx 2: Masters Of Time And Space een compleet product op de markt wil gaan zetten. De tijd zal het leren.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Deel 1 vind ik niet zo goed/leuk , na 1 week weer verkocht .

  Deze ga ik denk ik ook niet halen .

 • Nee, dat lijkt met niet verstandig… :\

 • Leuke impressie. Maar Blinx zelf vind ik niet zo leuk.

 • op t plaatje staat blinx: "battle of time and space", maar t spel heet blinx: "masters of time and space"? :P, nouja, ik volg de ontwikkelingen rondom dit spel niet echt, dus het zal ondertussen wel van naam verandert zijn.

 • Jah, maar zo heet hij volgens mij in Japan ofzo…

 • Lijkt me dus echt niks :P

 • En dit moest nou MS zijn Mario/Sonic worden. HAHAHAHA

  Zag er allemaal leuk uit, maar te simpel en saai.

 • Check die grond, ze halen echt lang niet alles uit de Xdoos. Game boeit me verder ook heel weinig, er komen imo veel leukere game uit

 • Sorry denk dat je de game niet hebt gespeelt als je hem simpel noemt. De eerste leveltjes van deze game waren inderdaad erg makkelijk. Maar hoeverder je in het spel kwam hoe minder tijd je had om het level te sweepen en te halen. Dit was som echt tot frustered aan toe moeilijk..  Ik kijk wel uit naar deze game heb deel 1 ook gespeeld en vind hem niet zo slecht als iedereen er over spreekt. Al had ik dan zelf liever een vervolg op voodoo vince gezien. Maar voor de 30€ wat deze game zal gaan kosten laat ik hem niet liggen.

 • haha

  lul niet bitch

 • R&C 3 word veeel cooler!!

 • kote ps2 fanboy leer ook eens games op een ander platform te waarderen. Zal wel moeilijk gaan he als je het geld niet heb om alle systemen te komen

 • zal hem niet kopen maar het eerste deel had best leuke dingen te bieden, ben benieuwd wat ze verder met deel 2 doen, de eerste filmpjes zagen er goed uit

 • Ik vind het eerste deel ook leuke dingen hebben en speelde m graag alleen zijn er uiteraard een stuk betere platformers op andere consoles. Maar is dat nou een reden om deze game te laten doodbloeden omdat de vorige niet geheel zo goed is mario 64? ik vind dat zonde.

 • Ik vond Blinx stoer, vooral de muziek. Ben best ver gekomen, vraag me af of ik 'm ooit wel heb ooitgespeeld. Anyway, denk dat ik mij ook wel aan deel twee ga wagen…

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren