1. Ridge Racer DS

Ridge Racer DS

Eén van de franchises van Namco die al een hele tijd meegaat is Ridge Racer. Na de arcadehal uitgegroeid te zijn verschenen er versies op de PlayStation en Nintendo 64. Het meest recente deel kwam begin dit jaar uit op de PlayStation 2 en Xbox, maar werd door velen gezien als een schim van wat de arcaderacer ooit was. Met de komst van de nieuwe handhelds ziet Namco kans om de racer weer ‘nieuw’ leven in te blazen. Ridge Racer DS wordt ontwikkelt door NST (een door Nintendo beheerde ontwikkelstudio in Seattle) en zal een geavanceerde omzetting zijn van de Nintendo 64 uitvoering.

Analoge besturing

Dankzij de twee schermen die de Dual Screen biedt hebben ontwikkelaren de mogelijkheid een hoop originele spellen te produceren. Namco komt tegelijkertijd met de release van de handheld in Amerika met Ridge Racer DS, en pakt deze innovatieve kans met beiden handen aan. Op het onderste scherm, dat als touch-screen dient, is het racestuur in beeld. Met de stylus kun je het stuur vervolgens naar links of rechts trekken waarop de auto op het bovenste scherm reageert.

Verschillende grote internationale gamesites hebben tijdens Nintendo's Gamer’s Summit een demoversie kunnen spelen. Zij waren nog niet echt te spreken over de bediening, die het vooral bij scherpe bochten liet afweten. Het apparaat keek namelijk meer naar de hoeveelheid van het scherm waar de stylus overheen ging om het stuur te draaien, dan naar de positie van het pennetje. Scherpe bochten werden een stuk lastiger om te nemen aangezien je de stylus over zoveel mogelijk scherm moest bewegen om de bocht te halen. Theoretisch is het dus goed bedacht, in de praktijk zullen we moeten wachten op een later stadium om te kijken of het daarin wel goed werkt. Uiteraard kun je er ook voor kiezen om ‘gewoon’ met het d-pad te sturen.

Positiever was men over de audiovisuele eigenschappen van het spel. Op dertig frames per seconde werden de auto’s en omgevingen gedetailleerd weergegeven. Met het geluid was tevens niks mis.

Wireless multiplayer

Naast het touch-screen wordt veel verwacht van de mogelijkheid om draadloos tegen anderen te spelen. Ook van deze functie is de arcaderacer voorzien. Met maximaal vijf anderen kan tegen elkaar geracet worden. Hier waren de aanwezigen op Nintendo’s Gamer’s Summit wel erg over te spreken.

Inhoud

Ridge Racer DS bevat de drie vaakvoorkomende opties Quick Race, Singleplayer en Multiplayer. De singleplayer bevat in ieder geval twintig racetracks, verdeeld over drie verschillende locaties. Hieronder zitten onder anderen het bekende Ridge Racer Cityscape, het Northwest parcours uit Ridge Racer Revolution en een zonnige woestijn in Southwest. Deze zijn verdeeld over drie racevarianten. Grand Prix, Time Attack en Car Attack zijn de modi die in singleplayer te spelen zijn.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Sturen met een touchscreen stuur… Dat is wel het meest onzinnige wat ik me kan bedenken. Lang leve analoge controls in dit soort gevallen. Of de klassieke 'vierpuntsdruktoets' in dit geval. :-)

 • tsja wel vernieuwend zo'n stuur op je touchscreen, maar vraag me af als dat in de praktijk wel goed werkt.

 • Ik vraag me dat ook af, maar het ziet er wel strak uit :P

  Het zal wat lastiger sturen zijn, maar het lijkt mij wel heel cool :D

 • ''Ridge racer op de PSP ziet er toch tig maal beter uit.''  Dude de DS is nooit bedoelt geweest om een concurrent van PSP te zijn. DS is een nieuwe soort handheld buiten de GBA/SP. Dus voor de DS is dit goede graphix en ik wet dat het nog wel wat strakker gaat woorden.

 • Heb eigenlijk nog niet een must have gamegezien op de DS…..  Er moet een F-Zero game komen F-Zero X van de N64 offzo!

 • Reign.Of.Chaos  Sorry maar de ds is wel degelijk een concurent voor de psp. Dat de ds nieuwe gameexperience gaat brengen met het touchscreen betekent niet dat het geen concurent van de psp word. Ook al brengt nintendo een vervolg op de GBA uit, op het moment dat de psp en de ds uitkomen gaan zij met elkaar concureren.

 • Tuurlijk gaan ze concurreren met elkaar maar er zijn wel degelijke verschillen. PSP betere graphics enz (is gewoon een feit ga daar nou weer niet over zeiken) maar erg duur. DS stuk goedkoper maar ook gewoon stuk mindere graphics.

 • pff worden jullie ook zo moe van dat eeuwige gestrijd tussen de DS en de PSP komt onderhand bij elke game naar voren van de DS of PSP.

 • Ik vind het er opzich best redelijk uitzien. Doet me echt weer denken aan de eerste Ridge Racer voor de PSX

 • Is wel degelijk beter dan de gba (die ik heb met twijfels over de prestaties af en toe). Laat de DS lekker liggen, hoef geen dual screen en touchpad. Wil normaal kunnen spelen en niet met een pennetje te hoeven werken.

 • @k2

  Jij haat toch iets dat Nintendo heet want dat zie je bij elke fanboy reactie van je!  @Vengeful

  Je vergeet dat de Ds een veel betere en vernieuwde gameplay heeft dan de psp dat je nu alleen de graphics opnoemt is vette onzin!


 • @Morquit: Nee hoor, dat is alleen wat je er zelf in wilt lezen. Ik heb een Cube en twee GBA's, en daar heb ik veel plezier van.

 • Was het dan niet zo dat de DS eerder werk aangekondigt als een nieuwe handheld met zijn eigen stream. En dat het GEEN opvolger was van de GBA? En dat later PSP aangekondigt werd en dat nintendo zij dat het niet de concurrent was van de PSP? Zoniet, mij best heb ik het mis. Maar ik vind dat je de DS totaal niet kan vergelijken met de PSP omdat het bij de DS nooit ging om graphix. Dus dat gezeur over dat het PSX N64 balbla is boeijend, gaat om de gameplay, speelblezier, Kwaliteit van het spel zelf, en dat kan je nooit van de looks aflezen.

 • Ik ehb net een filmpje gezien van ridge racer op de Sp en wat ziet dat er fucking goed uit!  Ben band dat de DS heel erg gaat floppen:P


 • ik vind het echt bagger dit soort spellen op de DS… ik speel echt liever een race game op een console…

  het ziet er wel beter uit dan een 3D race game op de GBA hoor… lol

  geef mij maar gewoon GT4 voor de PS2 :)  en uh… Duo Maxwell wat bedoel je met ridge racer op de SP?


 • Je kunt de Ds onmogelijk vergelijken met de Psp. Of je kijkt wel héél erg oppervlakkig tegen de dingen aan..

 • Wat een onzin. Natuurlijk kan je ze met elkaar vergelijken. Het zijn allebei portable consoles die binnenkort uitkomen. In sommige gevallen komen er zelfs dezelfde spellen op uit! Beide hebben features die de andere niet heeft, dat is JUIST reden om te vergelijken.

 • Hoe kan je wat vergelijken als het niet eens op elkaar is gebaseerd om te concurreren ( typos ), Bedoel Xbox2, PS3, Nintendo revolution zijn op elkaar gemaakt om te concurreren. DS en PSP niet! Nooit geweest.

 • Reign.Of.Chaos  Sorry, maar je hebt het gewoon helemaal mis. Ook al was het niet eens opelkaar gebaseert om te concureren(maar dat is het wel) tog zouden ze dan met elkaar gaan concureren kwa verkoop. Dat is uiteindelijk waar het allemaal om draaid.

 • Ik bedoel PSP!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren