1. Hidden & Dangerous 2: Sabre Squadron

Hidden & Dangerous 2: Sabre Squadron

Elk succesvol PC-spel krijgt tegenwoordig een uitbreiding. Een echt vervolg wordt hierdoor wat verder in de agenda gezet, zodat er eerst nog wat extra centjes verdiend kunnen worden aan het oude product. Spellen als Warcraft 3 en Call of Duty hebben waardige uitbreidingen die elke cent waard zijn, maar uiteraard gaat dit niet voor alle gevallen op: kijk maar naar de vele The Sims uitbreidingen. De nieuwste uitbreiding van Gathering is Sabre Squadron, een toevoeging aan het succesvolle Hidden & Dangerous 2.

Eerst een korte beschrijving van het originele Hidden & Dangerous 2. Het is een actie-shooter vanuit de derde persoon waarin het gaat om het tactisch uitvoeren van opdrachten. Een soort van Splinter Cell, maar dan met een team van vier man. Het spel kan ook vanuit de eerste persoon gespeeld worden, maar dit speelt vele malen minder gemakkelijk dan het derde persoons perspectief. Je hebt ook nog de mogelijkheid om via een loep van je wapen te richten, wat je vooral zult gebruiken tegen vijanden op een grotere afstand. Je kunt heel uitgebreid alle leden uit je team laten bewegen: je kunt ze niet alleen laten rennen, bukken en kruipen, maar je kunt ook aangeven met welke snelheid dit gedaan moet worden. Door langzaam te lopen zal je minder geluid produceren. Aangezien je zelf maar één teamlid tegelijk kan spelen, zal je de andere drie commando’s kunnen laten uitvoeren, ook dit kan je tot in de kleinste details doen.

Het eerste waar ik naar zoek bij een uitbreiding is vernieuwing, een toevoeging die het spel ook werkelijk uitbreid en niet het oude herhaalt. Vooral kleine gameplay foutjes kunnen in een uitbreiding veranderd of uitgebreid worden. De speelervaring kan vernieuwd worden door nieuwe elementen in de speelvelden aan te brengen en de algemene bouw van mappen kan wat complexer zijn, doordat de hardware weer wat meer toelaat. Sabre Squadron voldoet voor een deel aan deze eisen. Het spel bevat een hele nieuwe campaign om je door heen te banen. Er zijn een paar nieuwe wapens en voertuigen toegevoegd en ten slotte zijn er drie nieuwe multiplayer modi aanwezig. Deze feiten klinken allemaal erg leuk, maar de grote vraag is natuurlijk of dit de speler ook zal kunnen vermaken.

De campaign is een zeer waardige opvolger op het origineel. Voor elke missie krijg je een filmpje waarin uitgelegd wordt wat je moet gaan doen, welke mogelijkheden je hebt en welke eisen er zijn. Er zijn geen nieuwe singleplayer modi toegevoegd, wat betekent dat er buiten de campaign alleen nog de Lone Wolf en Carnage modi aanwezig zijn. In Lone Wolf zal je een hele lading missies kunnen spelen, maar met één soldaat in plaats met een team van vier man. Carnage is een moeilijke versie van de campaign met veel zwaardere eisen en is aanwezig voor de echte hardcore fans van het spel.

De speelvelden zijn van dezelfde kwaliteit als in het origineel en schetsen een realistisch beeld van de wereld van zestig jaar geleden. De mappen zijn op een paar punten ook lichtelijk verbeterd. Zo zijn ze vaak iets groter waardoor je meer keuzes hebt hoe je een missie uitvoert. Ook zijn de mappen tactisch iets meer doordacht waardoor vooral het commanderende element iets beter naar voren komt.

Buiten een lading nieuwe levels is de content ook uitgebreid wat betreft wapens en voertuigen. In de multiplayer krijgt de speler de mogelijkheid om gebruik te maken van de co-op modus, hierin zal je samen met andere de campaign missies kunnen uitvoeren. Er zijn ook acht nieuwe mappen aan de multiplayer toegevoegd om je mee te vermaken. De verdere uitwerking van de multiplayer is erg slecht, deze zit vol bugs en is erg magertjes vergeleken met de singleplayer.

Conclusie en beoordeling

Hidden & Dangerous 2: Sabre Squadron is een redelijke uitbreiding die op alle fronten het spel wat nieuwe content levert. Maar in het algemeen zijn er geen echte veranderingen aanwezig die het spel echt verbeteren. Hidden & Dangerous 2: Sabre Squadron is leuk voor de echte fans, maar is verder niks speciaals.
6
Score
60
Score: 60
 • Pluspunten
 • Spel blijft goed
 • Grotere speelvelden
 • Minpunten
 • Veel van hetzelfde
 • Nog steeds slechte multiplayer

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • lol wie speelt dit nu nog:/

 • uitbreidingen vallen tegenwoordig behoorlijk tegen!!

 • sry maar CoD United Offensive vind ik egt zeer geslaagd

  dit spel spreekt me niet zo aan

  het is wat een mix van alles en niets

 • alleen de expansion gepatched

 • H&D2 is 1 van de betere WWII shooters. heb het spel nu al een hele tijd en vermaak me er nog steeds prima mee

  speel zelf de expansion sabre squadron en dan voornamelijk co-op online

  spel loopt de ene x wat beter dan de andere x maar blijft een absolute topper

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren