1. Talent

Talent

Waarschuwing:

Als je mijn vorige weblogs hebt gelezen en je verwacht weer zoiets onverwachts (mooie contradictie) dan kun je beter stoppen met lezen. Deze weblog is namelijk voor ongeveer 70% serieus. Lees hem alleen als je echt niet weet wat je met de komende drie minuten van je leven moet.

Ik zeg hallo studenten.

Ik heb mijn talent ontdekt. Het was even zoeken, maar we hebben hem te pakken. Ik ben van mening dat ieder mens, hoe kansloos ook, ergens een talent voor heeft. Het ene talent natuurlijk wat opvallender en nuttiger dan het ander.

Mijn persoonlijke talentenjacht begon al redelijk vroeg. Ik was denk ik een jaar of 6 toen ik kennis maakte met voetbal. Al gauw werd ik lid van de lokale voetbalclub en net zo gauw bleek dat Oranje voor mij geen plekje in de kleedkamer hoefde te reserveren. Ik genoot van het spel en heb zo nog 10 jaar doorgevoetbald, maar oefening baarde bij mij geen kunst.

Mijn grote talent uitte zich dus niet in het voetballen. Andere sporten misschien? Nee, hiermee begon ik te laat of haakte ik te snel weer af.

Talenten hoeven niet per se sportief te zijn. Ik beproefde mijn geluk door te gaan drummen. Heb acht jaar les gehad, maar ook daarin was ik niet opvallend.

Maar laten we even niet te veel blijven hangen in het verleden in deze weblog. Deze moet namelijk in het teken staan van mijn recent ontdekte talent.

Ik zal eerst eens uitleggen wat ik onder talent versta. Je talent bezit je eigenlijk je hele leven. Het is iets wat je in je hebt, iets wat je in beginsel al goed kan, zonder het te trainen. Iedereen heeft het, op zijn of haar eigen manier. Sommigen hebben er meerdere. Het is maar de vraag of ze altijd worden ontdekt.

Voor mij is die vraag zojuist opgelost. Mijn talent is mij duidelijk geworden na vijf dagen te leven zonder de Parental Unit. Stiekem, achteraf gezien, heb ik al genoeg kansen gehad om mijn talent te ontdekken, maar blijkbaar wilde ik dit niet zien. Ik liet deze kansen naast me liggen en deze conclusie brengt ons dan ook richting de publieke onthulling van mijn talent:

Mijn talent is dat ik binnen no-time de meest nette ruimtes waarin ik leef, omtover tot een enorme puinhoop. Dit werd me duidelijk toen ik de huiskamer eens goed bekeek, na vijf dagen ouderloos zijn. Tuurlijk had ik dit talent al lang van mijn slaapkamer kunnen aflezen, maar soms moet je even in een andere omgeving zijn om inzichten te krijgen.

Wie weet hoe ik mijn talent het beste kan omzetten naar een succesvolle toekomst? De gouden tip krijgt een kusje. Ikzelf kom qua ideeën niet verder dan een carriere als kraker.

Waarom ik dit schrijf? Ik heb het talent om mensen drie minuten lang te boeien met de grootste onzin en er nog leuke reacties op te krijgen ook. Bedankt daarvoor :D

Dit artikel delen

Over de auteur