1. Yoshi's Touch & Go

Yoshi's Touch & Go

Eén van de Dual Screen techdemo’s die tijdens de E3 2004 aan het publiek werd getoond, was Balloon Trip, met Yoshi en Baby Mario in de hoofdrol. De naam Balloon Trip is vervangen voor Yoshi Touch ’n Go. Voor de rest is er weinig veranderd.

Yoshi Touch & Go bestaat uit verschillende uitdagingen, waarin de speler Baby Mario veilig aan de grond moet zetten. Baby Mario zweeft namelijk naar beneden, en door met de stylus op het onderste scherm wolkjes te tekenen, zorg je er voor dat Baby Mario niet te pletter valt.

Naast het plaatsen van wolken, kun je ook vijanden uitschakelen door er een cirkel om heen te tekenen zodat ze in een luchtbel terecht komen. Dit levert, net als het tekenen van een lijntje door het beeld om munten te vangen, punten op. Naast het veilig aan de grond zetten van Baby Mario, zijn er meer uitdagingen toegevoegd.

Zodra Baby Mario door Yoshi op de grond wordt opgevangen, verandert het spel en werkt dan met typische platformelementen. Nu heb je als speler niet direct controle over Yoshi, maar door met de stylus te bewegen, kun je hem laten springen over obstakels of afgronden. Een schat die zich in één van beide schermen bevindt, kan door op het scherm te tippen met een ei van Yoshi worden verzameld. Een schat die in het bovenste scherm zit, dat niet touch sensitive is, is moeilijker bereikbaar. Een ei moet dan echt in een goede boog worden gegooid, wil je de schat naar beneden halen. Een uitdaging is nooit weg, toch?

Veel mini-games in Yoshi Touch & Go dus, al is er niet echt een samenhang te ontdekken. Het spel laat echter wel zien wat er onder andere mogelijk is met de Nintendo Dual Screen. Het spel staat gepland voor 2005.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Is best leuk gedaan. Wel lollig als een 'hand of god' zo bijvoorbeeld bruggen te tekenen en al. Ik hoop wel eens iets meer te zien van die techdemo met die submarine.

 • Dit is nou een interessant spel wat goed gebruik maakt van de stylus!

 • Weer minigames… na Feel the magic, Wario Ware, Mario Party 6 , MP Advance en deze zijn er dacht ik wel genoeg minigame games aangekondigd. Ik zie het liefst volwaardige games. geen bonte verzameling minigames in 1 game verpakt…

 • Minigames zijn leuk :)!

 • pwned

 • Klinkt als een leuk spel, alleen 'Baby Mario' mag van mij echt heel hard opzouten.

 • lijkt me wel leuk!

 • het is net alsof ik naar de gba aan het kijken ben.

 • @PU_DY



  Nothing wrong with 2D … Ik koop geen handheld voor de graphics maar voor de gameplay (mijn mening). Ik heb iig geen problemen met 2d beelden.

 • leuk en uitdagend spelletje lijkt me dit!

  duidelijke heldere graphs gaan voor mij ook voor de spetterende 3d graphs die toch niet goed uit de verf komen op een handheld.

 • Hehehe, lachen gamepie dit :). Ben wel benieuwd of het niet eentonig wordt, maar origineel is het zeker.

 • mij lijkt de gameplay leuk maar te traag, spellen als monkey ball en kurururin hebben het ook van hun snelheid

 • @ goliax



  Hoor je mij dat zeggen dan? Ik vind alleen dat het eruit ziet als een gba game (niet in het slechte zin van het woord)

  ik had liever een mooiere 2d engine gezien… (kom op het is de DS)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren