1. Presentatie Club Football 2005

Presentatie Club Football 2005

Het was nog stil toen we aankwamen bij de Amsterdam ArenA. Twee dagen na de overwinning van Oranje tegen Finland trainde de selectie van Ajax niet op het zonnige trainingsveld naast de ArenA, maar binnen in het stadion. Daar vond ook de presentatie van Ajax Club Football 2005 plaats. Na het bekijken van een gedeelte van de training, en het nuttigen van een hapje en drankje in de Skybox, werd ons verteld wat we in het tweede seizoen van Club Football kunnen verwachten.

Net als vorig jaar hebben de beste clubs van Europa weer een eigen versie van Club Football. Was het spel vorig jaar nog alleen voor de PlayStation 2 en Xbox beschikbaar, dit keer kunnen ook PC-gamers hun favoriete clubgerelateerde voetbalspel spelen. Tijdens de Open Dag van Ajax is een onderzoekje gehouden naar het aantal bezoekers dat thuis een spelcomputer heeft. Dit bleek minder dan vijftig procent te zijn, en dus besloot Codemasters dit jaar ook een PC-versie uit te brengen.

Eenmaal in de persruimte aangekomen nam Simon Keijzer, persvoorlichter van Ajax, het woord. "Ik ben de nieuwe trainer”, opende hij de presentatie om iedereen wat ‘los’ te krijgen. Al gauw maakte Keijzer plaats voor Jurrie Hobers (general manager Codemasters Benelux) die ons samen met Jeff Hannan (programmeur van Club Football) duidelijk maakte wat er in Club Football 2005 vernieuwd is. De eerste sheet verscheen op het scherm: het gameconcept.

Een lijst met vernieuwingen werd ons voorgeschoteld. Duidelijk is dat het spel uitgebreider zal zijn dan zijn voorganger. Naast een career mode en een practice mode bevat het de modus scenario’s. Hierin zijn bekende wedstrijden gestopt, zoals de verloren kwartfinale van de Champions League tegen AC Milan in 2003. Aan jou de taak om te zorgen dat Tomasson niet de winnende treffer scoort in de 91ste minuut, of om in een andere legendarische wedstrijd een achterstand om te buigen in een overwinning.

Verder bevat het spel een creditsysteem. Met dit systeem kun je trailers en andere content van het spel én over Ajax vrijspelen, door bijvoorbeeld een hattrick te scoren in een wedstrijd. Voor meer controle over de bal in het spel moet Precision Trigger zorgen. Door een bepaalde knop in te drukken vermindert de speler zijn snelheid en blijft de bal dichter bij het lichaam. Voor de meeste vernieuwingen heeft Codemasters om feedback van gamers en voetbalspelers gevraagd, om zoveel mogelijk de fans tegemoet te komen. Welke nieuwe opties nog meer in het spel verwerkt zijn is binnenkort in een ander artikel te lezen.

Nadat het duo was uitgekletst kwamen er vijf spelers van Ajax tevoorschijn om hun kunsten te vertonen. Alle aanwezige pers snelden met hun foto- en videocamera’s richting voornamelijk Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder om te kijken of zij met het spel uit de voeten konden. "Thuis speel ik ook de PlayStation 2-versie”, aldus Van der Vaart. Sneijder toonde zich sterk in psychologische oorlogsvoering, en haalde bij het maken van de opstelling Van der Vaart uit de basis. Bij de andere PlayStation 2-demopods schopten Daniël de Ridder en Nigel de Jong er een aantal ballen in en deed Tomás Galásek hard zijn best om de digitale bal onder controle te krijgen. Na een kwartiertje vertrokken de spelers weer, en moesten we plaats maken voor de open persdag voorafgaand aan de wedstrijd tegen SC Heerenveen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Lijkt me vooral een vette game voor de Ajax-fan. Die kan extra's over Ajax vrijspelen en klassieke wedstrijden herspelen.  Erg leuk gedaan die extra's, maar de voetbalfan zit denk ik toch liever te wachten op een speelbare footie.

 • En is van Gaal er al uitgehaald? ;-)

 • Wilde het eigenlijk niet hier plaatsen. Maar er is nog niet echt een review van PES4 geweest hier. Weet iemand misschien al een linkie voor de echte spelersnamen? Bedankt!

 • "Na een kwartiertje vertrokken de spelers weer, en moesten we plaats maken voor de open persdag voorafgaand aan de wedstrijd tegen SC Heerenveen. "  And we all know what happened :)

 • Ze waren gewoon heel erg van deze game geschrokken, lekker voor ze..

 • Ik snap niet dat ze aan deze game een week item schenken..  mmm zal wel te maken hebben met een sponsor deal.

 • Mjah Ajax boeit me al niet, laat staan dit spel… Hele week lang naar zo'n banner kijken op IG :-|

 • Schijt aan die banner.  @ crew: Hebben jullie nog iets van handtekeningen en foto,s bij elkaar weten te sprokkelen? Van de spelers en trainers uiteraard….

 • Foto's wel, van de training en binnen nog wat.

 • Ik snap niet dat ze aan deze game een week item schenken..  mmm zal wel te maken hebben met een sponsor deal. Kerel, elke themaweek is bij ons betaald.

 • “Thuis speel ik ook de PlayStation 2-versie”, aldus Van der Vaart.  >.<  Tuuuuuurlijk, denk je nou werkelijk dat VD Vaart zo dom is om zo'n strontgame in huis te halen…. Alhoewel… :P • Jij denkt dattie die koopt ;)

 • Even een algemene opmerking over themaweken, dat zijn betaalde themaweken. Zonder themaweken geen site. We hadden ook voor flashpop-up's of sms-prijsvragen kunnen kiezen, maar op deze manier heeft de bezoeker minder last van reclame.

 • volgens mij speelt dit echt kut

 • is wel hoor (denk ik:P)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren