1. Free Gaming, ofwel hoe ik een LCD scherm misliep

Free Gaming, ofwel hoe ik een LCD scherm misliep

Vanmiddag was het Free Gaming event in Rotterdam. Voor wie het niet kent: het was een groots opgezet gratis game-event in hartje Rotterdam (schouwburgplein) met veel vette games, instanties als Bonami Spelcomputermuseum, een Cosplay tentoonstelling en een stel maffe gozers van Gamekings. Echter was er maar één ding dat mijn hartje kon veroveren. Er was namelijk een sppeelbare versie van Guitar Hero: Aerosmith aanwezig (en naar verluidt ook een speelbare versie van Star Wars: The Force Unleashed). Omdat ik niet alleen wilde gaan nodigde ik Stijn Pennings (Gamer Arjen op IG) uit om mee te komen en stapte ik met goede moed in de auto die me naar het plein zou brengen.

Eenmaal aangekomen met Stijn (nadat we elkaar grandioos hadden misgelopen op het station) begonnen we meteen de stands door te scannen. Al snel kwamen we terecht bij de Guitar Hero: Aerosmith pods waar Stijn me even een poepje wilde laten ruiken. Dit pakte echter anders uit dan gedacht en vervolgens won ik alle potjes tegen hem in Guitar Hero: Aerosmith. We bleven echter spelen en gingen ook af en toe tegen anderen spelen (ik moest zelfs een man een spoedcursus “Hoe speel ik Guitar Hero” geven, waar hij later dankbaar om was). Vervolgens gingen we Naar de Wii stand om daar even rond te neuzen. Ten eerste stond daar een speelbare versie van Brawl, die rij was echter zo immens dat we al snel naar de overkant liepen alwaar we werden begroet door een liefelijke dame. We dachten er dan ook niet bij na welke game we op het punt stonden om te spelen en binnen de kortste bevond ik mij op het beruchte Wii Balance Board, waarop ik een beetje ontgoocheld yoga-oefeningen op moest uitvoeren, tevens werd mij opgedragen te gaan hoelahoepen, iets waar ik ook (om het maar zacht te zeggen) in zuig. Beschaamd om mijn score liep ik weg richting The Force Unleashed.

Bij de stand van The Force Unleashed,die trouwens compleet verzorgd was door Gamer.nl (OMGWTFBBQXBLA Reclame 0_o), kreeg ik de mededeling dat het gesloten was tot na een presentatie van een vreselijk neppe Darth Vader die op een nog neppere manier tegen een constant lachende Jedi moest vechten terwijl ze aan de zijlijn werden bekeken door Prinses Leia die een bril op had. Aan het eind van de show werd ons duidelijk gemaakt dat bij de stand van de game een speelbare versie was en dat je op de foto kon als Secret Apprentice. Dus ik (en Stijn) renden verwachtingsvol naar de stand, waar totaal geen speelbare versie aanwezig bleek te zijn. We zijn om de tent heen gelopen, we hebben onder het zeil gekeken, maar nergens stonden de beloofde debug PS3’s met de game. Dus besloten we maar op de foto te gaan als Secret Apprentice en daarbij kregen we een enorm gaaf Star Wars actiefiguutje met een exclusieve The Force Unleashed cheatcode, nu zien dat ik dat doosje bewaar tot 19 september als de game uitkomt. Maar goed, die foto’s staan dus morgen op (nu doe ik het weer) Gamer.nl en als je wilt lachen moet je vooral kijken naar mijn prachtige foto, de fotograaf kon er tenminste om lachen.

Maar goed, jullie hebben niet op deze log geklikt om een lulverhaal te horen over mijn fotogenieke kanten, maar over hoe dat zit met het LCD scherm. Nou, dat is een grappig verhaal. Ik was dus drastisch op zoek naar The Force Unleashed en mijn zoektocht leidde me naar de PS3 tent, alwaar ik Boris van Gamekings bijna onder de voet liep en hartelijk heb gelachen om het feit dat mensen serieus Iron Man probeerden te spelen. Ook zagen we dat er een Guitar Hero competitie werd gehouden met als prijs, jawel, een gloednieuw Samsung LCD scherm. Dus ik en Stijn speelden de longen uit ons lijf en kwamen in de finale terecht met vier anderen. We mochten op het grote podium spelen voor een schamele 100 (?) man en TV Rijnmond, Gamekings en wel wat meer televisiezenders. We werden gedwongen om Welcome to the Jungle op hard te doen, een song waar ik redelijk goed in ben op die moeilijkheidsgraad. Eerst mochten Stijn en de gast die in de voorrondes tweede was geworden. Stijn won dik met 192K tegenover 165K van de ander. Vervolgens mocht ik tegen de nummer vier spelen. Al spelende maakte ik de blits doordat ik ging headbangen met de muziek (Skate: “We hebben hier te maken met een echte rocker, dames en heren”). De ander had duidelijk meer moeite met de song dan ik en het ging redelijk vloeiend, hoewel ik door de combinatie enorme geluidsboxen + Skate die in mijn oor tettert over hoe goed we speelden en dat hij het ons niet nadoet + een enorm juichend publiek wel wat onnodige fouten maakte. Iets na de helft van de song ging het echter grandioos mis, ik miste een hele reeks cruciale noten en in mijn eindscore stond 172K, 20.000 punten onder Stijn’s score. Skate vroeg aan me wat ik ervan vond en ik antwoordde met: “Ja, jammer”. De laatste twee spelers waren niet echt noemenswaardig en misten erg veel noten, waardoor hun scores erg laag waren.

En daar stond ik dan als tweede in de Guitar Hero 3 competitie. Terwijl Stijn onder luid gejuich een LCD scherm onder zijn armen gepropt kreeg moest ik het doen met één van de vijf troostprijzen (ze hadden niet eens een tweede prijs!) en kreeg ik een Wireless PS3 Controller van een third party ontwikkelaar. Geen idee wat ik ermee moet, ik heb immers een Xbox 360 en geen PS3, maar het is een mooi aandenken. Gefeliciteerd Stijn met je LCD scherm en moge je er veel plezier van hebben. De volgende keer nodig ik je gewoon niet uit en win ik.

PS: Misschien is het wel een grappig feitje om de Guitar Hero 3 T-shirts te vermeldden die gedragen werden op Free Gaming. Zoals iedereen weet is het dissen van games erg populair tegenwoordig. Saint’s Row maakte een lachertje van GTA’s sociale systeem en in Battlefield Bad Company werd Snake van het slagveld afgeblazen. Zo werd er ook een game gedist op die shirts, namelijk Rock Band. Op de T-shirts stond letterlijk de tekst: Who wants to be a Rock Band member when you can be a Guitar Hero. Hilarisch, non?

Dit artikel delen

Over de auteur

Limoenlichtje. Bladibladibla