1. Zeikzooi

Zeikzooi

Ja, alweer een weblog over Nederland. Hoewel ze terecht verloren, en gewoon stonden te spelen als een stelletje hansworsten, vind ik dat dat niet de reden is waarom "we" verloren hebben. Want wat doet een echte voetbalsupporter op zo'n moment? De scheids afzeiken. En daarom ga ik eens lekker zeiken op de scheids.

Want hoe haalt die lamlul het in z'n hoofd om een gele kaart in te trekken? Sinds wanneer mag en kan dat? Heb er echt nog nooit van gehoord. Net zoals de extra tijd van de verlenging, waardoor de Turkse voetbalploeg nog eventjes kon scoren, en ik op dit moment nog geen halve finalist goed heb in m'n poultje.

Maar goed, de 2e gele kaart van Ruslul Kolodin wordt ingetrokken, en er word een doeltrap gegeven. Wat is dan de logische oorzaak waarvoor de gele kaart wordt ingetrokken? De bal zou de achterlijn over zijn geweest, terwijl uit videobeelden bleek dat dat niet het geval was. Die ruslul had gewoon van het veld af gemoeten, en mischien was de verlenging dan wel anders gelopen. Ik zou zeggen, we beginnen de verlenging opnieuw, Ruslullo's staan met 10 man bij een 1-1 stand met nog 30 minuten te spelen, en natuurlijk met dezelfde spelers die aan de aftrap van de verlenging gisteren verschenen. Maar nee, de UEFA oordeelt anders. (Niet dat mijn idee normaal gesproken mogelijk zou kunnen zijn, maar sinds er tegenwoordig ook gele/rode kaarten ingetrokken kunnen worden...)

Want wat beweren de UEFA en scheidsrechter Lubos Michel? Er was geen overtreding, en daarom mocht er geen geel gegeven worden, hoewel hij al gegeven was. Het is haast hetzelfde als een strafschop toekennen, en als de bal in het netje ligt nog snel zeggen: "sorry, het was geen strafschop, het doelpunt telt niet". Dus hierbij f*ck de UEFA en f*ck Lubos Michel en de Slowaakse voetbalbond die deze prutser naar het EK stuurde. En hierbij verontschuldig ik me naar Pieter Vink. Ik had blijkbaar geen gelijk toen ik beweerde dat Vink de slechtste scheidsrechter is die nog rondloopt. Dat is namelijk Lubos Michel.

Dit artikel delen

Over de auteur