1. Het fenomeen, en soms ook het blok aan je been: Turkije

Het fenomeen, en soms ook het blok aan je been: Turkije

Wow, wat een goede titel, hé? Maar daar gaat deze log niet over, nee, deze log gaat over Turkije, omdat zij geen lof krijgen die ze verdienen. Sommigen zeggen geluk daar bij die Turken, sommigen zeggen wow wat een spel! En ik zeg het tweede.

Turkije tegen Tsjechië, wat een wedstrijd! 2-0 voor de Tsjechen, en dan nog Turkije die een comeback maakt die respectabel: MINDBLOWING (Uri Stijfpik) genoemd mag worden. Die wedstrijd, die comeback, werd al het wonder van Genéve genoemd, wat een wedstrijd jongens! Helaas kon ik niet slapen na de wedstrijd (deed mijn wiskunde rep. maar wo the fuck cares) en Nederland was in rep en roer. Dan denk je toch wel dat het voorbij is voor Turkije? Ze moeten immers tegen Kroatië! NEE.

Turkije tegen Kroatië, wow! 1-1 en dan een overwinning bij de penalty's! De hele wedstrijd, die Kroatië domineerde, stond de teller nog steeds op 0-0. En dan een prachtig doelpunt gescoord in de zestiende minuut van de verlenging door de Kroaten. Het was OVER voor Turkije (dacht bijna iedereen). Maar nee! Semih, met een fantastisch schot in de kruising, (na speeltijd) bepaalde het lot van Turkije. Tijd voor penalty's. En dan weet je het al: victorie voor Turkije! En dat was het ook, dat was het ook. :)

Mede-IG-ers, laat mij U vertellen; Waarom geen zucht hier gehoord over Turkije? Waarom geen bloed, zweet en bier verspild aan een simpel logje over dit fenomeen?(en soms het blok aan je been). Turkije is gewoon al zowiezo vierde mensen!! Wie had dat gedacht. Tuurlijk, ze moeten nog tegen Duitsland, maar als we eerlijk zijn: Turkije is gewoon niet sterk genoeg voor Duitsland. Maar laat mij U vertellen. Ik zal biddend, vloekend, en uitscheldend de wedstrijd Turkije vs. Duistland tegemoet zien, en laat het dan net wezen, dat ik het gevoel heb, dat wij nog niet het laatste van Turkije hebben gezien (het is dat, of ik moet heel erg nodig poepen...)

P.S. Kut voor Nederland... Wat zou het toch prachtig zijn als Turkije tegen Nederland zou moeten spelen in de finale... Wat een droom... Want we weten wel wie er zou winnen, toch? Toch...?

Dit artikel delen

Over de auteur