1. Vijf redenen waarom Call of Duty 5 gaat falen

Vijf redenen waarom Call of Duty 5 gaat falen

Een paar dagen geleden kwam de eerste trailer vrij van Call of Duty 5, het tweede Call of Duty deel dat ontwikkeld wordt door Treyarch. Naast dat ik de trailer weinig boeiends vond (en dat zeg wat, aangezien ik de eerste trailer van CoD4 zo vet vond dat ik hem vijf keer achtereen heb gezien) kon ook de informatie mij weinig hoop inbrengen. Ik dacht zo eens een rijtje met punten op te noemen waardoor Call of Duty 5 in mijn opzicht zal gaan falen.

1. De ontwikkelaar

De game wordt ontwikkeld door fokking Treyarch die ook Call of Duty 3 deed. Call of Duty 3 deed een aantal dingen compleet anders dan de Infinity Ward delen. De multiplayer was bijvoorbeeld compleet revamped en je kon voertuigen besturen, volgens de reviews een welkome toevoeging maar de trouwe Call of Duty fans vonden er niks aan. Zo ging het eigenlijk met de hele game, hij werd goed ontvangen, maar voor de trouwe CoD fans zoals ik was er geen fuck aan. Zo zie ik hetzelfde weer gebeuren bij World at War.

2. Fout hypen

Voor wie het niet is opgevallen uit de interviews met Treyarch zijn ze redelijk enthousiast over Call of Duty: World at War. Voor mijn gevoel zelfs iets té enthousiast, waardoor het gemaakt overkomt. Dit valt bij mij onder fout hypen, zeggen dat je game de beste van iets is. Zo zag ik een paar dagen geleden de gedurfde uitspraak dat Call of Duty: World at War het Tweede Wereldoorlog genre opnieuw moest uitvinden en dat het direct de beste WO2 game ooit moest gaan worden. Ik dacht op dat moment dat de journalist het misschien verkeerd had opgevat, tot ik vandaag weer zo’n soort uitspraak zag. Treyarch zei letterlijk: Als je Call of Duty 5 speelt moet je weten dat je de beste shooter en de beste WO2 game OOIT speelt. Als de tijd me één ding heeft geleerd is dat over-arrogantie meestal betekent dat de game tegenvalt, dus nog een reden waarom de game zou falen.

3. Co-op

Ik moest een beetje lachen toen ik bij reviews van Call of Duty 4 overal dit minpunt tegen kwam: Mist co-op. Immers, co-op past niet bij Call of Duty in mijn ogen en zal er ook nooit bij gaan passen. De kracht van Call of Duty was namelijk voor mij dat je zelf kon bedenken hoe je personage eruitzag, dat je niet perse één of andere cheesy Amerikaanse kop op je beeld had hangen. Nu heb je dat niet meer. Via co-op zul je namelijk de gezichten van andere personages zien en, hoe pietluttig dat ook klinkt, voor mij is dan de feel weg dat je echt dat karakter bent. Daarnaast zijn de missies van Call of Duty ook niet echt geschikt voor co-op. Toegegeven, sommige missies kunnen op zich wel in co-op gespeeld worden, maar missies als One Shot, One Kill of Mile High Club in co-op? Uhm…

4. Voertuigen

Ook één van de trots aangekondigde nieuwe elementen van Call of Duty: World at War is de toevoeging van bestuurbare voertuigen. Nou, whooptiedadoo! Voertuigen zijn nou echt, samen met co-op, één van de dingen die ik nooit en dan ook nooit in een Call of Duty game wil zien. Tenminste niet in grote getalen (dus dat in elk level minstens tien voertuigen staan). In Call of Duty 1 was inderdaad een missie die je een tank liet besturen (één van de slechtste missies in het spel imo), maar die duurde tenminste kort. Als je hier elk level gewoon door kan raggen met een voertuig is voor mij de feel een beetje weg. Daarnaast wordt het volgens mij een stuk gemakkelijker erdoor. Speelde je bij eerdere Call of Duty games op veteran, dan moest je echt je cover gebruiken. Ik vrees dat bij CoD5 je dan sneller kiest voor het pakken van een voertuig om over de vijandelijke troepen heen te raggen in plaats van in de bosjes duiken om te wachten op dat perfecte schot.

5. Geen Engelsen!?!

Toen werd aangekondigd in welke gebieden Call of Durty: World at War zich zou afspelen zag ik de bui al hangen en nu is het meerdere aangekondigd: de Engelsen zullen niet speelbaar zijn in de game. Nu zul je jezelf misschien afvragen waar je nederige verteller zich zorgen om maakt. Nou, de Engelsen waren voor mij altijd het toppunt van de game. Die Amerikanen met hun machogedrag konden me nooit zoveel boeien, net als de Russen (Communistische twats!). Nee, onze westerburen waren voor mij altijd de helden van de game. Van de altijd besnorde Captain Price tot de altijd relaxte Gaz en de strenge Sergeant Waters, allemaal waren ze deel van mijn favoriete stukjes in de Call of Duty games. De uitspraak dat je geen Engelsen kan spelen raakte me dan ook diep en gaf de doorslag: CoD 5 wordt niet cool!

Dit artikel delen

Over de auteur

Limoenlichtje. Bladibladibla