1. (Niet)Mooi Voetbal en een gekke Oostenrijker..

(Niet)Mooi Voetbal en een gekke Oostenrijker..

Het Europees Kampioenschap voetbal, miljoenen mensen bekijken het(in Europa, maar ook in de rest van de wereld) en de stadions zitten altijd helemaal vol. Mensen willen mooi, en spectaculair voetbal zien, dat is logisch(Mensen willen nooit saaie dingen zien). Maar helaas, is dat nog niet al te vaak gebeurd dit kampioenschap. Laat ik een paar wedstrijden noemen, waar werkelijk geen zak aan was, als je niet uit het land kwam dat speelde.

1e speeldag: Zwitserland - Tsjechië. Werkelijk helemaal niks. Het minst saaie moment was nog toen Alexander Frei geblesseerd raakte, en zijn droom(Europees kampioen worden in eigen land) niet kon waarmaken, en erg emotioneel van het veld afging(wat ook zeker niet positief was voor het spel van het Zwitserse team).

2e speeldag: Oostenrijk - Kroatië. De penalty maakte het tot een saai spel.De Kroaten wouden niet, de Oostenrijkers konden niet.

Duitsland - Polen: Beide ploegen vielen tegen, al wist Podolski 2 goede doelpunten te maken.

3e speeldag:Roemenië - Frankrijk. Beide ploegen vielen zwaar tegen.Geen grote kansen.

4e speeldag:Griekenland - Zweden:Griekenland, de ramp van dit toernooi, tegen een Zweden wat zonder een goede Ibrahimovic ook niet veel is. Zweden wat gelukkig won(de ploeg die tenminste probeerde te scoren).

5e speeldag:2 redelijke wedstrijden, niet geweldig, ook niet heel slecht.

6e speeldag:Oostenrijk - Polen:Slecht Polen,Redelijk Oostenrijk,Slechte scheidsrechter(wat een thuisfluiter!).

7e speeldag:Italië-Roemenië:1e helft was niks, 2e helft een paar leuke momenten(0-1 1-1 gemiste penalty van Mutu).

8e speeldag:Zweden-Spanje:Slechtste wedstrijd van spanje dit toernooi(aangezien het speelde tegen Griekenland met een "B-Team")waar het won, door een enorme fout in de zweedse verdediging.Rusland - Griekenland:Griekenland weer waardeloos,Rusland had zeker meer moeten scoren.

9e speeldag:Zwitserland - Portugal. Verdiend gwonnen door Zwitserland,maar verontrustend is wel dat Portugal een zo veel zwakker B-Team heeft dan het A-team.

10e speeldag:Oostenrijk-Duitsland.Enige hoogtepunt is de vrije trap(en de gezichtsuitdrukking) van Michael Ballack. Kroatië-Polen, Poolse team weer teleurstellend, en Kroatië speelde niet met het beste team wat ze hadden, maar waren wel beter dan Polen.

11e Speeldag:Beide wedstrijdne redelijk.

12e Speeldag:Griekenland-Spanje: 1 woord, SLECHT.

Mijn conclusie: 12 van de 24 wedstrijden in de poule waren matig of slecht(naar mijn mening). Dat betekent 50%. Dat vind ik te weinig. Ik hou van voetbal,(heb alle wedstrijden gekeken)maar vind dit jammer. Ploegen moeten meer durven aanvallen zoals Nederland in de Poule(Robben voor Engelaar bijvoorbeeld,in de rust van Nederland - Frankrijk, terwijl Nederland het aardig moeilijk had) vind ik. Tenminste, dat zou goed zijn voor het voetbal. De ploegen willen niet verliezen, en dat is logisch. Maar ik ben wel blij dat toch dit jaar vooral de ploegen die willen voetballen de prijzen hebben gepakt(Man UTD2x,Zenit, Bay.Mün). Ik hoop dan ook dat Turkije geen Europees Kampioen wordt(ook goed voor mijn nachtrust).

Waar ik nu aan moet denken: Ik las op Internet dat er een Oostenrijkse man van 22 jaar helemaal gek werd van lawaaimakende Turken in auto's dat hij zijn geweer pakte en op de auto's schoot. Hij zei tegen de politie dat hij niet meer tegen het lawaai kon. Grappig. Misschien zijn de turken erdoor geschrokken, willen hun eigen volk niet bedreigen, en zetten een B-team tegen duitsland, in een wedstrijd die dan met 3-0 verloren wordt. Ik denk dat Rusland europees kampioen word. ik zei dat in een andere log als reactie (een beetje overdreven, ik dacht 3-0 winst tegen Zweden bijv.) en de reacties daarop waren een beetje zoals"Sure"/"Ye right"/"Grapjas"/"Geloof je het zelf". Ik ga nu lachen als het uitkomt dat Rusland europees kampioen word. En ik denk dat de Amsterdamse woonbooteigenaars ook wel blij zijn dan. Hoeven ze tenminste geen nieuw huis te zoeken.

~Mich.

Dit artikel delen

Over de auteur