1. NHL 2005

NHL 2005

Vandaag de dag is Electronic Arts heer en meester als het op sport titels aan komt. Kijk maar naar FIFA, de bestverkopende spelserie van Electronic Arts, NBA Street of de Madden NFL serie. Ook de NHL Serie doet het hier niet onaardig en laat meteen zien dat het spel het niet alleen van de licentie moet hebben.

Omdat de meeste modi uit NHL 2005 bestaan uit slap opvulsel, zal ik alleen de belangrijkste modi doornemen. De hoofdmode, genaamd Dynasty, bestaat uit het managen van een ijshockeyteam. Dit doe je in zelfgekozen periodes, in deze periodes zul je belangrijke beslissingen moeten maken en zorgen dat jouw team de wereldkampioen ijshockey word. Verlies je een wedstrijd, dan raken spelers minder gemotiveerd en komen er minder inkomsten binnen. Win je meer dan dat je verliest, dan word je aangetrokken door jong talent dat graag bij jou wil komen spelen. Je kunt deze spelers kopen, maar het zou zo kunnen dat je een waardeloze speler koopt. Dit is zeker vermakelijk en je zult hier een dikke tien uur mee bezig zijn.

In de andere spelmodi kun je wél zelf spelen. Hierbij zul je meteen opmerken dat de besturing uiterst simpel gehouden is. De verschillende spelers waartussen je tijdens een spelronde kunt wisselen, bewegen zich soepel over het speelveld en pakken automatisch de puck wanneer deze dichtbij komt. De knoppen lay-out is bewust simpel gehouden om problemen tijdens het spelen te voorkomen, aangezien de actie zich snel opvolgt. Eén knop voor passen naar medespelers, één knop voor lobjes en één knop voor het rammen van tegenstanders.

Verder zijn de animaties van hoogstaand niveau, bewegen de spelers realistisch en hebben ze de ijshockeystick ook echt vast. Begin je echter na verloop van tijd goed naar de tussenfilmpjes te kijken, dan zie je dat de spelers wat hoekiger ogen en het publiek zelfs ronduit lelijk is.

Veel tijd om op dit soort details te letten, heb je echter niet aangezien de gameplay zich in rap tempo opvolgt. Hierbij is tactisch passen en goed overzicht van belang omdat de tegenstand behoorlijk pittig is. Zelfs op de laagste moeilijkheidsgraad wist de tegenstander mijn spelers makkelijk te passeren. Ontdek je eenmaal de mogelijkheden om te sprinten en schijnbewegingen te maken, dan is het slechts een kwestie van tijd voordat je de tegenstander laat zien hoe ijshockey gespeelt wordt. Hier is dan ook een punt van kritiek; nadat je alle technieken beheerst hebt, is er eigenlijk niet meer zoveel te doen. De verslaving is eraf en eigenlijk rest je alleen nog maar de andere extra modi eens te bekijken.

Zo is er de geheel nieuwe modus Free4All, wat inhoudt dat je op een half ijshockeyveld speelt met één goalie, één doel en ieder voor zichzelf. Maximaal vier spelers kunnen hier aan deelnemen. Probeer zoveel mogelijk punten te scoren, terwijl de andere spelers proberen jou de puck afhandig te maken. Dit ''kat en muis spel'' is zeker een leuk extraatje, maar ook niks meer dan dat en zal dan ook snel weer gaan vervelen.

Natuurlijk kun je proberen in de meerspeler modus de strijd aan te gaan. Dit kan zowel online als offline. Offline kun je elke bovenbeschreven mode online spelen waarbij de Free4All mode toch wel het meest vermakelijk is. Online is het een heel ander gebeuren; win je een wedstrijd van een andere speler, dan stijgt je rang op de wereldranglijst die wordt bijgehouden. Zeker een uitdagend extraatje en de moeite waard om eens te proberen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Dat niet vernieuwend ben ik wel gewend van EA :)

  • super goed is het niet….ben ook niet een echte fan van ijshockeygames

  • meer een game voor de amerikaanse markt

  • Dit spel gaat voor de Xbox niet online. Trouwens, voor multiplayer een 4…? Dat free4all is best geinig en bovendien is het altijd lachen om tegen elkaar te spelen. En om het spel niet verniewend te noemen: oké, maar dat krijg je ook een beetje als je geen enkele vernieuwing noemt in de recensie zelf… (voornamelijk open ice control en World Cup-optie).

  • lijkt me wel rlx maar ga hem zeker niet halen

  • beter om te zien dat ook amerikaanse sporten gewoon online gaan in europa héhé

  • Jij als NHL fan (aan je naam te zien denk ik zo) kan er allemaal veel vanaf weten en er veel plezier aan hebben. Maar helaas zijn er maar weinig mensen die er zoveel vanaf weten en tijd en zin hebben om research te doen. :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren