1. Maart

Maart

Na een ietwat koude start van het jaar staat ons in maart een hoop vuurwerk te wachten. Niet alleen komen de langverwachte vervolgen op Splinter Cell, SOCOM en Deus Ex uit, er staan ons ook een hele hoop nieuwe projecten te wachten. Wat te denken van een Far Cry of Final Fantasy: Crystal Chronicles?

Voor GameCube bezitters gaat er deze maand een droom in vervulling. Metal Gear Solid: Twin Snakes komt deze maand in de winkels te liggen. Nog één keer kunnen we in de huid kruipen van onze super spion.

De PC speler heeft er weer vier nieuwe shooters bij en allemaal kunnen ze online. Tot slot zijn er ook nog genoeg Game Boy Advance toppers om de honger te stillen.

Maart belooft een topmaand te worden.Multi Platform spellen
Splinter Cell: Pandora Tomorrow
http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_1.jpg Xbox | http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_2.jpg PC | http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_5.jpg Game Boy Advance
Uitgever: Ubisoft | Ontwikkelaar: Ubisoft
Releasedatum: 26 maart 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1302.jpgUbisoft verraste eind 2002 menig gamer met de titel die het begin van een ommekeer leek te zijn. Sinds dat Splinter Cell op de markt is gebracht, heeft de publisher zich opvallend vaak in de kijker gespeeld met zo goed als allemaal topgames die zij op de markt lieten verschijnen. Ditmaal mag je wederom met Fisher aan de slag in het vervolg op Splinter Cell: Pandora Tomorrow.

Pandora Tomorrow begint in Indonesië, wat het spel een heel andere sfeer meegeeft dat het grauwe Georgië. Gelukkig komt Sam Fisher ook op andere plaatsen die deze wereld rijk is.

Pandora Tomorrow belooft wederom ijzersterke gameplay, een verbeterd licht/schaduw systeem, verbeterde K.I., en misschien wel het belangrijkste: online gameplay. Gelukkig wordt het singleplayer gedeelte niet onder gesneeuwd door het online geweld, maar zul je je wederom een flink aantal missies kunnen gaan vastbijten.

Deus Ex: Invisible War
http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_1.jpg Xbox | http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_2.jpg PC
Uitgever: Eidos Interactive | Ontwikkelaar: Ion Storm
Releasedatum: 5 maart 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1290.jpgDeus Ex kwam in het jaar 2000 uit en werd volgens velen als het spel van het jaar gezien. Het vervolg speelt ongeveer twintig jaar na het eerste deel af.
Het is halverwege de de 21e eeuw, en basisbehoeften als eten en drinken zijn schaars. In de chaos die zich afspeelt proberen religieuze en politieke groeperingen de macht over te nemen aangezien diegenen die de macht grijpen, de mogelijkheid zullen krijgen om vele eeuwen over te aarde te kunnen heersen.

De speler mag gaan uitzoeken wat er precies gaande is, daarbij gebruik makend van de nieuwste nanon-technologie. Je zult ontdekken dat jij de sleutel bent tot de plannen van de groeperingen. Het ware doel van het spel is echter veel persoonlijker, en dieper zodat je het spel zult moeten ervaren om er achter te komen. De vele verschillende wapens en honderden objecten om te onderzoeken, en de hoeveelheid aan mogelijkheden zullen er voor zorgen dat dit spel niet snel zal gaan vervelen.


Game Boy Advance spellen
Door Jakob Dieckmann

Maart belooft een maand vol spanning en spectakel te worden voor mensen met een Game Boy Advance. Allereerst zal Rare's tweede spel voor de Game Boy Advance eindelijk in de winkels liggen. Banjo & Kazooie was een lichtelijke teleurstelling, hopelijk kan Rare zich met Sabre Wulf revancheren.

RPG liefhebbers komen deze maand aan hun trekken met Sword of Mana. Een remake van het oude Final Fantasy Adventure, welk we al uitgebreid behandeld hebben in een impressie. De actie georiënteerde speler kan ook opgelucht adem halen, want deze maand verschijnt Max Payne Advance voor de Game Boy Advance. Bullit-time liet even wat langer op zich wachten dan gepland, maar het zit er dan toch eindelijk in deze maand. Dan komt Natsume ook nog met Harvest Moon voor de Game Boy Advance.

Tot slot nog een titel waar we allemaal hoge verwachtingen van hebben:
CT Special Forces 3: Bioterror. Helaas nog steeds zonder Nederlandse uitgever.

Sabre Wulf
Uitgever: THQ | Ontwikkelaar: Rare
Releasedatum: 12 maart 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/461.jpgSabre Wulf is een echte veteraan die niet vies is van een mix tussen actie, puzzels, avonturieren en ouderwetse platformelementen. Een veelzijdige game die bijna iedereen moet aanspreken: van de meer actie georiënteerde gamer tot die-hard RPG'ers.

Het verhaal begint allemaal in het normaal zo rustige dorpje Blackwyche, waarin allerlei aardige mensen wonen. Een mysterieuze vreemdeling komt binnenwandelen en doet het onmogelijke: hij breekt de Sabre Wulf amulet en bevrijdt daarmee een gevaarlijke wolf, die op zijn beurt op het punt staat allemaal paniek en andere angsten te zaaien. Waarom doet die mysterieuze vreemdeling zoiets? Hoe stoppen we de gevaarlijke Sabre Wolf? Deze twee moeten gestopt worden! Onze oude held Sabreman moet er iets aan doen!

Sabre Wulf is een lekkere originele game, met een fris uiterlijk. Het ziet er naar uit dat Rare met Sabre Wulf weer zo’n typische platform topper in huis heeft.

Sword of Mana
Uitgever: Square-Enix | Ontwikkelaar: Square-Enix
Releasedatum: 18 maart 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/418.jpgSword of Mana vertelt het verhaal van al het leven. In het verre verleden was er een kwaad koninkrijk die de wereld in zijn macht had. Om het kwaad te stoppen veranderde een vrouw van de Mana stam zichzelf in de Mana Boom, die al het kwaad in het wereld verdreef. Lange tijd was er vrede in de wereld, totdat de Mana Boom bedreigd werd met een nieuw kwaad.

In Sword of Mana kan de speler de keuze maken uit twee speelbare karakters. Ten eerste is daar een jonge held, die zijn hele leven als gladiator heeft gesleten. Ten tweede is daar een jonge vrouw, die een sterke band heeft met de Mana Boom. Beide karakters beleven een apart avontuur, zodat het spel tweemaal gespeeld kan worden.

Verder biedt Sword of Mana de mogelijkheid om samen met een vriend het avontuur aan te gaan, waarbij ieder een eigen karakter is. Sword of Mana is een heerlijke RPG die voor vele uurtjes plezier garant staat.

Max Payne Advance
Uitgever: Rockstar Games | Ontwikkelaar: Mobius Entertainment
Releasedatum: 19 maart 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1466.jpgMax Payne op de Game Boy Advance? Je leest het goed, bullet-time is nu ook mogelijk op de Game Boy Advance, en laat je het eerste deel in de series via je handheld na spelen. Developer Mobius Entertainment wist behalve het veelal geprezen bullet-time ook de nodige sound aan het spel toe te voegen, en weet met veel bloed en gore de volwassen spelers richting de handheld van Nintendo te trekken.

Het verhaal zal precies hetzelfde zijn als dat hij op de PC was. Je neemt de rol aan van Max Payne, een agent die vol zit met wraak, omdat zijn gezin op een brute manier om het leven is gebracht.

Op de Game Boy Advance zal je het moeten doen met acht verschillende wapens, om alle badguys mee af te schieten. Het verhaal tussen de tien verschillende levels wordt door middel van een aantal stripachtige beelden verteld. Max Payne wordt pas fijn in het klein.

Harvest Moon: Friends of Mineral Town
Uitgever: Ubisoft | Ontwikkelaar: Natsume
Releasedatum: 26 februari 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/438.jpgDe Harvest Moon serie draait al een aantal jaartjes mee. Het begon allemaal op de Super Nintendo en nu is het spel dan eindelijk toe aan een Game Boy Advance deel. Ook deze keer is het weer de bedoeling om de rol van een boer aan te nemen en zo te leven als een echte boer doet.

Verzorg kippen, koeien of paarden. Zaai in het voorjaar, zodat er in de zomer geoogst kan worden. Zorg er voor dat de boerderij om de zoveel tijd gerepareerd wordt. Ga op een vrije dag vissen in een nabij gelegen meertje. Dit zijn een beetje de dagelijkse bezigheden in Harvest Moon. Gelukkig is er ook een nabij gelegen dorp, waar soms wilde feesten gehouden worden.

Op deze feesten lopen ook verschillende dames rond, die door jou versierd kunnen worden. Geef ze een cadeau op de juiste dag of maak een gezellig babbeltje en misschien wordt zij jouw boerinnetje.

CT Special Forces: Bioterror
Uitgever: LSP | Ontwikkelaar: LSP
Releasedatum: maart 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1488.jpgIn dit derde deel uit de CT Special Forces serie zijn de terroristen weer terug en komt de wereldvrede in gevaar. Deze keer zouden de terroristen de beschikking hebben over biologische wapens. En daar doen ze niet lievers mee dan de wereldleiders af te persen voor geld.

Gelukkig beschikt de wereld nog over de antiterroristen organisatie CT Special Forces. Het is aan jou de taak dit team te leiden en elke terrorist die tussen jou en de wereldvrede staat, op te ruimen. Denk je dat je het aan kan?

Het CT Special Forces team bestaat uit vier leden, te weten: Stealth Owl, Raptor, Aquila One en Avenger. Ieder van deze karakters heeft zijn eigen speciale vaardigheid, die in de grote hoeveelheid aan levels gebruikt kunnen worden.


GameCube spellen
Door Daniël de Keizer

Maart is een interessante maand voor diegenen die een Nintendo GameCube in huis hebben staan. Met Final Fantasy: Crystal Chronicles wordt het zeer gezellig met meerdere spelers om dit avontuur van Square-Enix te doorspelen. Een Game Boy Advance connectie maakt het plezier alleen groter, net als bij een titel als Harvest Moon: A Wonderful life. Dit spel laat je de rol van boer op je nemen, en door middel van de Game Boy Advance is er het één en ander vrij te spelen. Niets houdt je nog tegen om het boerenleven op te pakken.

Een titel die GameCube bezitters wel zeker zullen waarderen is de remake van Metal Gear Solid. Twin Snakes combineert het beste van beide Metal Gear Solid spellen en met verbeterd beeld op de Cube uit laat komen.

Al met al drie potentiële toppers die je de maand maart met een goed gevoel achter je console zullen houden. Hoewel titels als Crystal Chronicles en A Wonderful Life lang op zich hebben laten wachten, zijn zij het wachten meer dan waard.

Final Fantasy: Crystal Chronicles
Uitgever: Square Enix | Ontwikkelaar: Square Enix
Releasedatum: 11 maart 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/234.jpgHet heeft eventjes geduurd, maar de Final Fantasy reeks is eindelijk weer terug bij Nintendo. Het spel vertelt een verhaal van een ver land, dat gebukt gaat onder een giftige wolk. Gelukkig is er ook een kristal dat inwoners tegen die wolk beschermen. Alleen houdt het kristal het niet lang meer vol en wordt een groep avonturiers op pad gestuurd om zogenaamde myrrh droplets te vinden, die het kristal beschermen.

Tijdens je avontuur neem je zelf een kristal mee, die jou binnen een bepaalde straal beschermt tegen de giftige wolken. Als je iets verder wilt gaan, zul je dus steeds je kristal mee moeten nemen.

Voordat je avontuur begint, kan je een keuze maken uit 32 verschillende karakters, verdeelt over vier verschillende rassen.

Final Fantasy Crystal Chronicles kan met vier vrienden tegelijk gespeeld worden, waarbij de Game Boy Advance als controller kan dienen. Tevens kan je op je Game Boy Advance dan nuttige informatie vinden voor het einddoel.

Metal Gear Solid: Twin Snakes
Uitgever: Konami | Ontwikkelaar: Silicon Knights
Releasedatum: 26 maart 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/195.jpgEén van de beste spellen die ooit het levenslicht zag, komt nu in een vernieuwde versie naar de GameCube. In Metal Gear Solid: The Twin Snakes neemt de speler wederom de rol van Solid Snake op zich en moet hij er alles aan doen om de wereld te redden.

Het spel speelt zich af in Alaska. Een groep terroristen, genaamd FOXHOUND heeft zich meester gemaakt over een militaire basis, waar een zeer machtig wapen ligt verscholen. Het is aan Snake de taak de terroristen uit te schakelen en het wapen, Metal Gear, onschadelijk te maken.

Metal Gear Solid: The Twin Snakes vertelt het verhaal van de eerste Metal Gear Solid, maar maakt gebruik van de grafische pracht en praal van het tweede deel. Het is nu bijvoorbeeld ook mogelijk om vanuit een derdepersoons aanzicht op vijanden te schieten.

Harvest Moon: A Wonderful Life
Uitgever: Ubisoft | Ontwikkelaar: Natsume
Releasedatum: 26 maart 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/191.jpgDe Harvest Moon serie draait al een aantal jaartjes mee. Het begon allemaal op de Super Nintendo en nu is het spel dan eindelijk toe aan een GameCube deel. Ook deze keer is het weer de bedoeling om de rol van een boer aan te nemen en zo te leven als een echte boer doet.

Verzorg kippen, koeien of paarden. Zaai in het voorjaar, zodat er in de zomer geoogst kan worden. Zorg er voor dat de boerderij om de zoveel tijd gerepareerd wordt. Ga op een vrije dag vissen in een nabij gelegen meertje. Dit zijn een beetje de dagelijkse bezigheden in Harvest Moon. Gelukkig is er ook een nabij gelegen dorp, waar soms wilde feesten gehouden worden.

Op deze feesten lopen ook verschillende dames rond, die door jou versierd kunnen worden. Geven ze een kado op de juiste dag of maak een gezellig babbeltje en misschien wordt zij jou boerinnetje.


PC spellen
Door Jurian Ubachs

De maanden januari en februari waren beslist geen vetpot wat PC spellen betreft, maar in maart is het eindelijk weer eens flink raak, zeker als je van schieten houdt! Maart lijkt nu al dé maand van de FPS spellen, met een drietal toppers. Wat te denken van het langverwachte Far Cry? Met de mooi graphics en goede engine lijkt dat nu al een kanshebber voor spel van het jaar. Datzelfde geldt ook voor Unreal Tournament 2004, dat ongetwijfeld weer veel mensen naar de online servers zal trekken. Battlefield Vietnam zal wellicht wat minder groot worden dan Far Cry en Unreal Tournament 2004, maar mag er zeker zijn en zal ook de nodige fans aan het online schieten krijgen.

Van een heel andere slag is Rainbow Six 3: Athena Sword. Je mag gelukkig wel schieten, maar dan op een wat tactischere manier; met grof geweld naar binnen stormen is hier wat minder van toepassing. Deze uitbreiding lijkt een waardevolle toevoeging aan het originele Rainbow Six 3 te zijn. Veel schieten dus in maart, en dat is voor veel gamers goed nieuws.

Battlefield Vietnam
Uitgever: Electronic Arts | Ontwikkelaar: Digital Illusions
Releasedatum: 16 maart 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/653.jpg Fans van Battlefield 1942 opgelet! Battlefield Vietnam brengt alles wat je in Battlefield 1942 al vond, en meer!

Een belangrijke verbetering in Battlefield: Vietnam is dat het er een stuk mooier uitziet. De soms wat hoekige en lelijke graphics zijn nu puntgaaf. Net als in zijn voorganger kun je ook in Battlefield Vietnam allerlei voertuigen besturen. Deze keer bestuur je natuurlijk de voertuigen uit de Vietnam oorlog, waaronder ook de bekende helikopters, die vooral aan Amerikaanse kant een belangrijke rol speelden. Vochten in Battlefield 1942 de geallieerden en de Duitsers/Japanners (Axis) nog met elkaar, nu is het Amerika tegen Noord Vietnam, oftewel, de Vietcong. Uiteraard hebben beide partijen hun eigen authentieke wapens ter beschikking. Zelfs de scooters, waarop de Vietcong troepen zich soms verplaatsten, zitten in het spel.

Een andere aardige toevoeging is de soundtrack. Deze zal niet zomaar door je spel heen klinken, maar vanuit de speakers van je helikopter komen, wat dus een schel geluid geeft, waardoor het klinkt alsof de troepen inderdaad aangemoedigd worden door de muziek.

Unreal Tournament 2004
Uitgever: Atari (Infogrames) | Ontwikkelaar: Epic Games
Releasedatum: 19 maart 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/660.jpg Unreal Tournament 2004 is een spel dat min of meer niet uit kon blijven. Na het succes van Unreal Tournament en Unreal Tournament 2003 is het niet verwonderlijk dat Epic Games en Atari nu met een derde telg in de reeks komen.

Unreal Tournament 2004 onderscheidt zich vooral níet op grafisch gebied; de engine van het spel is nagenoeg gelijk aan die van zijn voorganger. Unreal Tournament 2004 zal het dus vooral van de vernieuwingen moeten hebben, en die zijn er dan ook voldoende. Uiteraard zul je een flink aantal nieuwe maps tegenkomen. Daarnaast vind je in Unreal Tournament 2004 ook nieuwe wapens voertuigen. Vooral deze voertuigen spelen een belangrijke rol in het spel; ze zijn onmisbaar bij het winnen van je gevechten. Toch ligt het voornaamste belang van Unreal Tournament 2004 ook niet bij deze innovaties.

Belangrijker nog is het aanbieden van een goede multiplayer. Dit is in Unreal Tournament als vanouds gedaan: zeer goed dus. Het spel kent twee nieuwe online modi: Onslaught en Assault. Vooral de Onslaught modus is behoorlijk vernieuwend: je moet met je team enkele powernodes vernietigen, zodat het schild neergaat waarachter je doel, de powercore, zich bevindt. Een unieke modus in de multiplayer dus.

Far Cry
Uitgever: Ubisoft | Ontwikkelaar: Crytek
Releasedatum: 26 maart 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/694.jpgNog voordat Far Cry ook maar in de winkels lag maakte het al indruk met de vrijgegeven beelden: oogverblindende graphics. Samen met de goede engine die het spel heeft, zorgt de kwaliteit van de beelden ervoor dat Far Cry een absolute kanshebber is voor de titel 'First Person Shooter van het jaar'.

Far Cry heeft alles in zich wat een goede shooter in zich moet hebben: geavanceerde Kunstmatige Intelligentie, veel mogelijkheden, redelijk goed verhaal wat genoeg samenhangt met de actie, lekker geluid en dat alles dus zeer spectaculair weergegeven. Vissen in het water, bloed dat door een steiger heen in het water terecht komt, en ook echt zichtbaar is in het water: subliem dus. Uniek aan Far Cry is ook de vele mogelijkheden die er zijn om een missie te volbrengen. De speler kan zeer veel verschillende routes nemen om zijn doel te bereiken.

Uiteraard kent Far Cry ook een multiplayer gedeelte. Behalve de bekende deathmatch en team deathmatch modi is er ook nog de assault modus, waarin een aanvallend en een verdedigend team het tegen elkaar opnemen. Hierin spelen de voertuigen een belangrijke rol, aangezien de maps echt enorm zijn.

Rainbow Six 3: Athena Sword
Uitgever: Ubisoft | Ontwikkelaar: Ubisoft
Releasedatum: 28 maart 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1654.jpgTom Clancy’s Rainbow Six is al jarenlang een van de betere tactische actiespellen op de PC. De serie heeft veel fans en wordt door alle media meestal goed ontvangen, en Rainbow Six 3 was daar geen uitzondering op. Rainbow Six 3: Athena Sword is een aanvulling voor dat spel.

Rainbow Six 3: Athena Sword is weliswaar een uitbreiding, maar allesbehalve eenvoudige geldklopperij. In ieder geval vind je in Athena Sword een hele nieuwe, acht missies lange campagne. Een aardige toevoeging is ook het overzetten van drie oude Rainbow Six missies naar de UnrealTM engine, waardoor je ze in Athena Sword nog eens kunt spelen, maar dan mooier. Behalve deze missies zitten er in Athena Sword vijf nieuwe multiplayer levels, en er zijn drie nieuwe multiplayer modi, te weten Adversarial Terrorist Hunt, Adversarial Scattered Hunt en Capture the enemy.

Aardig detail is dat voor deze Rainbow Six, de makers van het spellen hebben samengewerkt met het geluidsteam achter de succesvolle The Matrix films. De wapens zullen dus zeer realistisch klinken.


PlayStation 2 spellen
Door Remco Greeve

Februari wordt een drukke maand voor de PlayStation 2 bezitter. Ik heb er deze maand drie titels uitgehaald die zeker dat kleine beetje extra aandacht verdienen: Forbidden Siren, SOCOM II: U.S. Navy SEALs en .Hack//Infection. Drie totaal verschillende spellen die ook een totaal ander publiek zullen aanspreken.

Naast deze drie exclusieve PlayStation 2 spellen verschijnen er ook nog een aantal multiplatform spellen voor de PlayStation 2 die het noemen waard zijn. In maart kunnen we namelijk ook de actievolle spellen Spawn: Armageddon en Rainbow Six 3 verwachten. Daarnaast verschijnt ook het uitgestelde Ghost Recon: Jungle Storm eindelijk op de PlayStation 2.

Forbidden Siren
Uitgever: SCEE | Ontwikkelaar: SCEI
Releasedatum: 7 maart 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1059.jpgDe Japanners kunnen al een tijdje genieten van dit horroravontuur, en in maart is het onze beurt om te ontsnappen uit het vervloekte dorpje Hanyuda. In dit spel zal je zo’n 21 personages om de beurt kunnen besturen. Van de ene op de andere dag veranderen de overige bewoners van hun vredige dorpje in verschrikkelijke monsters, en het is aan jou om de overlevenden veilig weg te krijgen.

Je personages hebben wel allemaal een speciale gave, het Shikai Jack systeem. Dit laat hen toe – door zich diep te concentreren - met hun geest de omgeving te verkennen. Hiermee kun je natuurlijk vijanden en vrienden al van tevoren zien, maar dat is nog niet alles. Je zal immers ook door de ogen van een vijand kunnen kijken. Dit neemt zeker de spanning niet weg, want je zal bijvoorbeeld meer dan eens meemaken dat je door de ogen van een monster plots jezelf ziet. Op deze manier zal je pas echt het gevoel krijgen dat je voortdurend bekeken wordt.

Forbidden Siren is gebaseerd op de griezelboeken van HP Lovecraft en kent ook elementen uit horrorfilms van de jaren '80. Stort je nu in een claustrofobische wereld, waar ontsnappen zal liggen aan je geduld, intelligentie en het onder controle brengen van je zenuwen.

SOCOM II: U.S. Navy SEALs
Uitgever: SCEE | Ontwikkelaar: Zipper Interactive
Releasedatum: 12 maart 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1064.jpgSOCOM: U.S. Navy SEALs was een enorme knaller op de PlayStation 2. De game werd, en wordt, online nog steeds gespeeld door duizenden spelers. Het spel bevatte een single-player mode, maar het ging de gamers voornamelijk om die geweldige online mode. In deze online-mode nam je de kant van de SEALs of de terroristen en was het de bedoeling om elkaar uit te schakelen.

Na het succes van het eerste deel kon een tweede deel niet uitblijven en ontwikkelaar Zipper Interactive begon aan het tweede deel. Dit tweede deel bevat vele nieuwe missies en multiplayer maps om te verkennen. Online zal er weer een wrede strijd tussen de SEALs en terroristen heersen. Onze grootste vraag is wat er met het eerste deel van SOCOM zal gebeuren: lopen alle spelers over naar het tweede deel en wordt het dodelijk saai op de SOCOM 1 servers?

Volgens onze Amerikaanse collega's is het spel erg goed en bevat het vele verbeteringen ten opzichte van het eerste deel. Laat dit spel maar komen!

.Hack//Infection
Uitgever: Ataria | Ontwikkelaar: Bandai
Releasedatum: 26 maart 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1052.jpgBandia en Atari hebben met .Hack (spreek uit: dot hack) een indrukwekkende RPG reeks in handen. Dit deel, genaamd Infection, is de eerste uit de reeks van vier. Na Infection volgen nog Mutation, Outbreak en Quarantine. Alle vier de titels moeten nog dit jaar uitkomen. Leg je spaarcentjes dus maar klaar.

Dit eerst deel laat vooral veel vragen achter, maar weet wel alvast een goede toon te zetten voor de volgende delen. De extreem vage plotwendingen en de geheimzinnige sfeer kenmerken deze reeks. .hack//Infection (Part 1) is een spel vol vreemde, vernieuwende elementen en hoort thuis in de categorie RPG's. De hele reeks zet een online spelwereld neer, terwijl het spel offline gespeeld moet worden. Een unieke ervaring en nog nooit eerder vertoond.

Naast het spel krijg je er ook een extra gratis DVD bij met de eerste aflevering van de .Hack OVA. Het gaat hier om een Japanse anime die zich voornamelijk buiten de online wereld van .Hack afspeeld. Verder kun je binnenkort de .Hack TV serie, .Hack//Sign, waarschijnlijk op de buis (of in DVD rekken) aantreffen.


Xbox spellen
Door Joost Vogel

Maart is op het eerste gezicht een weinig spectaculaire maand voor de Xbox. Unreal II: The Awakening springt nog het meest in het oog als een titel dat wat extra aandacht verdient. De PC versie had geen online optie, maar deze ontbreekt bij de Xbox versie juist niet. Interessant! Verder verschijnt Mafia ook deze maand. Op de PlayStation 2 werd het spel lang niet zo overweldigend ontvangen als op de PC, we zijn dus benieuwd naar de Xbox versie.

Is dit het enige wat we deze maand in de gaten moeten houden voor de Xbox? Nee, want gelukkig zijn er nog een aantal multiplatform spellen die zeker de moeite waard lijken. Wat te denken van Splinter Cell: Pandora Tommorow; waar het eerste deel nog exclusief Xbox was, verschijnt deze hit nu ook meteen op de PC en Game Boy Advance. Verder is er het veelbelovende Deus Ex: Invisible War, dat spelcomputer exclusief is. Schietfanaten mogen dus niet klagen deze maand.

Unreal II: The Awakening
Uitgever: Atari | Ontwikkelaar: Tantalus
Releasedatum: 12 maart 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1278.jpgAan schietspellen ontbreekt het niet op de Xbox. Toch kijken veel mensen terecht uit naar Unreal II: The Awakenings. Unreal II kwam eerder uit op de PC en viel vooral door zijn prachtige beelden op. Helaas had het spel geen online mogelijkheid en lieten vele gamers het spel stof happen.

Gelukkig zal Unreal II op de Xbox wel online via Xbox Live speelbaar zijn. Daarnaast is het mogelijk om samen met een vriend het verhaal coöperatief te spelen. Het verhaal gooit de speler in een episch gevecht tussen de mensheid en de buitenaardse wezens. Het is aan jou de taak te overwinnen en de toekomst van de aarde veilig te stellen.

Daarvoor heb je de nodige wapens tot je beschikking. De speler zal de beschikking krijgen over bazooka’s, machinegeweren, maar ook verschillende wapens die door de buitenaardse wezens zelf worden gebruikt. Alles wat een schietgame nodig heeft, is in Unreal II aanwezig.

Mafia
Uitgever: Take Two Interactive | Ontwikkelaar: Illusion Softworks
Releasedatum: 19 maart 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1268.jpgBegeef jezelf in de onderwereld en groei door tot een Godfather. Mafia geeft je deze kans. De game vertelt het verhaal van een Tommy die zijn leven als taxichauffeur opgeeft en steeds dieper verwikkelt raakt in het wereldje van de Maffia. De game staat geheel in de trend van de jaren ’30, wat een origineel tintje toevoegt aan de game.

Mafia kwam in 2002 uit op de PC en werd door velen met lof ontvangen. Voor de console versie zal het spel een aantal nieuwigheidjes bevatten. Zo zullen de graphics wat opgepoetst worden en zijn er een paar extra missies, bovenop de twintig van de PC versie, toegevoegd.

De stad waarin Mafia zich afspeelt is er één van twaalf vierkante kilometer groot, inclusief het bruisende leven zoals die in het echt voor komt. Altijd al willen weten hoe een leven van een gangster er uit ziet? Mafia laat het zien.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • ik zit op deus ex te wachten die lijkt me vet

  • maart word een dure maand heb ik al wel in de gaten

  • ik wacht op metal gear solid the twin snakes, die is echt vet, voor de rest wil ik final fantasy x-2 ook nog gaan kopen. Voor de rest bewaar ik nog geld tot 18 Juni want dan komt mario golf toadstool tour, en nog veel meer vette spellen die het eind van het jaar uitkomen zoals killzone, donkey konga, gran turismo 4, GTA 4, Killer 7(maby), metal gear solid 3:snake eater en nog pro evolution soccer 4 dus dat word een duur jaar voor mij(owh jah dit jaar komt nog misschien metroid prime 2 en the legend of zelda GC 2 uit en die moet ik ook hebben)

  • Mafia en deus ex zijn echt da bomb

  • Far Cry, Battlefield Vietnam en Unreal 2004.    Ga ze allemaal halen, als m'n portomonee het toelaat :)

  • *zucht*…. Splinter Cell: Pandora Tomorrow… *kwijl*

  • pff moet ik echt nog tot 11 maart wachten voor final fantasy crystal chronicles? ik kan namelijk niet meer wachten hehe

  • Twin Snakes

    "Het is nu bijvoorbeeld ook mogelijk om vanuit een derdepersoons aanzicht op vijanden te schieten."

    Ik neem aan dat hier first person bedoeld word :)    Maarja ik ga alleen Twin Snakes halen. Misschien nog crystal Chronicals maar ik denk dat ik die wat later ga halen. Heb gisteren namelijk FFVII, FFVIII en FFIX besteld. Ik heb dus genoeg te doen de komende maanden :)


  • Maart wordt een leuke maand.

  • Niet veel soeps in Maart… zeker niet op de xbox :(

  • .hack op de buis in nederland? Wanneer? Waar? Hmm eens kijken of ik UT2k4 binnen haal..

  • ik wil ninja gaiden, nu!!! waarom komt die ook niet gewoon lekker in maart

  • uhm geld moet rollen he mensen :D

  • Maar hoe zit het met Splintercell op de PS2? Komt die niet uit iop PS2!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  • Jawel, alleen pas later komt Splinter Cell op de PS2 en Cube

  • omfg.. echt een master maand gewoon.. ik heb invisible war nu al een tijdje.. ik speel em nooit want op een of andere manier trekt mn radeon 9600se het niet.. :'(

  • Duur maandje:

    Metal Gear Solid, Battlefield, UT2k4 en Harvest Moon. Misschien heel misschien haal ik ook nog wel Final Fantasy maar ik denk het niet…

  • maargoed.. keb een vraagje:    Kan deze nieuwe splinter cell op de pc ook online?

  • Maart is in Europa altijd een goede maand

    Daar gaat me geld

  • eeehm…….Splinter Cell Pandora Tomorrow (voor de ps2 iig) is geloof ik uitgesteld :-(

    Ik ga iig voor SOCOM 2…deel 1 was al moddervet (online dan) en alle minpuntjes van deel 1 zijn er uitgehaald, ik kan niet wachten…..nog 2 weekjes.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren