1. 26 juni 2008. De dag dat ik volwassen wordt.

26 juni 2008. De dag dat ik volwassen wordt.

0:05

Het is nu 0:00 geweest. Dit betekent dat de dag is overgegaan van 25 juni op 26 juni. En wat is er nou precies aan de hand op 26 juni? Nou, dan is deze meneer jarig! Ik hoor jullie nu allemaal denken: “Maar Wouter, hoe oud ben je nu geworden?”. Dat zal ik jullie eens haarfijn vertellen kleine schattenboutjes van me! Ik ben 18 geworden! Dus dat betekent: Autorijden, sterke drank, nóg meer zuipen, gewoon zelf GTA kunnen kopen, toegang to clubs en geen seks meer met minderjarige meisjes! Oh, dat laatste is géén voordeel. :) Ook krijg ik nu eindelijk een Ov-jaarkaart, dus lekker gratis met de trein naar Amsterdam. Daarbij krijg ik nu ook studiefinanciering, een kleine 75 euro per maand. Als je 18 wordt krijg je ineens ook een hoop extra verantwoordelijkheid. Zo word ik nu als ‘volwassenen/meerderjarige’ bestraft als ik een misdaad bega. En zo moet ik nu een eigen verzekering hebben en betalen, met alle gevolgen van dien.

Anyway, ik ben nu lekker 18 en heb vakantie. Wat wil je nog meer? Zuipen, gamen en dat een paar weken lang, afgewisseld met een weekje Texel en 2 weken Italië! Puur genieten toch?

Morgen lekker taart eten en kado’s – voor zoverre ik die krijg – in ontvangst nemen. Vroeger was ik nog wel zenuwachtig de nacht voor mijn verjaardag. Ik bleef maar bedenken wat ik zou kunnen krijgen de volgende ochtend, maar zo gaat het helaas niet meer. Ik mag blij zijn als er überhaupt een slingertje om ‘mijn’ stoel aan de ontbijttafel hangt. Mijn moeder moet morgenochtend gewoon werken, net zoals mijn broer. Dus dat wordt in mijn eentje een geroosterde boterham eten met de Volkskrant. Ach ja, ik ben wel lekker 18!

0:25

M’n moeder kwam net mijn kamer in om te zeggen dat ik naar bed moet gaan, want het is al laat.

Daar ben ik verdomme geen 18 voor geworden! Als je 18 bent, komt je moeder niet zeggen dat je naar bed moet! Het voelt eigenlijk gewoon nog alsof ik 17 ben. Ach ja, ik ben pas 30 minuten 18. Misschien moet ik nog even wennen.

Even een kort logje van een jarige job. Het interesseert jullie waarschijnlijk geen donder. Fuck it, ik ben 18!

Welterusten allemaal en vergeet je kado’s morgen niet! :)

Dit artikel delen

Over de auteur