1. Damn, wat wordt Gears 2 vet!

Damn, wat wordt Gears 2 vet!

En daar ben ik op Multiplayer gebied nu al zeker van. Ik wil en probeer hem voor mijzelf niet hypen, maar na al die video's en info er over weet ik het zeker: Gears of War 2 word een mijlpaal in de gamesgeschiedenis en zal Gears of War overtreffen.

Ik kan een aantal voorbeelden opnoemen uit een video over alleen al de multiplayer.

In het begin stukje zie je meteen al een verandering: je kan met je kettingzaag tegen de kettingzaag van de tegenstander duwen, waardoor er een spannende strijd ontstaat wie het snelst de B - knop in blijft drukken. Win je, duw je zijn kettingzaag weg en zagen maar!

En dan weer een hilarische uitspraak uit de mond van CliffyB (oh nee, zo wilde hij toch niet meer genoemd worden?). Cliff Bleszinski dan maar..

'You know, I think that after playing Gears of War 2, you may wanna switch to be a Vegetarian'

Je ziet ook dat Gridlock vernieuwd is. Het is meer ‘bebost’ om het zo op te noemen. Er ligt mos en alle auto’s zijn bedekt met wortels van planten en planten zelf. Het lijkt op een soort moeras… Ook zie je later andere, nieuwe vette maps.

En wat me ook opvalt is dat in de video op 39 seconden, je een poster ziet van een nieuw persoon. Deze character is ook speelbaar, wat ik opmaakte uit een gameplay opname, geupload door Brammell. En dán op 46 seconden, zie je wat Colonel Hoffmann in zijn handen heeft? Een erg vet, nieuw geweer. Ook staat er een grote ster boven de kogels. Dat belooft wat.

Op 4.42 zie je de BATTLE CAM. Hiermee kun je over het gehele strijdveld kijken, screenshots nemen (wat een erg vette toevoeging is) en het heeft nog een aantal functies. En natuurlijk de 5 vs 5 modus, maar dat was al bekend.

Op 7.52 zie je dat een Locust die down is, probeert weg te kruipen. Dat is dus ook een nieuwe, en handige functie: als je down bent, kruip je snel achter een auto, of muur, of wat dan ook om te zorgen dat je daar veilig kan zitten wachten op een teammate die je helpt om op te staan.

Na een tijdje zie je op 8.35 Colonel Hoffman weer met het nieuwe, onbekende geweer. Je kunt zien dat er vuur uit komt en dat het wellicht een fireflamer is. Even daarna, op 8.40, zie je onze held Marcus Fenix met een geweer, hem omdraaien, en slaat vol op de gedownde Locust.

Cliff zegt later ook dat bij de nieuwe modus ‘Guardian’ het niet mogelijk is om, als je leader dood is, te respawnen. Zo kunnen er ook weer een aantal nieuwe tactieken bedacht worden, door jezelf op te offeren voor de leader, zodat je ook weer kunt respawnen.

Je kunt ook iemand die down is, vastpakken en als schild gebruiken. Dit was al bekend, maar ik zeg het toch nog even omdat ik dit ook een vette toevoeging vind. Wil je van hem af, dan steek je je wapen door zijn keel heen, en hij valt dood neer. Wat lief. Cliff vertelt ook dat als een persoon down ligt, je op hem kan staan en met 3 slagen in zijn gezicht kan rammen.

Ook een aardigheidje van Epic games: ze maken ten minste 10 nieuwe maps. Wat is daar zo aardig aan? Er horen toch ook nieuwe maps? Ja. Maar zoals Cliff Bleszinski zegt dat ze de cheapy way konden kiezen en er 2 nieuwe maps in doen en de andere nieuwe maps als DLC te doen. Maar ze kozen voor de andere weg: mensen moeten waar voor hun € 60 krijgen en stoppen al de nieuwe maps meteen in de game.

En zo is er nog veel meer wat er toegevoegd word. De host advantage word weggehaald en verder houden ze alles erin waar we van houden en stoppen er veel nieuwe toevoegingen in. En dit is nog maar de Multiplayer! Ik ben benieuwd welke aanpassingen ze in de Singleplayer doen. Voor nu ziet het er geweldig uit en op naar November 2008!

Dit artikel delen

Over de auteur