1. Gekke fans op de WWI

Gekke fans op de WWI

Vandaag is de eerste dag van de World Wide Invitational, een evenement van Blizzard voor haar fans. Het wordt gehouden in Parijs en ik ben vanochtend met ex-stagiaire Mark om 4 uur de auto ingestapt om de reis naar Parijs te maken. Over de reis zelf heb ik niks boeiends te melden, dat ging dankzij de Go! Explore op de PlayStation Portable (waarover na dit weekend meer) goed.

Eenmaal in Parijs aangekomen is duidelijk dat Blizzard-fans echt enorme malloten zijn. Tijdens de persconferentie lopen ze voor elke medewerker van Blizzard te gillen, zelfs als hij verantwoordelijk is voor het uitkeren van de lonen van zijn collega's. De aankondiging van Diablo 3, waarvan de impressie al online staat, is helemaal een feest. Nog nooit heb ik een zaal met gamers zo los zien gaan.

Maar daarnaast is het ook fantastisch om te zien dat zij zich als hun favoriete helden verkleden. De een komt iets minder goed uit de verf dan de ander, maar deze twee vrouwtjes, die de hele dag een horde kwijlende gamers achter hun aanhebben, mogen er zeker zijn.

Hmm, nice. Iets minder geslaagd zijn de twee piraat-achtige dames. Dames met een snor, dat is toch niet echt mijn ding...

En de gamers die niks met de uitgedoste dames (of heren) hebben, is het mogelijk om een van de verschillende toernooien te volgen. Er wordt gestrijd met StarCraft, WarCraft III en World of WarCraft Arena en overal is het druk en gaan mensen los als hun favoriet heeft gewonnen.

Vanavond volgt nog de dans en 'wie kleed zich het mooist aan'-wedstrijd en dat moet ook leuke plaatjes opleveren. Ik hoop zometeen een goed plaatsje te kunnen scoren, want dat zijn perfecte beelden voor in de nieuwe Uitgespeeld. En zelfs als dat niet lukt, hebben we nog genoeg andere leuke dingen voor jullie in petto!

Dit artikel delen

Over de auteur