1. 600.000 PS2's verkocht in Nederland

600.000 PS2's verkocht in Nederland

PlayStation Benelux kwam vandaag met enkele cijfers naar buiten. Zo zijn er inmiddels in Nederland al meer dan 600.000 PlayStation 2 consoles verkocht. Ook maakt de consument en de winkelier zich op voor de nieuwe en verkleinde PlayStation 2 console. Ronny Hoekman, marketing manager PlayStation Benelux, voegt hieraan toe:

De interesse is enorm. We doen er alles aan om aan de grote vraag naar deze vernieuwde PlayStation te voldoen. Omdat Nederland voorop loopt met online gamen op de PlayStation 2, is de ingebouwde netwerk adapter in de nieuwe PS2 een goede keuze voor gamers.

PlayStation Benelux hield ook een onderzoek, daaruit kwamen de volgende resultaten naar voren:

In de Benelux zijn 67.000 netwerk adapters verkocht waarmee PlayStation 2 spelers online kunnen gamen. Dat is goed voor de tweede plaats in Europa, in absolute aantallen.

De gemiddelde leeftijd van de Nederlandse PlayStation 2 speler is 23,1 jaar.

23% van de Nederlanders tussen de 15 en 45 jaar heeft thuis een console staan.

Met 32% vertegenwoordigt PlayStation 2 de grootste groep consolebezitters, de nummer 2 is voor PlayStation 1.

48% van de Nederlanders is van plan een PlayStation 2 aan te schaffen.

Bijna 10% van de Nederlandse gamers is vrouw.

Volgens de verkoopcijfers tot augustus 2004 zijn in Nederland meer dan 600.000 PlayStation 2's verkocht

Als je alle PlayStations bij elkaar optelt (PS1, PS one en PlayStation 2), kom je op een totaal van 1.355.000 verkochte PlayStations in Nederland.

PlayStation spelers in de Benelux kopen gemiddeld 7,6 spellen voor hun console.

In Nederland zijn al meer dan 110.000 EyeToy camera's voor de PlayStation 2 verkocht. Wereldwijd staat de teller op 2,5 miljoen exemplaren.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • dat zijn goede cijfers

 • Toch wel 1 op de 30 nederlanders ofzo, iets meer. :)

 • Dat nog zoveel mensen een ps1 hebben.

 • ben het al 3 jaar van plan maar ja, ze blijven nog steeds de duurste van de 3 dus ja.  Iets van plan zijn en iets ook doen is een wereld van verschil schapie, dus wie weet klopt het wel.  600.000 is best netjes, zeker als je ervan uitgaat dat ik 10 jaar geleden nog moeite had om mensen te vinden die mijn passie deelden.


 • leuk hoor maar waar hale ze die cijfers nou vandaan? Kdenk nie eigt dat de helft van alle Nl'rs nog een ps 2 gaat hale hoor de rest daarvan kan een xbx of GC hebben en dat staat er niet.  En sommige ps2 bezitters hebben nu al hun 2e of 3e ps2 omdat de vorige het niet meer doet, dus is t niet zo 600.000 NL'rs hebben een ps2 . ik denk dat t wel wat minder zal zijn  NL heb wel een groot aandeel in de eyetoy heb ik zon idee, als je naar de rest v/d wereld kijkt.  dat 10% v/d gamers vrouw is bewijst dat dames ook wel kunne game en er ook in geintereseerd zijn.  genoeg geluld voor vandaag:P


 • verder hele goede cijfers een pluim voor Sony d

 • zonde zond, hadden zoveel xboxen van gekocht kunnen worden :D :P nee grapje, maarja netjes Sony, goede marketing, door de spellen zal het niet geweest zijn.

 • Wel vreemd dat als Micosoft met cijfertjes komt met hoeveel xbox hun verkocht hebben vlak darna playstaion direkt dat ook doet:P

  isniks mis mee offzo….

 • this logisch dat de ps2 goed is dat zie je ook in deze cijfers

 • "PlayStation spelers in de Benelux kopen gemiddeld 7,6 spellen voor hun console."  Over hoeveel jaar zou dat zijn? 3 jaar? sinds de introductie van de PSX (ja de PS1 dus niet dat domme multimediaapperaat)? Ze zeggen playstation en niet ps2 dus ik ga ervan uit dat de ps1 er ook bij zit.  Hoeveel spellen koopt de gemiddelde xbox bezitter, en de gemiddelde nintendo bezitter?


 • Bij bijna elk console kom je uit op tussen de zes en acht titels geloof ik. Voor Cube en Xbox is dat ook zoiets. Het gaat echter wel degelijk om de PS2 in die quote, PS1 word heel specifiek soms bij cijfers betrokken (meestal om dan te vergelijken met PS2). In dit geval was dat niet zo… PS2 dus.

 • "In de Benelux zijn 67.000 netwerk adapters verkocht waarmee PlayStation 2 spelers online kunnen gamen. Dat is goed voor de tweede plaats in Europa, in absolute aantallen."  Wie staat op nummer 1 dan? :s Ik dacht dat Ps2 overal nr 1 stond?

 • Ik denk  1. Ps2

  2. Xbox

  3.cube  Of mischien 1 en 2 omgewisselt
 • Mja terminator, maar overal noemen ze PlayStation 2 bij die stats en hier ineens PlayStation zonder nummer. vandaar.  En zoals gezegt, 7,6 titels over hoeveel tijd? 7,6 titels van 95-04 of 7,6 titels van 01-04 is een groot verschil.

 • Nog maar 10% van de gamers is vrouw *zucht*

 • Ik wil wel z'n vrouw ontmoeten ik heb nog een chick zien spelen op een playstation 2 en het dan nog leuk vond ook

 • hij wil daarmee zeggen dat er bijvoorbeeld in frankrijk of spanje meer netwerk adapters zijn verkocht voor de ps2 en de benelux op een mooie 2e plek komt te staan na een andere land in europa!!

 • @Berserk:  2pacalypse heeft het juist. De UK staat op 1 met het gebruik van de PS2 netwerkadapter. Het gaat daar toch in die zin niet om de PS2 console zelf. Lezen! :P

 • Ik heb in mijn Socom II clan een dame zitten en die speelt vaak op haar PS2 hoor. Net als sommige vrouwen die ze ook kent op Socom ii online.

 • Maar 7,6 spellen? Daar zat ik na 5 maanden al op.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren