1. Doe je best op school, It's worth it!

Doe je best op school, It's worth it!

Ik zie en hoor veel mensen in hun weblogs en op het forum vaak klagen over school, die leraar zit op mijn huid, dat vak vind ik niets aan, dat vak ga ik niet halen want ik sta lager dan een vijf gemiddeld…

Heren, doe jullie best op school! It’s worth it. Geloof me maar. Afgelopen September mocht ik mijn HBO-diploma ontvangen, richting Communicatie en Informatica, persoonlijke specialisatie: Webdesign. Vrijwel direct heb ik een baan gevonden bij een bedrijf in de buurt. Jaarcontractje, marktconform startersloon (ergens vlak boven de 2000 euro, afhankelijk van leeftijd) en goede voorwaarden. Daarbij nog 400 euro extra voor een wachtdienst gedurende een week, iedere vier tot zes weken en je houdt aan het einde van de maand een aardig bedrag over.

Daarbij, dat zal ik dan maar even kort proberen uit te leggen, ben ik consultant richting klanten, met af en toe leuke reisjes zoals naar Zagreb, 4-sterren hotelletje in hartje centrum, uiteraard maker van diverse websites met soms enkele tienduizenden bezoekers per week en doe ik aan serverbeheer. Dat alles voor een bedrijf wat onder andere archieven doet digitaliseren en dagelijks veel kranten en magazines online zet. Denk aan de Volkskrant, NRC en bijvoorbeeld Elsevier. Best interessant en afwisselend werk dus. Daarnaast hoef je geen plantsoenen te schoffelen (alle respect verder) en wordt je, mits je in het goede bedrijf zit, gewaardeerd door je collega’s en bazen. Al met al geen bad deal.

Natuurlijk je bent 40 uur per week kwijt, en ik zie nu al heel wat mensen gruwelen bij de gedachte om geen halve middagen vrij te hebben of twee maanden zomervakantie, maar merk je daar effectief wat van? Eerlijk gezegd niet. Als je je werk graag doet, zoals ik, dan vliegen de weken en zelfs maanden voorbij. Sterker nog, ik heb in de 9 maanden dat ik nu werk pas één week en nog één losse dag vrij genomen. Heerlijk.

Bovendien had ik vandaag vervroegde evaluatie. Niet omdat ze ontevreden zijn, nee, ze vonden mijn functioneren zo goed dat ik eerst een pak pluimen heb gekregen en daarna een contract voor onbepaalde tijd (woehoe), met opslag en een jaarlijkse bijstelling van loon naar prestatie.

Nee heren, schroom u niet, studeer zo snel mogelijk af op HBO-niveau of hoger en begin met harken.

Het lijkt me duidelijk, doe je best op school, want werken heerst!

Dit artikel delen

Over de auteur