1. Het Rock Band Dilemma(niet het nieuwe boek van Dan Brown)

Het Rock Band Dilemma(niet het nieuwe boek van Dan Brown)

Nee, dit is niet de zoveelste log over een te luie niet werkende puber die te weinig geld heeft om alle games die hij wil. Hoewel het ‘te luie niet werkende puber’ deel angstaanjagend goed op mij van toepassing is, is de rest (deze keer) niet het geval. Maar frankieman, wat is dan jouw probleem? Nou een bepaalde game genaamd: Rock Band

Wij weten allemaal hoe graanpakkerig duur die game is, tenminste als je de volle set wilt hebben, en dat die game door de dikke Amerikanen en onze grote buurlanden al gespeelt word. Genoeg reden voor de gemiddelde gefrustreerde café uitbater om een gemeentehuis te gijzelen of om met een groot leger een heel guerrilla kamp te vernietigen om een franse bitch te redden, maar op de een of andere manier gebeurt dat toch wel. Anyway in onze moderne tijd is(zeker met regiocode vrijheid op de PS3) één van die twee problemen geen probleem meer(whut?), maar die prijs blijft nog altijd erg hoog. Want ik heb op enkele grote Amerikaanse en Canadese sites gekeken om de game(+ één gitaar, om de kosten te drukken) te importeren, en hoewel ik daar eerst enorm goedkoop mee uitkwam werd ik toch nog hard genaaid met de verzendkosten waardoor ik op dezelfde prijs uitkwam als bij Dimension Plus voor hetzelfde pakket. Wat nu? Ik dacht: Hey, ik heb een tijdje geleden gehoord dat je Rock Band ook met de Guitar Hero gitaar kunt spelen., maar dat is het! Ik zocht het op en inderdaad het is mogelijk om Rock Band met de GH controller te spelen, op de xbox 360…..

jeuj de oplossing

….Helaas is het niet mogelijk op de PS3, Harmonix(maker van RB en de eerste 2 GH delen) wil wel een patch uitbrengen zodat dit ook mogelijk word op de PS3 maar Activision –dat nog steeds pissed is over het feit dat Harmonix weg is gegaan- heeft in alle kinderachtigheid gezegd dat ze dit niet toelaten. En ook die oplossing word voor m’n neus weg gegrepen.

fail

En dus had ik mezelf maar voorgenomen om de game niet te kopen en te wachten op Guitar Hero IV, die trouwens wel speelbaar schijnt te zijn met de GH III gitaar. Totdat deze week het nieuws kwam dat er een The Who pack als DLC voor RB gaat komen, en daar ging mijn voornemen om de game niet te kopen weer. En dus zit ik nu weer het internet af te zoeken in de hoop ergens de game plus gitaar voor een redelijke prijs tegen te komen….

Dit artikel delen

Over de auteur