1. PlayStation Portable vanaf 12 december in Japan

PlayStation Portable vanaf 12 december in Japan

Sony heeft vandaag bekend gemaakt dat ze hun nieuwe draagbare spelcomputer de PlayStation Portable vanaf 12 december 2004 in Japan te koop zal zijn.

De PlayStation Portable zal voor 19,800 yen (ongeveer 145 euro) verkocht worden. Daarbij wordt een Battery Pack en een AC Adapter geleverd. De Lithium-Ion batterij zal tijdens het spelen ongeveer 4 tot 6 uur meegaan, en tijdens het kijken van films zo'n 4 tot 5 uur. Ook komt er op 12 december het zogehete PSP Value Pack. Hierin zit naast de handheld, de batterij en de adapter een Memory Stick Duo van 32 MB, een hoofdtelefoon met afstandsbediening en een zacht opbergmapje en draagkord. Dit pakket zal 26,040 yen (ongeveer 190 euro) gaan kosten.

De spellen die verwacht worden bij de lancering zijn als volgt:

Lumines – Music & Lumiray

Legend of Heroes: Gagharv Trilogy

Vampire Chronicle: The Chaos Tower

Kollon

NFSU: Rivals (werktitel)

Tiger Woods PGA Tour (werktitel)

Armored Core Formula Front

Rengoku: The Tower of Purgatory

Dynasty Warriors (werktitel)

Mahjong Taikai

Metal Gear Acid

Mah-Jong Fight Club

A.I. Series : Go

A.I. Series : Mahjong

A.I. Series : Shôgi

Kotoba No Puzzle Mojipittan Daijiten

Ridge Racer (werktitel)

Puyo Pop Fever

Dokodemo Issyo

Hot Shots Golf

Puzzle Bobble Pocket

Actie/Puzzel

RPG

Vecht

Actie/Puzzel

Race

Golf

Mech

Actie/RPG

Actie

Board

Actie

Board

Board

Board

Board

Puzzel

Race

Puzzel

Overige

Golf

Puzzel

Bandai

Bandai

Capcom

CyberFront Corporation

Electronic Arts

Electronic Arts

FromSoftware

Hudson Soft

Koei

Koei

Konami

Konami

Marvelous Interactive

Marvelous Interactive

Marvelous Interactive

Namco

Namco

Sega

SCEI

SCEI

Taito

De lijst bestaat op het moment uit 21 titels die verwacht worden bij de lancering in Japan. De uiteindelijke lijst met lanceertitels zal waarschijnlijk nog veranderen. (GP)

Dit artikel delen

Over de auteur

David Kers Vindt games als Quest for Glory, Super Monkey Ball, Dark Souls bijzonder leuk.

Reacties

 • 145 euro.

  W0000000000000000000000000000000000000000000t  Nou, dan heb ik toch lever dit dan deNDS :) • Dan heb ik toch liever dit dan de PSP? Dit is de PSP Jelle… :S  Is er trouwens nog steeds niks bekend over de levensduur van de batterij?

 • Idd goedkoop. Toch maar eentje halen denk ik, al zal dat in Europa wel weer 225 euro oid worden… Battery life voor gamen is volgens Sony nu 4-6 uur en dat is wel erg weinig… Lijst met launchtitels stelt niet veel voor btw. Ridge Racer kan tof worden, maar we zijn R:Racing nog niet vergeten. De naam Metal Gear moet het gaan doen denk ik. Moet nog zien wat voor titel dat gaat worden.

 • ik koop ook de psp :)

  nu gaat de ds zeker floppen als die voor zo weinig op de markt komt.

  Sony is still going strong.

 • zowee die prijs valt 110% mee zeg en gelukkig krijgen wij in europa straks betere launchtitels (developers hebben nou eenmaal wat meer tijd om te ontwikkelen). nou ja die psp word mine!

 • Is dit officieel!? Erg aantrekkelijke prijs! Alleen spreken de games die hier staan me helemaal niet aan… =/

 • Dan ben ik jarig, op 12 december. :D

 • Vette prijs! Als ´ie in Europa ook zo goedkoop wordt haal ik opzeker PSP ipv DS

 • Hij zal sowieso niet 145 euro kosten… DS is 15000 Yen en 150 USD, PSP zal dan ongeveer (volgens mijn berekeningen: (150/15000)x19800) 198 USD kosten ($199,99). Dan denk ik ook dat het €199,99 gaat kosten in Europa.

 • hahaha no fucking way, mijn hoofd eraf dat dit niet zo zal blijken!

 • insidegamer leer je les, op andere sites is het 190 € en staat er duidelijk bij dat sony dit nieuws nog niet heeft vrijgegeven… :/  Modbreak:  Komt van persbureau af en is omgerekend idd iets van 150 euro. Dus je zit helaas fout.


 • hmmm de batterij power is idd wel laag, maar dat zal denk ik later zeker wel vebeterd zou doen, Sony wilt niet op Nintendo achter lopen, vandaar een vroegere launch, lijkt mij, en dus een wat mindere batterij, voor een tijdje, maar sony werkt daar denk ik nu ook al op een upgrade daarvor…

 • Op Eurogamer staat ook 145 euro. (edit: zal dus wel uiteindelijk 200 worden) BETER! En 4 tot 6 uur gamen is ook prima! Alleen maar positief nieuws, maar vooral die prijs is echt te mooi voor woorden.

 • En een versie of vervolg van Final Fantasy 7 is ook aangekondigd (en nee, dit is wat anders dan de film!)  http://www.square-enix.co.jp/games/psp/ccff7/

 • Als je nog steeds geloofd dat het 145 euro hier gaat kosten, ben je gewoon dom… =/ Als het in Japan 145 euro gaat kosten, kost het hier zo'n 200 euro (wat opzich ook een goede prijs is). En dat over 21 games is niet alleen voor de launch, dat zijn de games die verspreid worden in December.

 • Vier tot zes uur is inderdaad niet extreem lang, maar een stuk hoger dan ik had verwacht, en in de praktijk speel ik toch nooit zo lang aan één stuk door. Ik zit per dag een uur in de trein richting m'n werk, dus fine by me.  @Cubegamer: natuurlijk gaat 'ie hier rond de 200 kosten, die verhoging is logisch. Evengoed veel minder dan verwacht.

 • geeft toe:

  Ik geef nu eerlijk toe, ik had het absoluut niet verwacht en Sony zal hiermee een behoorlijke kostenpost creeeren (zo goedkoop maak je hem immers niet).

  Het is nu zeker een troef en ik zal er zo goed als zeker 1 halen. 4 tot 6 uur is echter wel erg kort, maar daar staat die prijs dan weer tegenover.

 • Prijs is leuk als het echt zo blijkt te zijn. Batterij duur is nog steeds veels te kort (ik denk gelijk aan de GameGear). Vraag me ook af of die 4-6uur inclusief restricties zijn die gameontwikkelaars op gedragen krijgen. Dat betekend namelijk slechte grafics ect en veel laad tijden.

 • WTF zo goedkoop!?!  PSP GET!

 • Ja duh is logisch, in Europa is het altijd duurder, maar toch het is niet zo duur als iedereen gedacht had… het verschilt in Yens niet zoveel met de DS.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren