1. Advent Rising

Advent Rising

Je hoort er iets van en je vraagt naar meer. Je ziet er wat van en je wordt nieuwsgieriger. Sommige spellen geven een bepaalde indruk af, terwijl alles wat er wordt gezegd nog waar gemaakt moet worden. Advent Rising van Majesco is zo’n spel, dit spel wil je gewoon spelen of, beter gezegd, meemaken na het lezen van dit artikel!

Laten we beginnen bij het begin. Als eerste moet men weten dat Advent Rising een zeer bijzonder spel moet gaan worden, of om het iets duidelijker te zeggen, “spellen”. Advent Rising wordt namelijk een trilogie, maar niet zoals we dit gewend zijn. Een vervolg van een spel komt immers pas als het eerste deel succesvol was. GlyphX en Majesco staan achter hun grote project en durven al te beweren dat Advent Rising net zo groot gaat worden als een Halo of de tal van andere grote spellen die uit zijn gekomen. Ze hopen er zelfs op dat ze de verwachtingen nog groter kunnen maken. Grote bluf of de waarheid? Dat merken we volgend jaar!

GlyphX is in samenwerking met de bekende auteur Orson Scott Card (Ender Wint, Spreker voor de Doden) bezig om de meest unieke speelervaring ooit neer te zetten. Een spel dat pas uitgespeeld is als je de gehele trilogie hebt gespeeld. Komen de spellen tegelijkertijd uit? Nee, dit zal niet gebeuren. Volgend jaar kunnen we het eerste deel uit de Advent Rising trilogie verwachten en wanneer het tweede en derde deel uit zullen komen is nog niet bekend.

Het verhaal van Advent Rising is er één om van te smullen, mede mogelijk gemaakt door Orson Scott Card. In een universum dat totaal niet op die van ons lijkt, wordt de mensheid gezien als een mythe. Wezens met goddelijke krachten en het ras dat zaken op orde moet gaan stellen in het universum, althans dat is wat een oude legende beweert. Helaas weet men niet of dit mythische mensenras ook daadwerkelijk bestaat. De één zegt van wel, maar de ander van niet.

Er is één buitenaards ras, genaamd de Seekers, die wel weet dat de mensheid bestaat. Alleen dit ras ziet de mensheid als een bedreiging en gaat vermomd als goed gezinde buitenaardsen het universum door om de mensheid te zoeken en uit te roeien! Gedreven door arrogantie en in de veronderstelling dat zij hoger geëvolueerd zijn, weten ze dat de mensheid voor problemen kan zorgen! Dankzij hun kruistocht door het universum komen de Seekers in contact met vele andere rassen waarmee ze verbonden sluiten, zodat het ras van de Seekers machtiger en groter wordt. De Seekers vernietigen ondertussen achter de rug van de andere rassen om alles wat met de mensheid te maken heeft, zodat deze steeds minder een bedreiging voor hun kan vormen in de toekomst.

Wanneer één van de rassen, namelijk de Aurelian, achter de plannen van de Seekers komt, proberen zij hun te dwarsbomen. Ze zetten een reddingsactie op en komen in contact met het voor hun mythische mensenras. Hulp biedend en hulp vragend moeten ze samenwerken om de Seekers te kunnen verslaan. Een apart verhaal dat ongetwijfeld niet mis zou staan om verfilmd te worden tot een grote Hollywood film.

Advent Rising zelf is een actiespel vanuit het eerste en derde persoons perspectief. Momenteel ziet het er al zeer indrukwekkend uit en heeft het spel een hoge “wow” factor. Alles blijkt er in te gaan zitten wat we al kennen van de afgelopen jaren, bullet-time (Max Payne), Telekinese (Psi-Ops) en nog meer van dit soort vernuftige elementen. Maakt het ons iets uit? Nee, helemaal niet. Zoals de filmpjes al hebben laten zien, ziet het er allemaal zeer gelikt uit. Als dit spel dan ook nog eens gelikt gaat spelen, dan zijn we helemaal verkocht. Sterk vermoeden van ons (nou ja, van de schrijver) dat dit hét spel van volgend jaar wordt!

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • De FMV's die ik ervan gezien heb (op gametrailers.com) waren echt extreem mooi. Maar of het spel zelfs zo bijzonder zal worden blijft natuurlijk afwachten. Potentie heeft 't zeker.

 • ben benieuwd

 • Ziet er erg tof uit. Beetje Halo meets Outcast. (Y)

 • Screens zijn best cool, misschien wordt het wel wat

 • Ik vind het persoonlijk een ietjes teveel Halo look hebben.

  Maar het kan wel wat woorden denk :)

 • kenk niet hele spel

 • …in principe kan dit het ultieme spel zijn, het bevat: zowel 1 als 3 ps shooting, telekinese (!), bullettime (!), zalige aliens, neig verhaal, niet zo linair lijkend en echt wel prachtige graphics…… ow, en je kan de keel van een alien oversnijden :D

  Dit spel gaat echt wel zo zalig worden….noem het nu maar al een "Halo-beater…..echt wel zalig goed

 • oversnijden nog wel… Toemaar.

  Iig, lijkt me tof worden.

 • Ruik ik hier een opkomende hype?

 • @Ugly Bob

  Jij bent wel de optimist zeg :)

 • Mooie game

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren