1. Agent dubbel 'J' Vos in actie.

Agent dubbel 'J' Vos in actie.

Hoofddorp, 4 juli, 9.45

Daar stond ik dan, agent dubbel ‘J’ Vos, op de top van de koelkastberg, en voor de deur van het huis van mijn doelwit, het kwade genius genaamd doctor Ei. Mijn missie? Doctor Ei uitschakelen en er zo voor zorgen dat hij zou stoppen met het graan af te breken. Maar laten we beginnen bij het begin van mijn missie.

Donderdag 3 juli,

Vol goede moed begon ik met het bedwingen van de koelkastberg, maar ik was er nog niet klaar voor. Uitgeput kwam ik boven aan, zonder energie om ook maar iemand te stoppen. Dus nam ik maar het door mij net ontdekte kabelbaantje mee naar beneden.

Vrijdag 4 juli,

Vol goede moed stapte ik in het kabelbaantje welke mij naar de top van de koelkastberg zou brengen. Maar op het moment dat ik uitstapte kwamen er twee brood-bewakers op me afgelopen, die mij duidelijk weer van de berg af wilden helpen. En waarschijnlijk op een niet al te zachtzinnige manier.

Maar de twee domme krachten vergaten dat ze te maken hadden met agent dubbel ‘J’ Vos, een meester in de kaasschaaf-kungfu. Snel zorgde ik voor genoeg plakjes kaas, gooide een van de brood-bewakers op de grond, belegde hem met kaas, en gooide de andere brood-bewaker er bovenop. Dit geheel legde ik in mijn opblaasbare tosti-ijzer, zodat de brood-bewakers niet meer konden ontsnappen, en er een overheerlijke tosti zou ontstaan.

Snel rende ik naar het huis van doctor Ei. Ik trapte de deur in, en zag twee geroosterde brood-bewakers opkijken. (Geroosterde brood-bewakers zijn een rang hoger dan gewone brood-bewakers ;-) ). Deze schakelde ik uit met een paar goed geplaatste trappen, waarna ik het huis doorzocht naar doctor Ei. Uiteindelijk zag ik doctor Ei buiten het huisje wegrennen, waarna ik hem natuurlijk achterna ging. Tijdens het rennen trok ik mijn naaldjes-pistool. Maar tijdens het trekken van mijn naaldjes-pistool struikelde ik over mijn eigen voeten, waardoor ik viel, maar net op het laatste moment vuurde ik nog een naaldje af, die doctor Ei in z’n achterste raakte. Hierdoor viel doctor Ei van de brug af, zo het kokend-water stuwmeer in. Nadat ik hem 8 minuten had laten koken vond ik het wel tijd om hem eruit te halen.

Het lijkt er nu op alsof mijn missie een geweldig succes was. Nou, dat is het dus niet. De tosti was verbrand, zo zwaar dat ik hem niet meer kon redden. Maar twee heerlijke geroosterde broodjes met doctor Ei erop maakt een heleboel goed. En commandant Oelewapper zag dat het goed was.

Dit artikel delen

Over de auteur