1. Ribbit King

Ribbit King

Hoofdpersoon in Ribbit King is Scooter, een hardwerkende bouwvakker van de planeet Hippitron die goed weet hoe hij een hamer moet hanteren. Hij ziet er aandoenlijk uit met zijn grote ogen en zijn witte hoorntjes, en zou zo uit het GameCube spel Animal Crossing kunnen zijn weggelopen. Scooter is druk aan het werk wanneer hij ineens benaderd wordt door twee dienaren van de Koning. Ze vragen hem om direct zijn werkzaamheden neer te leggen en mee te komen naar het paleis van de Koning, en dat er haast bij is!

Eenmaal bij het koninklijke paleis aangekomen, treft Scooter een overspannen koning aan die uitbarst in een huilbui. Wanneer hij is bijgekomen, vertelt de koning dat de voorraad Rybtonite bijna op is. Rybtonite is de belangrijkste grondstof van de planeet Hippitron. Scooter begrijpt de ernst van de situatie en zegt zijn hulp toe. Alleen, wat moet hij er voor doen?

Golfen met een kikker

Scooter moet meedoen aan een lucratief Frolf toernooi! Frolf? Daar heeft onze Scooter nog nooit van gehoord, maar daar had de koning al rekening mee gehouden. Om hem de grondbeginselen van het spel bij te brengen, heeft de koning een sidekick aan laten rukken in de persoon van Pickwick. Pickwick is een pratende picknickmand die Scooter de spelregels en de fijne kneepjes van het Frolfspel gaat leren. Frolf is een samenvoeging van de woorden “frog” en “golf”. Je begrijpt het vast al, je speelt Frolf met een kikker in plaats van een golfbal. Ook speel je niet met een golfclub, maar met je vertrouwde hamer, en moet de kikker niet in een hole, maar een soort waterput. Het feit dat je met een levend voorwerp speelt in plaats van een bal geeft een verassende draai aan het spelletje. Je kikker kan bijvoorbeeld zwemmen zodat een waterpartij niet langer een hindernis is. Ook zitten de levels vol met vijanden die het op jouw kikker gemunt hebben, en andere dingen die de aandacht van je kikker trekken zoals bromvliegen. Ontsnap je aan een vijand of eet je een bromvlieg op, dan zal je kikker ineens een andere richting op kunnen springen, waardoor het spel eigenlijk ook een aantal flipperkastelementen bevat.

De spelregels van Frolf

Een Frolf wedstrijd wordt gespeeld over vier holes, en dat zijn niet de groene holes, compleet met green zoals wij die kennen. De tocht van Scooter brengt hem namelijk langs diverse planeten, met elk een eigen thema en ook haar eigen hindernissen en tegenstanders. Je wint een wedstrijd als je op het eind van de vierde hole, de meeste punten hebt verzameld. Dit kun je uiteraard doen door de kikker zo snel mogelijk in de put te mikken, maar je kunt ook voor de avontuurlijke route kiezen en proberen je kikker zoveel mogelijk op speciale vlakken te laten landen of door ballonnen en ringen te laten vliegen. Gewonnen punten kun je in de lobby van de Frolfclub inwisselen voor powerups en zelfs nieuwe soorten kikkers. De powerups variëren van pepmiddelen die je kikkers verder laten vliegen tot vleugels voor je kikker, zodat je met effect kunt slaan.

De zoveelste golfgame?

Ribbit King is dus eigenlijk een party sportspel met een verhaallijn, en dat maakt een toch ietwat saaie sport als golf nou net een tikkeltje interessanter. Helaas is de golfsport in Nederland niet echt groot en zijn er de laatste tijd behoorlijk veel (fun)golfers verschenen die in dezelfde vijver vissen als Ribbit King.

Wat Ribbit King nou onderscheidt van titels als Outlaw Golf en Mario Golf, is het feit dat je nu eens niet alleen wint als je de bal als eerste in het gaatje hebt maar dat er veel meer factoren van invloed zullen zijn op jouw succes. De vele powerups en het puntensysteem geven een nieuwe en interessante draai aan het bekende spelletje. Ook de toevoeging van een verhaallijn vol grappige tussenfilmpjes draagt er aan bij dat Ribbit King meer is dan de zoveelste fungolfer.

Over het idee ben ik dus redelijk enthousiast, alleen schort er wel het één en ander aan de technische uitvoering. De sfeer van het spel is supervrolijk, wat zich uit in kleurige, tekenfilmachtige omgevingen en deuntjes die je weken later nog steeds onder de douche fluit. Dit kan echter niet verbloemen dat de levels vaak erg kaal zijn en niet echt gedetailleerd. Bovendien zijn sommige animaties nogal slordig afgewerkt. Op het grafische vlak komt het spel dan ook nooit boven de huidige standaard uit. De moeilijkheidsgraad van de verhaalmodus doet vermoeden dat de doelgroep van Ribbit King de jongere speler is. Zo won ik de eerste negen wedstrijden, zonder ook maar één enkele beurt te verliezen. Naarmate het avontuur vordert, wordt de tegenstand wel iets sterker maar dat komt vooral door de vooraf bepaalde slagen van de computertegenstander. De kunstmatige intelligentie is namelijk ook niet al te best. Als je een hole een paar keer opnieuw speelt, zul je tot de conclusie komen dat elke slag van de computer hetzelfde is als in de vorige beurt. Gelukkig heeft het spel wel een uitstekende multiplayer optie.

Conclusie en beoordeling

None

Ribbit King is ondanks de minpunten best een aardig spel geworden. Met de verhaalmode ben je wel een paar dagen zoet en als je deze voltooid hebt, bevat het spel ook een prima multiplayer optie, waarin een fungame als dit natuurlijk pas echt goed tot zijn recht komt. De multiplayer toevoeging is overigens wel van grote waarde voor het spel geweest, want zonder die mode had het spel een vol punt minder gekregen. Het spel ligt voor een budget prijs in de winkels en liefhebbers van golf en multiplayer spellen zullen zich voor die lage prijs niet in de vingers snijden met Ribbit King.
6
Score
60
Score: 60
 • Pluspunten
 • Origineel
 • Humor
 • Goedkoop
 • Minpunten
 • Grafisch zwak
 • Te makkelijk
 • Beurten van computer niet over te slaan

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • LOL, hiervan een demo op de PS2 gespeeld. Best lachuuh maar imo veelst te makkelijk. Multiplayer zal wel wat uitdagender zijn verwacht ik.

 • Ik vind kiddiegames vaak best leuk, maar deze slaat voor mij de plank helemaal mis.

 • Dit spel heb ik nog heel ff op de E3 gespeeld op de Bandai stand. Erg kleurrijk ja.

 • Lijkt me best een leuk spel. :)

 • Als de singleplayer wat moeilijker was en minder cliché (ijs, vuur en water planeten..) was het een stuk beter geweest. Multiplayer is behoorlijk funny.

 • ik vond de demo ook erg leuk van de opm, maar ik denk nie dat ik het spel wil, houd niet zo van golf, zelfs niet op deze manier.

 • vind het er slecht en kinderachtig uit zien saaai

 • ik heb het op demo, niet de moeite waart om te kopen. dit spel zuigt in alle opzichten!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren