1. Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude

Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude

De afgelopen week hebben we jullie een uitgebreide blik op het spel Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude geboden en bovendien terug gekeken naar het verleden. In Magna Cum Laude is echter alles anders. De hoofdrolspeler is Larry Lovage, het kleine neefje van Larry Laffer. Ook de nieuwe Larry probeert een echte casanova te zijn, maar dat lukt hem vooralsnog niet echt. Het spel begint dan ook met een introfilmpje waarin het lijkt alsof Larry de meest populaire jongen van school is. Uiteraard is dit een droom en het feit dat Larry wakker wordt met vogelpoep op zijn voorhoofd zegt genoeg over zijn vele pech.

Net als Larry wakker wordt, komt hij in aanraking met de televisiereclame van Swingles, dé datingshow van het land. De show wordt gepresenteerd door Uma en zij zal zich al snel laten zien op de campus. In elke Swingles-ronde worden drie vrouwen aangewezen. Deze vrouwen moeten versierd worden en als bewijs dat dit gelukt is, moet de deelnemer een Token of Affection van elke vrouw zien te krijgen. Uiteraard waagt Larry de gok, hij heeft tenslotte niets te verliezen. In totaal moeten vijftien vrouwen versierd worden en elke vrouw heeft haar eigen voorkeuren en eigenaardigheden.

Helemaal anders

Hoewel het bovenstaande enorm doet denken aan de voorgaande delen uit de reeks, heeft Magna Cum Laude weinig met de serie te maken. Het is duidelijk te merken dat het originele ontwikkelingsteam niet aan het roer staat van Larry’s reïncarnatie en hoofdontwerper Al Lowe buitenstel is gezet. Magna Cum Laude is immers géén echte adventure waarin de speler ruimtes afzoekt naar voorwerpen en via een trial&error;-systeem puzzels oplost. Nee, de nieuwe Larry bevat niets van dat en bestaat simpelweg uit het spelen van hersenloze, simpele minispelletjes.

Deze minispelletjes lijken gebaseerd op titels als Space Channel 5 en Parappa the Rappa. Zo moet Larry drank mixen door op het juiste moment op één van de actieknoppen te drukken, kan hij trampolinespringen door net als in Space Channel 5 wat bewegingen na te doen en speelt hij kwartje-werpen door simpelweg de analoge stick (of de muis) in een rechte lijn van voor naar achter te bewegen. Heel het spel bestaat uit deze simpele spelletjes die eigenlijk allemaal heel erg simpel zijn en onbeperkt opnieuw gespeeld kunnen worden. En als het dan écht niet lukt om het spelletje door te spelen, dan wordt aangeboden de moeilijkheidsgraad eventjes omlaag te halen. Door dit systeem van minispelletjes valt Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude zeer snel in herhaling. Bovendien zijn de dialogen niet zelf te vormen, maar worden ze voor je gegenereerd waardoor de vrijheid van de vorige delen gelijk wegvalt.

Humor op en top

Je zou dus denken dat de nieuwe Larry eigenlijk het kopen niet waard is. En ja, als spel valt het inderdaad erg tegen. Een fikse goedmaker is echter de grote dosis aanwezige humor. Hoewel de dialogen ook weer via een minispel worden uitgevoerd (je bent een zaadcel en moet je langs allerlei obstakels manoeuvreren) zijn ze wel erg goed en op sommige momenten zo hilarisch dat je vergaat van het lachen. Helaas ben je vaak zo geconcentreerd bezig met het minispel dat je de helft van de citaten niet meer kunt onthouden of nauwelijks verstaat. Niet alleen de dialogen zijn overigens erg grappig, ook de tussenfilmpjes en enkele spelopdrachten zijn erg vreemd en zitten vol humor. Bovendien is de mogelijkheid om dronken te worden, naakt te lopen en scheten te laten natuurlijk altijd wel aantrekkelijk voor de zichzelf niet al te serieus nemende speler.

Een ander pluspunt is de variatie in omgevingen. Magna Cum Laude bevat enkele opvallende locaties zoals het achterbuurtje, de campus, een aantal studentenkamers of een laboratorium. Elke locatie zit boordevol detail, zoals het hele spel er eigenlijk goed uit ziet. De animaties zijn verder in een soort tekenfilmachtige stijl gegoten. Helaas neemt dit op zijn beurt wel weer met zich mee dat de laadtijden verschrikkelijk zijn. Tussen alle locaties door moet het spel opnieuw geladen worden en het kan soms voorkomen dat je in één minuut tijd drie keer naar een laadscherm zit te kijken. Nou is dat laadscherm wel voorzien van een sexy uitziende dame, maar na een tijdje heb je dát ook wel weer gezien.

Conclusie en beoordeling

None

Leisure Suit Larry: Magna Cum Laude zit boordevol humor, ziet er goed uit en is weer eens wat anders dan andere spellen. Zie het echter niet als een reïncarnatie van de befaamde serie, maar meer als een snel tussendoortje dat voor de humorloze persoon zijn geld niet waard is. Kun je de schuine moppen, gecombineerd met een klein beetje seks en wat kleine minispelletjes, wel waarderen? Dan is Magna Cum Laude zeker een spel om eens te proberen. Het wordt helaas niet meer dan dat, hoe zeer we het ook als liefhebbers hadden gehoopt.
6,3
Score
63
Score: 65
 • Pluspunten
 • Veel humor
 • Leuke visuele stijl
 • Minpunten
 • Valt snel in herhaling
 • Geen echte Larry titel

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Hmmz, minder. Ik had er wat meer van verwacht.

 • ja idd maar die vrouwen zijn wel lkkr hor :P

 • Hehe, persoonlijk zou ik het cijver ook één puntje hoger hebben gegeven. Maargoed, eerlijk is eerlijk. Het wordt te snel ééntonig, na drie vrouwtjes al zou ik zeggen. Het is ook erg trail & error. Maar de cutscenes maken veel goed ;)

 • ik had er ook meer van verwacht… maar schijnt dus niet leuk te zijn

 • Spel had maybe wel een 7 geweest jah, is wel heel orgineel weer, maarja heb ook liever een echte adventure larry.

 • Hey Kris hoor je nog het oude medolietje van Larry als je een chick hebt gescoord? :)

 • pff zoveel commotie erom heen en dan zon laag cijfer

 • wat een onderbroeken-lol game zeg. lijkt me dus echt totaal niets

 • Waarom doet eigenlijk insidegamer dan zo'n grote feature over zo'n stom spel? Grote reclamebanner, videofeature,… Gewoon veel geld gekregen van Vivendi Universal?

 • Alle themaweken worden betaald ja.

 • er betaalt voor krijgen en dan nog zo'n slecht cijfer geven

  geeft toch aan dat er niet word omgekocht ;)

 • @ Berserk, zonder dit soort acties zou InsideGamer niet bestaan. Zo simpel en hard is het. Een site hosten die alsmaar groeit en groeit, kost nou eenmaal veel centen.  @ Mentalmars: er wordt betaald voor aandacht, niet voor een cijfer.

 • Niet zeuren. Lees het dan niet als je geen interesse in een bepaalde game hebt.

 • Deze game heeft eigenlijk niet echt veel om het lijf, behalve zijn sterke humor. De gameplay gaat nergens bepaald diep ofzo

 • @ Kris: dat zeg ik toch

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren