1. Kaptitein Haakje-sluiten.

Kaptitein Haakje-sluiten.

Het was een duistere morgen, een morgen waarop de maan zo snel mogelijk weg wilde, en de zon te bang was om op te komen. Overwonnen door natuurwetten kwam de zon uiteindelijk toch op, maar dan wel met grote tegenzin. De eerste zonnestralen schenen over het landschap, en zo ook in het dorpje De Natte Kaap. In één van de krakkemikkige huizen van het dorpje De Natte Kaap woont de hoofdpersoon van deze ochtend; De angstaanjagende, de woeste, de ruige, de machtige, de allesoverheersende, de stoere Kapitein Haakje-sluiten!

Kapitein Haakje-Sluiten had deze ochtend zijn wekker gezet om half acht, omdat hij een waardevol pakketje moest afleveren ergens verderop langs de kust. Zijn wekker stond op het punt te gaan terwijl zonnestralen langzaam langs de hoeken van zijn kamer omhoog slopen, tussen de gordijnen door. Langzaam maar zeker naderden de felle lichtstralen zijn nog gesloten ogen, totdat... PIEP PIEP PIEP. Ha, daar ging zijn middeleeuwse wekker. (niet zeiken, deze kapitein was heel modern) De kapitein stond op en met een druk van zijn angstaanjagende, woeste, ruige, machtige, allesoverheersende, stoere wijsvinger, drukte hij op de uit-knop van zijn wekker. Nog twee minuutjes liggen, dacht onze angstaanjagende, woeste, ruige, machtige, allesoverheersende, stoere Haakje-Sluiten, maar hij wist niet dat deze fout hem duur kwam te staan.

Negen uur. Donder en bliksem wekten de kapitein uit zijn diepe slaap. De regen tikte hard op zijn dakpannen, terwijl de kapitein zijn wekker nog eens boos aankeek. Kapitein Haakje-sluiten had zich verslapen! Hoe kon dit zo'n angstaanjagend, woest, ruig, machtig, allesoverheersend, en stoer persoon nou overkomen?! Zo snel als hij kon trok hij zijn spijkerbroek aan en stopte zijn Ipod in zijn broekzak. (Zoals ik al zei, deze kapitein was zijn tijd ver vooruit). Zo snel als hij kon pakte hij de pakketjes bij elkaar en verdeelde ze over twee zakken, die hij straks mee naar zijn bestemming zou nemen. Hij rende zijn huis door richting de schuur en nam ondertussen nog snel een boterham, poetste zijn tanden, en gooide nog snel was wax in zijn haar voor de Out-of-bed-look. (Ja, de kapitein was ook heel ijdel) Hij stopte de sleutels in zijn driemaster en haalde de trekker over. Een klik volgde, en de angstaanjagende, woeste, ruige, machtige, allesoverheersende, stoere kapitein begon als een gek te roeien. Het was nog een heel eind naar zijn bestemming, maar het was een reis die hij voor het laatst dit schooljaar moest trotseren. Haakje-sluiten was tevreden met deze ochtend. Net toen hij van plan was te vertrekken hield het op met regenen. Maar zoals dat in ieder goed verhaal gebeurt, verliep de reis niet zoals gepland. Want, nee dat zou niet spannend zijn. Dus besloot onze angstaanjagende, woeste, ruige, machtige, allesoverheersende, stoere kapitein dat het maar moest regenen en onweren en bliksemen en stormen.

Daar kreeg hij overigens meteen spijt van, want zijn mooie nieuwe jeans werden zeiknat, evenals zijn nieuwe jas, waarvan op het kaartje staat dat hij 100% waterdicht is, maar waarvan in de praktijk blijkt dat hij dat dus 100% niet is. (wat overigens weer wijst op de slechte regeling jegens consumenten maar dat doet er nu even niet toe.) Met man en macht probeerde hij vooruit te komen, terwijl hij de pakketjes dicht tegen zich aan hield en zijn waardevolle Ipod Touch probeerde te beschermen tegen de regen. Tevergeefs, onze angstaanjagende, woeste, ruige, machtige, allesoverheersende, stoere kaptein Haakje-sluiten was namelijk vergeten de zeilen weer op te rollen, waardoor de wind hem bij iedere slag van zijn peddels weer een paar meter achteruit duwde.

Zal de angstaanjagende, woeste, ruige, machtige, allesoverheersende, stoere kapitein zijn pakket ooit nog kunnen afleveren? Zal zijn Ipod de storm overleven? Zal hij ooit nog een fatsoenlijke jas aanschaffen? Zie dat allemaal in de volgende angstaanjagende, woeste, ruige, machtige, allesoverheersende, stoere aflevering van Kapitein Haakje-Sluiten. (Inclusief tromgeroffel, spannend muziekje, etc, etc.)

Dit artikel delen

Over de auteur