1. Homeland

Homeland

Als je een beetje van Japanse RPG’s houdt, dan zegt de naam Chun Soft je vast wel iets. Het bedrijf is namelijk grotendeels verantwoordelijk voor de eerste zes delen van de fameuze Dragon Quest serie. Momenteel staan de activiteiten van het bedrijf echter op een redelijk laag pitje. Maar om hun 20 jarig jubileum luister bij te zetten, besloten ze nog eens een alles uit de kast te halen om één van hun zo geliefde RPG’s te maken. Dit gaat Homeland worden, en het schijnt meer te zijn dan zomaar een RPG. Er schijnen namelijk ook avontuur en sim elementen in te zitten. Het spel zal uit twee schijfjes gaan bestaan. Eentje voor een uitgebreid singleplayer avontuur en eentje voor een vernieuwend en uniek online meerspeler avontuur!

Waar het in het singleplayer avontuur om draait in Homeland is nog niet precies bekend. Op de site van het spel is wel allerlei informatie te vinden, maar het is allemaal in het Japans, en daar begrijp ik helaas nog steeds geen snars van. De vrijgegeven screenshots en stukjes artwork geven gelukkig een goed beeld van wat we kunnen verwachten. Het lijkt erop dat Homeland een RPG gaat worden in Nintendo stijl. En dan doel ik op de vrolijke karakters met hun puntneusjes en grote, kleurrijke omgevingen. Het is aannemelijk dat je niet alleen op avontuur gaat, maar in een zogeheten party. Op de meeste afbeeldingen en screenshots van het spel staan namelijk steeds twee figuren, een jongen en een meisje.

Over de online mode is gelukkig wat meer duidelijkheid, en die mode is op z’n zachtst gezegd vernieuwend te noemen. Één speler speelt namelijk de spelleider. Hij speelt een soort Dungeon Master. Deze speler neemt niet echt deel aan het avontuur, maar zet meer het avontuur uit voor de andere spelers, maximaal dertig in getal. Hij laat monsters verschijnen, regelt alle gebeurtenissen in het avontuur en beheert alle statistieken. De GameCube van deze speler zal tevens als server voor het spel gebruikt worden. Dit klinkt erg interessant, al ben je natuurlijk wel altijd afhankelijk van deze leider. Als hij even geen zin meer heeft en zijn GameCube uitschakelt, zal voor de rest van de spelers het spel afgelopen zijn. Misschien heeft Chun Soft hier iets op gevonden, en neemt een andere speler automatisch de rol van leider over.

Chun Soft werkt al een behoorlijke tijd aan deze titel, en zou het spel oorspronkelijk al afgelopen zomer in Japan uitbrengen. Het spel is echter uitgesteld en een precieze datum heeft men nog niet gegeven. Het is trouwens nog maar de vraag of het spel ooit buiten de grenzen van Japan uitgegeven gaat worden, want het heeft (net als het nooit in het westen uitgegeven Giftpia), zo’n typisch Japans sfeertje, waarvan men aldaar denkt dat wij westerlingen het niet zullen waarderen. Dat zou enorm zonde zijn, want vooral de online mode zou een welkome aanvulling zijn op het huidige (online) assortiment op de GameCube. Duimen dus, voor Homeland.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • hele vette stijl die grfx, lijkt beetje op cd hoesje van One Hot Minute van the red hot chili peppers : )

 • cool!

  Dit is overigens de 1ste x dat ik een spel krijg te zien hierzo waar ik nog niks van wist haha.

 • ziet er wel heel leuk uit :)

 • Jah ik heb hier al vaker wat over gezien, het ziet er wel heeel gaaf uit jah, nu maar hopen dat de game ook naar europa komt :)

 • De graphics zijn heel erg mooi. Hele stoere vormgeving van de characters en omgeving. Ik ben alleen bang dat hij niet in Europa uit zal komen..

 • Ik weet het niet zo met deze titel. Ben best wel wakker te maken voor die lekkere japanse games, maar dat heb ik niet bij deze titel..Afwachten dus

 • Deze stijl is precies waar ik van houd  Gaat ie echt online op de Cube?

 • Haah gaat de cube toch nog een beetje online.

  Hopen dat het hier in Europa uitkomt :)

 • Vet ik hoop eindelijk een nieuwe online game voor gamecube!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren