1. Gametalk : interview met...Sadist

Gametalk : interview met...Sadist

Sinds wanneer game je ?

Poeh, alweer een hele tijd. Ik denk sinds 1990 ofzo.

Welke game speelde je toen ?

Het was op de NES, dat weet ik nog wel. Maar welke game kan ik me niet meer zo voor de geest halen. Het was Tetris, Super Mario Bros. of Ducktales. Veel te lang geleden in ieder geval.

Heb je een favoriete spelgenre ?

Mwah, ik speel eigenlijk alles wel behalve realistische racegames en realtime strategy. Ik denk dat mijn favoriete genre toch action/adventure is. Lekker op avontuur, nieuwe dingen ontdekken. RPG’s doen het ook goed bij mij en voor een horror game ben ik ook wel te porren.

Welke games speel je het liefst ?

The Legend of Zelda vanwege het avontuur, Super Mario vanwege de tijdloosheid van de italiaanse loodgieter, Resident Evil vanwege de spanning en de sfeer en hoewel ik de serie al een tijdje uit het oog ben verloren, maar de PSX titels zijn nog steeds geweldig: Final Fantasy. Daarnaast speel ik ook graag Smash Bros.

Welke game zou je graag verfilmt zien ?

Geen om eerlijk te zijn. De trend is bij films gebasseerd op videogames is dat ze meestal verschrikkelijk slecht zijn. Of het nu de Mortal Kombat, Street Fighter, Super Mario Bros. of Alone in the Dark films zijn, de games zijn vele malen leuker en een betere besteding. Het enige wat ik kon trekken was de eerste Resident Evil film (geinige zombiefilm, slechte Resident Evil film) en ik denk tot op heden de beste gamefilm, Silent Hill. Niet bijzonder, maar beter dan die andere piles of steaming crap.

Wat vind van de oudere Snake in MGS 4 ?

Wow, MGS uit het niets! Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik alleen het originele MGS op de PSX en de remake the Twin Snakes heb gespeeld, maar Snake heb ik altijd een geweldig personage gevonden. En met de trailers die ik heb gezien van de oude Snake, vond ik hem wel zeer boeiend. Heel anders dan de jongere Snake, zoveel is duidelijk. Maar daar moet ik MGS 4 voor spelen lijkt me...

Hoop je stiekem niet op MGS 5 ?

Laat ik het zo stellen: ik ben geen groot MGS kenner, maar ik weet dat er een heleboel fans er wel op hopen. Dus het antwoord daarop luidt: voor de fans zou ik het wel leuk vinden.

MGS is niet je ding, wat vind je dan van GTA ?

Nee, ik zeg dat ik geen expert ben op het gebied van de MGS serie. En om eerlijk te zijn, ik zou het liever spelen dan de GTA reeks. Niet om de reeks neer te sabelen, ik weet dat het vele mensen plezier verschaft en ik heb zelfs een aantal delen in mijn bezit. (waaronder het machtige Vice City, de leukste GTA van het stel) Maar, om heel eerlijk te zijn, ik vind het eigenlijk best wel overrated. Maar dat komt waarschijnlijk omdat ik andere games leuker vind.

Je schreef verschillende recensies, GTA, FIFA 04, hoe begin je aan zo'n recensie ?

Ha, daar noem je een paar die ben ik alweer vergeten. Hoe je begint aan een recensie? Het is eigenlijk een verhaal dat in mijn hoofd gaat rondspoken. Dan heb ik een spel uitgespeeld en dan probeer ik het te analyseren voor mezelf : wat vond ik leuk, wat minder. Wat viel me op? En dan met deze onderwerpen komt er een bepaald thema naar boven, vreemd genoeg. En daar probeer ik een verhaal over te schrijven. Nu was ik altijd al een dromerig ventje en zeggen mijn vrienden dat ik een bizarre fantasie heb.

Hoelang duurt het voor je een recensie afhebt ?

Wanneer hij af is. Ik heb weleens hele verhalen gewist om weer helemaal overnieuw te beginnen. Dus dat kan een paar dagen zijn omdat ik goede woorden meteen weet te vinden, maar ook een maandje. Wanneer ik tevreden ben dus.

Je hebt twee IG-awards, waaronder beste memberrecensent, waar blijft je eerste videorecensie ?

Haha, om een geheimpje te verklappen, ik heb geen camera of wat hier in huis en ik zou bij god niet weten hoe ik zo’n ding in elkaar moet draaien. Ik vind het daarom knap dat de mensen die wel videorecensies maken, dat allemaal zo goed voor elkaar krijgen. Ik hou het liever bij geschreven recensies. Hoewel ik de afgelopen jaren op dat punt ben veranderd, ben ik nog steeds iemand die zich goed op papier kan uitdrukken.

Heb je nog ambities op IG, zoals beste memberrecensent 2008 worden ?

De enige manier waarop ik iets wil bijdragen aan IG, is dat ik fatsoenlijk post op de site hier en ik hoop dat andere leden mijn postgedrag en bijdragen kunnen waarderen. Oftewel, hopelijk ziet men mij niet als een halvegare, een fanboy met een voorkeur voor Nintendo. En mijn recensies? Ik schrijf ze omdat ik het leuk vind en het is ergens wel tof dat er mensen de moeite voor nemen om zo’n verhaal door te lezen. Belangrijkste, dat ze ook plezier hebben tijdens het lezen en zichzelf kunnen herkennen tijdens het lezen. That is all.

Bedankt !

De top 5 2008 games van Sadist :

1.Super Smash Bros. Brawl

2.No More Heroes

3.Okami (Wii)/Zack & Wiki

Het werd een top drie omdat Sadist niet zoveel tijd had dit jaar.

Dit artikel delen

Over de auteur

Vinto Hey, Welkom op mijn profiel, even voorstellen : Ik ben Maaike ik woon in Belgie en loop nog niet zo lang rond op deze wereldbol.