1. Football Manager 2005

Football Manager 2005

InsideGamer en Atari Benelux organiseren vanaf vandaag tot en met aankomende zondag een themaweek omtrent het spel Football Manager 2005. Deze verslavende voetbalmanager simulatie, uitgegeven door Sega en ontwikkeld door Sports Interactive, ligt vanaf 5 november in de winkels. Tijdens de themaweek wordt onder andere gekeken naar de Serie en het Genre. Tot slot is er een artikel te lezen met hoe je het beste kunt beginnen met spelen. Uiteraard zijn er ook prijzen te winnen deze week.

Over Football Manager 2005

Football Manager 2005 komt voort uit de Championship Manager serie, ontwikkeld door Sports Interactive. De serie staat al jaren bekend om zijn hoge mate van realisme en diepgang en bezet om die reden een speciale plaats in de wereld van voetbalmanager-spellen. Een vast terugkerend kenmerk is dat het spel, de talloze pogingen van de ontwikkelaar ten spijt, niet echt laagdrempelig is. Wil je succes hebben, dan zul je jezelf er echt in moeten verdiepen, dat is voor Football Manager 2005 niet anders.

Het grootste verschil met de laatste Championship Manager is echter dat het spel voor de nieuwkomer wat versimpeld is. Zo kun je nu aan jouw assistent vragen wat volgens hem de beste opstelling is, of wat voor spelers er volgens hem gehaald moeten worden. Verder is de intelligentie van de computergestuurde tegenstander flink wat verbeterd. Zo kwam het vroeger nog eens voor dat je een speler wilde kopen van een andere club, maar dat door het lange wachten van de computer en het vallen van de transfermarkt deadline niet door ging. In Football Manager 2005 zal dit niet gebeuren, omdat je onder andere een termijn kunt stellen voor wanneer je een antwoord verwacht. Als jij die overigens erg kort stelt, dan zal het antwoord meestal wel nee zijn, net als in het echte leven.

Over het echte leven gesproken, Football Manager 2005 heeft een hoog realiteitsgehalte. In vorige delen waren de nieuwsberichten die binnen kwamen vaak dezelfde. Club A heeft trainer B gehaald en heeft er vertrouwen in. Football Manager 2005 heeft werkelijk duizend verschillende mogelijkheden bij een nieuwsbericht. Zo zullen fans argwanend reageren als er een groentje als trainer wordt ingehuurd of juist uit hun dak gaan als er een oud-speler op de stoel van de trainer komt te zitten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Héél goed spel, k hep de ChampionshipManager serie als sinds 2000, en ik ga deze ook zeker halen

 • In het Flash filmpje staat nu vier keer het woord 'Onderwerp'. Dat kan niet de bedoeling zijn lijkt me… ;-)  En dit soort management games kunnen me echt gestolen worden, maar dat terzijde.

 • Ik heb de CM serie helemaal kapot gespeeld, en kan niet wachten op óf het nieuwe deel, of deze game.

 • lol nicktoons,  het hele ontwikkelingsteam(SI Games) is weggegaan na CM 03/04. En heeft dus nu FM 2005 gemaakt.  Alleen had Eidos (dacht ik, in ieder geval de uitgever van de complete CM-serie) het recht op de naam 'Championship Manager', dus die game word door een stelletje n00bs in elkaar gezet.. dus FM 2005 is de opvolger van CM 03/04, en CM 5 is een totaal nieuwe game met enkel een bekende naam.


 • daarkomt nog eens bij dat cm vertraagd is naar het volgend voorjaar, dat maakt ook een groot verschil.

 • Ja, tegen de tijd dat CM5 komt is FM2005 al budgetbak ;P

 • Ja, heel goed spel, jammer dat-ie niet naar een spelcomputer komt :).

 • Niet nodig ik heb 'm al en ik vind het vet, wel ziet het zowat bijna hetzelfde uit als CM 03/04. Maar ja dat heb ik heel lang gespeeld, en ik denk dat ik football manager zeker net zoveel ga spelen. Moet wel zeggen dat football manager 2005 wel de topper is van alle manager spellen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren