1. Log van 14 juli 2008: PERSCONFERENTIE MICROSOFT(Y)

Log van 14 juli 2008: PERSCONFERENTIE MICROSOFT(Y)

Zopas is de conferentie van Microsoft op E3 beëindigt. Veel nieuws hebben we niet geleerd, maar toch wil ik bepaalde mededelingen op een rijtje zetten.

Allereerst begon de conferentie met Fallout 3. Wat zag dat er lekker uit zeg! Humor gecombineerd met nukes is echt onvoorstelbaar innoverend. Zo werd in de demo getoond hoe je vijanden uit elkaar kan laten spatten met de meest bizarre wapens, computers hacken en vrij rondlopen in een open, vernielde wereld. Visueel was het een pareltje om ‘U’ tegen te zeggen!

Daarna werd Resident Evil 5 getoond. Uit deze demo heb ik niet zoveel geleerd, buiten samen puzzels oplossen en zombies neerschieten. Wel weer typisch dat de eerste zombies dat neergeschoten werden blanken waren. Niks racistisch dus :D Visueel opnieuw een 10/10!

Vervolgens kwamen Fable 2 en Gears of War 2. Fable 2 is niet echt men genre, omdat dit meer voor hardcore gamers is die dagelijks een virtueel gezin willen stichten en zo in the real life eenzaam blijven ( ieder zijn levensstijl natuurlijk )… NOT! De game zag er prachtig uit. Je kan zelf een hond hebben als huisdier ( Attack that monster for me, will ya…), vrienden online uitnodigen om in jouw wereld te vertoeven en opnieuw ( zoals vele games tegenwoordig ) kiezen voor de bad side, of de good side ( als je een watje bent :p ).

Gears of War 2 ziet er ( hoe zal ik het omschrijven? ) ‘meer van hetzelfde’ uit. De demo zag er vreselijk ingestudeerd uit en op het einde werd in een cutscene gezegd dat het hoofdpersonage dat groot monster gaat berijden. Wel blijft het gruwelijk vet om je medespeler een vijand in twee te zien snijden met een chainsaw!

Tot zover de Demo sessies, nu verder met de ‘belangrijkste’ aankondigingen die Microsoft maakte.

1) Xbox LIVE krijgt een nieuw jasje. Meer modern en overzichtelijker. Ik persoonlijk vind het maar niks…

2) De avatars die geïntroduceerd worden zijn gewoon gestolen van Nintendo. Met andere woorden, maak geen Mii, maar een Xii voor je 360. Het aankleden van je virtuele zelf gebeurt in ware Sims-stijl…

3) Portal Still Alive komt exclusief naar LIVE Arcade. Goed voor Xbox fans, slecht voor PSN…

4) We leren meer van films en televisie programma’s die als download aangeboden worden, nieuwe companies die samenwerken met Xbox 360, meer exclusieve bullcrap, enz…

5) Singstar, Buzz en Playstation Eye van Sony ( hoe lang al? 4 jaar? ) komen nu naar Xbox LIVE onder andere namen, welbepaald Lips, Scene it en Your in the Movies. Wel innovatief dat muziek, dat opgeslagen is op een Ipod, rechtstreeks kan geïmporteerd en gezongen worden in Lips.

6) Square Enix wil beter gaan samenwerken met Microsoft, geeft meer informatie over The Last Remnant, Star Ocean en Infinite Undiscovery… en ‘OMGWTF!!!!’ Final Fantasy XIII! Verraders, vuile verraders van Square! Hopelijk spreekt het wel een heleboel 360 gamers aan… Ik als ware Playstation fan ben diep, maar dan ook zeer diep, gedesillusioneerd….

Zo, dat was de Microsoft persconferentie. Niet veel nieuws onder de zon, niet veel nieuwe aankondigingen, veel ( gestolen ) innovatieve games. Besluit: een ware ontgoocheling voor 360 veteranen, goed nieuws voor Nintendo en Sony om een betere persconferentie af te leggen.

Lozerman out

Dit artikel delen

Over de auteur