1. Unreal Tournament 2004

Unreal Tournament 2004

Na het succes van Unreal Tournament en Unreal Tournament 2003 kon een derde deel natuurlijk niet uitblijven. Op de laatste dag van de E3 2003 kwamen de eerste beelden van Unreal Tournament 2004 naar buiten, vanaf die dag kijken duizenden spelers uit naar deze titel.

De engine die voor de derde telg uit deze reeks is gebruikt, is vrijwel identiek aan die van zijn voorganger. Op visueel gebied zul je dan ook bijna geen verbeteringen aantreffen. Qua inhoud is Unreal Tournament 2004 echter wel een verbetering. De meest boeiende verandering is waarschijnlijk de toevoeging van twee nieuwe speelmodi; Assault en Onslaught.

Terug van weg geweest is Assault, een speelmodus die erg populair was bij het origineel maar in Unreal Tournament 2003 ontbrak. In deze speelmodus is er één (aanvallend) team wat bepaalde doelen moeten volbrengen, het andere (verdedigende) team moet dit voorkomen. Onslaught is een uiterst originele speelmodus. Beide teams hebben één basis met daarin een Powercore, je zult deze van elkaar moeten vernietigen. Om deze Powercore zit een schild, dit schild moet eerst neergehaald worden door alle Powernodes in de map te veroveren. Voor het veroveren van deze Powernodes zijn verschillende voertuigen beschikbaar. Elk voertuig zal zijn eigen manier hebben om aan te vallen en te verdedigen.

In het totaal zal Unreal Tournament 2004 acht bruikbare voertuigen kennen. De Scorpion lijkt verdacht veel op de buggy uit Halo, hij werkt echter heel anders. De hoofdaanval van de Scorpion is een soort van energietouw dat schade aanricht bij alles wat het aanraakt. Het origineelste voertuig is waarschijnlijk de Manta. Dit voertuig zweeft met behulp van twee grote ventilatoren boven de grond. Buiten schieten zal hij heel hoog kunnen springen. Er zijn drie vliegende voertuigen aanwezig, waaronder de Raptor. Dit voertuig heeft een groot voordeel als het aankomt op het aanvallen van gronddoelen. De twee andere voertuigen zijn te gebruiken in de ruimte, maar hoe ruimtegevechten in het spel verwerkt zijn is nog onduidelijk.

Buiten nieuwe voertuigen, speelmodi en mappen zal de speler ook vier nieuwe wapens kunnen proberen. De opmerkelijkste is de Mine Layer. Dit wapens schiet kleine mechanische spinnen die lopen naar waar jij hen stuurt. Om als speler niet helemaal weerloos te zijn tegen voertuigen is de AVRiL ontwikkeld. Dit wapen schiet sterke rakketen die zelf naar hun doel zoeken, onmisbaar bij een gevecht tegen bijvoorbeeld een Scorpion.

In het totaal zul je 105 mappen in Unreal Tournament 2004 aantreffen, inclusief een aantal uit Unreal Tournament 2003. De mappen zijn allemaal van een iets hoger niveau dan de mappen in de voorgangers. De Onslaught mappen zijn relatief groot ten opzichte van de andere mappen. Vooral zaken als heuvels zijn hier een stuk natuurlijker gevormd. De Assault mappen zijn op technisch gebied een stapje verder door onder andere bewegende objecten die erin verwerkt zitten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Onslaught rulez. Vooral dit de raptor.

 • Is dat die raptor?  Verder lekker impressie, UT wordt weer heel erg leuk, vraag me alleen af of ze straks ook met 2005 en 2006 komen?

 • Mantle ja, geweldig ding, kvind het niks speciaals, maar wel grappig die voertuigen etc, maja denk niet dak de game ga kopen, tis die 45 euro niet waard

 • tuurlijk, lekker uitmelken :P

 • Op het plaatje zie je de Manta :) Slimme Jaap :P Zei melken hun games tenminste met kwaliteit uit. Kan EA niet zeggen.

 • oh nee, is niet de raptor, das die halo-style buggie.

 • "Kan EA niet zeggen."  huhuhuhuhuh :D

 • Sander, de kwaliteit vind ik anders amper veranderen

 • Zo goed is ie niet….

 • Lekker gerenderd ook, zie die bodem.

 • Hij heeft wel gelik. Op Onsluaght na vind ik de demo ruk. Is imo veel te snel geworden.

 • UT rulez.

 • op de een of andere manier heeft UT mij nooit echt getrokken… ook dit keer niet ben ik bang…

 • Hmmm,  ik ben helemaal weg van onslaught persoonlijk…  Als ik de demo op 19 Maart nog steeds leuk vind haal ik het hele spel denk ik wel…


 • de voertuig op de foto is de manta.

  en onslaught is idd het vetst

 • Ik speel de demo nu al dagelijks. UT blijft erg goed. Ik denk ook wel dat ik UT2004 ga aanschaffen.

 • het is voor mij

 • :P Onslaught is gewoon humor, er gaat nix boven op drie man afrijden en ze nog allemaal raken, wat 9 van de 10 keer resulteert in een bloedvlek op je auto ;) en er dan ook nog es sarcastisch Road kill bij wordt gezegd ;)  @Jaap: raptor is vliegtuig :P Scorpion is halve halo buggy :)  de Goliath en de hellbender zijn mijn persoonlijke favo's en de lightning gun is ook wel leuk in torlan ;) gewoon vanaf de berg in het midden snipen aangezien er daar bijna niemand komt ;)  en de energy turret is gewoonweg geniaal te noemen :P
Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren